Følg os

Europa-Parlamentet

Christian Ehler: 'For USA er der ingen partner, der kan sammenlignes med Europa'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Christian EHLERPartnerskabet mellem EU og USA har haft sine op- og nedture på det seneste, som det fremgår af NSA-snakkeskandalen. Men med den seneste krise på Europas grænser kan det vise sig at have gode allierede til at løse konflikter og håndtere trusler. Den dag, hvor EU-USA-topmødet i Bruxelles begyndte, talte Europa-Parlamentet med Christian Ehler (billedet), formand for delegationen for forbindelserne med USA. Det tyske medlem af EPP-gruppen understregede, at forbindelserne til USA stadig var stærke og vitale.

Hvad betyder Ukraine-krisen for partnerskabet mellem EU og USA? Hvordan kan de to sider af Atlanten arbejde sammen for at løse, hvad der ligner en russisk udfordring til status-quo efter den kolde krig?
Topmødet har en tragisk baggrund og giver samtidig en vis sikkerhed for, at de to sider samarbejder om, hvordan man beskytter folkeretten og ideen om demokrati. Det er EU og USA - de to blokke, der har dannet et succesrigt partnerskab i årtier - der som sædvanligt er trådt ind. Det er betryggende at vide, hvad vi vil handle i fællesskab, hvis det, der nu ser ud som et forsøg på at vende tilbage til den kolde krig, bliver alvorlig.

USA har i meget lang tid søgt at placere Asien i centrum for sin udenrigspolitik. Hvad betyder det for EU?
Det er ikke kun USA, EU har også kigget mod Asien, da det får økonomisk og politisk betydning. Men hvis noget går galt, har USA ikke en partner der kan sammenlignes med os. Vi skal huske, at det ikke er en børnehave-lignende rivalisering mellem børn. Det går tilbage til substansen i spørgsmålet: hvem er den rigtige pålidelige allierede?

Hvad forventer du af denne uges topmøde? Er frihandelsaftalen stadig på sporet?
Frihandelsaftalen er stadig på vej. Vi håbede, at der ville komme mere substantielle forslag under den seneste forhandlingsrunde med hensyn til takster, muligvis endda reducere dem til nul.

Men det er en del af forhandlingerne. Vi skal bare have vores mål for øje: at have en velforberedt frihandelsaftale. Jeg ser frem til yderligere forhandlinger.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending