Følg os

Blogspot

Som reaktion på angreb mod hæren patrulje i Golanhøjderne, Israel luftvåben mål syriske militære positioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Golan-Wounded-APYossi Lempkowicz

Den israelske hær (IDF) bekræftede på 19 marts, at dets luftvåben målrettede adskillige syriske hærstillinger ", der hjalp til med angrebet mod IDF-soldater tirsdag (18 marts)". 

Ifølge IDF omfattede målene en syrisk hærs træningsfacilitet, militærhovedkvarter og artilleribatterier. Fire israelske soldater blev såret tirsdag, da en eksplosiv enhed detonerede under deres patruljeje på den israelske side af grænsen til Syrien på Golanhøjderne tæt på Majdal Shams.

reklame

Soldaterne var uden for deres køretøj, da eksplosionen fandt sted, og tre, inklusive vicebataljonssjefen, påførte lette til moderate sår, hvor den fjerde havde alvorlige kvæstelser. Kort efter hændelsen gengældte IDF med artilleriild mod syriske militære positioner.

”Angrebet mod IDF-tropper i går er en uacceptabel optrapning af vold fra Syrien,” sagde IDFs talsmand løjtnant oberst Peter Lerner. ”Vi vil ikke tolerere denne trussel mod israelske civile eller tropper, og vi vil udføre vores mission: at forhindre, beskytte og forsvare mod fjendtligheder fra Syrien.”

Tirsdagens eksplosion var den seneste i en serie af lignende, endda tsthal er fundet på Israels nordlige grænse. Dette er det fjerde angreb over grænsen i den sidste måned. En anden vejbombe målrettet mod en IDF-patrulje i Mount Dov-regionen fredag, mens den israelske hær modarbejdede et tidligere forsøg på at plante sprængstoffer nær grænsen for to uger siden. Derudover ramte to raketter affyret fra Syrien Israels Mount Hermon i starten

reklame

Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon sagde: "Vi holder Assadregimet ansvarligt for hvad der sker på sit territorium, og hvis det fortsætter med at samarbejde med terrorister, der stræber efter at gøre ondt i Israel, vil vi fortsætte med at kræve en tung pris fra den og beklager dens handlinger."

Hizbollah, der kæmper sammen med Assads tropper, mistænkes for at have været ansvarlig for tirsdagens angreb og eksplosionsforsøget for flere uger siden. I så fald ville det markere første gang, at Hizbollah har brugt Syrien som en iscenesættelsesplads for angreb på Israel. Sidste måned truede Hizbollah med at "vælge tid og sted" for at ramme Israel, som gengældelse for et rapporteret israelsk luftangreb mod en af ​​dets holdninger, hvilket menes at have forhindret overførsel af sofistikeret våben fra Syrien.

Imidlertid er det også blevet foreslået, at islamistiske styrker, der kæmper mod Assad, muligvis har udført tirsdagens angreb mod den israelske patrulje. Hvad er Israels holdning til den interne konflikt i Syrien? Siden starten af ​​konflikten i Syrien har Israel gentagne gange erklæret, at de agter at holde sig ude af den. Forsvarsministeriets embedsmand sagde for nylig, at Israel har meget begrænset kapacitet til at påvirke resultatet af kampene i Syrien og har fastlagt en politik, der kun griber ind, når dets nationale sikkerhedsinteresser straks trues.

Sårede syrere er blevet behandlet på israelske hospitaler, men israelske myndigheder har holdt en lav profil. ”Vi er ikke i stand til at påvirke, hvad der sker der, og vi har ingen præference,” sagde embedsmanden. Af primær bekymring for Israel er skæbnen for den syriske præsident Assads arsenal af strategiske våben, der under kontrol af jihadister i Syrien eller Hezbollah i Libanon kunne blive indsat mod Israel ud over den mulige levering af avancerede luftfartsmissiler fra Rusland, og stabiliteten i Golanhøjderne.

”Vi vil ikke tolerere forsøg på at levere sofistikerede våbensystemer til terrororganisationer,” sagde forsvarsembedsmanden. Israel har et begrænset sæt politiske muligheder for at påvirke resultatet af den syriske interne konflikt, som i Jerusalem ses som et ”stort rod” med en opposition mod Assad meget fragmenteret og ikke stærk nok til at besejre den syriske præsident. Den udbredte anti-israelske stemning i regionen har gjort det kløgtigste skridt for Israel at holde så lav som muligt en offentlig profil for at undgå åben fjendtlighed over for Assads styrker eller påvirke oppositionens stilling negativt.

Israels offentlige tavshed bør imidlertid ikke forveksles med stiltiende støtte fra Assad-regimet, som er en nøgle allieret for både Hezbollah og Iran og indtil for nylig var vært for Hamas 'eksterne ledelse. Samtidig er udsigten til, at jihadistiske oppositionsgrupper etablerer sig i Golanhøjderne, hvorfra de kan true Israel, også bekymrende for Israel. Israel har defineret klare røde streger, herunder: overførsel af strategiske våben til Hizbollah eller andre jihadistiske grupper; brud på Israels grænse mod Golan; og overførslen af ​​russisk fremstillede S-300 overflade-til-luft-missiler til Assad-regimet.

På spørgsmålet om, hvorvidt oprørerne skal bevæbnes eller ej, findes der ingen formel israelsk holdning. Skønt nogle i israelske politiske kredse går ind for vestlige bestræbelser på at bevæbne mere moderat elementer af oppositionen, opfordrede Israels premierminister Benjamin Netanyahu tilskyndet til forsigtighed på et møde med den britiske premierminister David Cameron for nylig for at undgå våben i de forkerte hænder. Hvad er Israels bekymringer i Syrien?

Mens det internationale samfund er fokuseret på Syriens kemiske våbenlager, er Israel ikke mindre fokuseret på regimets arsenal af andre strategiske våben - herunder sofistikerede jord-til-jord-, jord-til-luft- og jord-til-hav-missiler, som under kontrol over jihadister i Syrien eller Hezbollah i Libanon kunne blive indsat mod Israel. Hezbollah er sammen med sin protektor Iran dybt investeret i Assad-regimets overlevelse og forpligter tusinder af sine tropper til at kæmpe mod oppositionen. Assad, der i stigende grad er afhængig af Hezbollahs støtte, har forsøgt at overføre stadig mere avancerede våben til sin shia-libanesiske allierede.

Ved to lejligheder har Israel angiveligt gennemført luftangreb i Syrien. Den ene var at ødelægge en konvoj, der transporterede russisk fremstillede SA-17 mand bærbare luftfartsmissiler til Hizbollah i Libanon, og den anden var rettet mod steder nær Damaskus, der menes at opbevare Fateh-110 præcisionsstyrede overflade-til-overflade missiler, igen beregnet for Hizbollah. Ruslands levering af langtrækkende overflade-til-luft-missiler. Israel har gjort sin modstand klar over leveringen af ​​sofistikerede russisk fremstillede S-300 langdistance-luft-missiler fra Moskva til Damaskus.

Disse missiler har en operationel rækkevidde på næsten 200 km og repræsenterer en 'spilændrende' trussel mod Israels eget luftrum. I begyndelsen af ​​maj mødte Israels premierminister Benjamin Netanyahu Ruslands præsident Vladimir Putin og opfordrede ham til at annullere S-300 våbenaftalen, og israelske sikkerhedsembedsmænd har gjort det klart, at Israel ville gribe ind for at forhindre, at missilsystemerne blev operationelle. Der er også bekymring for, at Assad i fremtiden måske vil overføre systemerne til et mere sikkert sted og et loyalt håndsæt, såsom Hezbollah. Fra Israels synspunkt ville en sådan udvikling være en uacceptabel optrapning.

Det London-baserede British Israel Communications & Research Center (BICOM) bidrog til denne rapport.

 

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending