Følg os

Konflikter

Ting, vi lærte i plenum: Ukraine, databeskyttelse, trojka

DEL:

Udgivet

on

europa-parlamentet-strasbourg1Krisen i Ukraine og en opdatering af EU's databeskyttelseslovgivning var to af hovedemnerne under plenarmødet i marts i Strasbourg. MEP'erne afsluttede også vurderingen af ​​trojkaens arbejde under finanskrisen og vedtog skrappere regler for at bekæmpe hvidvaskning af penge. I mellemtiden er kampagnen for valget til Europa-Parlamentet den 22.-25. maj ved at blive varm, da de politiske partier navngiver deres kandidater.

Den russiske invasion af Krim er et brud på folkeretten, folkeafstemningen, der skal afholdes den 16. marts, er ulovlig, og Kremls handlinger er "en trussel mod EU's sikkerhed", sagde MEP'erne i en resolution godkendt den 13. marts. De opfordrer Rusland til straks at trække sine militærstyrker tilbage.

Retten til at få slettet private oplysninger samt stærkere sikkerhedsforanstaltninger ved overførsel af data til lande uden for EU er en del af databeskyttelsesreformen godkendt af MEP'erne den 12. marts. MEPS advarede også om, at frihandelsaftalen med USA vil blive truet, hvis NSA-masseovervågningen ikke stopper.

To trojka-rapporter blev vedtaget i plenarmødet torsdag, da medlemmerne godkendte deres vurdering af, hvordan tilpasningsprogrammerne fra gruppen af ​​internationale långivere påvirkede økonomierne og samfundene i redningslandene.
MEP'er afviste et forslag om håndtering af nanomaterialetilsætningsstoffer til fødevarer, søger en stærkere forbrugerbeskyttelse, og modsatte sig også nye markedsføringsregler for frø og sagde, at de ikke giver EU-landene tilstrækkelig fleksibilitet til at tilpasse reglerne til deres behov.

Hårdere regler mod hvidvaskning af penge blev godkendt tirsdag for at hjælpe med at bekæmpe skatteunddragelse og bedre identificere mistænkelige transaktioner. Et offentligt EU-register vil angive virksomhedsejere, mens banker og finansielle institutioner skal indberette mistænkelige transaktioner.
En rapport fra Europa-Kommissionen om fremskridt med ligestilling mellem kvinder og mænd i EU i 2012 blev afvist af MEP'er den 11. marts.

Den 12. marts godkendte MEP'erne et forbud mod fluorholdige gasser i nye klimaanlæg og køleskabe inden 2022-2025. Samlet set skal brugen af ​​hydrofluorcarbon (HFC) drivhusgasser reduceres med 79 % i 2030, da de har en drivhuseffekt op til 23,000 gange større end CO2.
Mobiltelefonproducenter opfordres til at indføre en universel oplader af miljømæssige og praktiske årsager, vedtog EP den 13. marts.

MEP'er opdaterede EU-regler for køretøjstestning, forbedring af trafiksikkerheden og sikring af grænseoverskridende anerkendelse af trafiksikkerhedsbevis.
Folk fra hele EU har sagt, hvorfor de synes, det er vigtigt at stemme ved valget til Europa-Parlamentet, i en række videoer, der er forberedt til den sidste fase af Europa-Parlamentets kommunikationskampagne forud for valget til Europa-Parlamentet den 22.-25. maj. Adskillige europæiske politiske partier har allerede udpeget deres kandidater til EU-Kommissionens formandskab.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending