Følg os

Blogspot

Udtalelse: Krim - sui generis

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Julius CæsarEU's forbandelse over Krim-folkeafstemningen bidrager bestemt ikke til en effektiv Ukraine-kriseopløsning: Situationen på stedet udvikler sig meget hurtigere end institutionernes langsomme bureaukratiske tempo - afstemningen i dag (16. marts) finder sted uden deres velsignelse.

De såkaldte sanktioner, der skal pålægges Rusland, har ikke imponeret Kreml tilstrækkeligt til at skubbe det ind i et tilbagetog. For det første fordi de er beføjelser til FN, hvor Rusland har sit veto i Sikkerhedsrådet, så EU-debatten i virkeligheden vedrører de restriktive foranstaltninger. For det andet sker den største russiske eksport i gas og olie - de varer, som det er umuligt at afvise i den meget politiske kamp om Ukraine.

Hvis Europa tog en beslutning om at handle med Lenin og sætte økonomiske interesser foran ideologiske - begrebet, der dominerede europæisk politik i hele kommunismens æra - er det meget usandsynligt, at det ville afvise samarbejde med Putins kapitalistiske Rusland. Indtil videre har EU-truslerne haft en enorm indflydelse på kommunister og nationalister, der jublede over sanktioner som bevis for deres påstand om, at Rusland er omgivet af fjender. Ikke gode nyheder for dem, der håbede på tilnærmelse mellem øst og vest.

reklame

Ser man på fremkomsten af ​​nationalistisk inderlighed i Rusland, mindes man om ”sammenstødet af civilisationer”, der er forudsagt af den amerikanske politiske filosof Samuel Huntington om USSR's sammenbrud: kultur erstatter ideologi, som Krim hælder mod Rusland på grund af magnetisk kraft af deres fælles identitet.

Ved siden af ​​kulturelle kan man også opfatte Krim-situationen i en juridisk ramme med henvisning til Kosovo sui generis - præcedensen 'af sin egen art', som åbnede en bred port til oprettelsen af ​​nye statlige enheder. Processerne i en global verden peger i denne retning: hvis der var anden verdenskrig omkring 80 stater, er der nu mere end 200, og processen vil sandsynligvis ikke stoppe der.

Men hvis man lader politisk teori om staternes fødsel til side og vender tilbage til jorden til Krim-folkeafstemningen, er der en lille margen for at spille over det valg, der vil blive taget - efter voldsudbruddet på Maidan Square, som hurtigt spredte sig over hele Ukraine vil flertallet af Krimere være ivrige efter at slutte sig til det autoritære, men stabile Rusland. Muligheden for at kæmpe med Molotov-cocktails for det europæiske perspektiv er forførende for kun få ...

reklame

Men vold er ikke den eneste grund til at afskrække Krim fra EU-integration. I årene efter dets uafhængighed tog kampen for Ukraines identitet den elendige vej til at kæmpe mod russisk kultur som sin største trussel. Så snart den nye ukrainske ledelse overtog magten, fratog den straks det russiske sprog sin regionale status, som ødelagde tilliden.

Med udnævnelsen af ​​syv oligarker i den nye regering blev regimets negative image afsluttet: folket følte, at dette kun var den næste handling i den igangværende kamp efter oligarkernes kamp for magten til deres eget bedste i den orange revolution - den berygtede kamp, ​​der stemplede Ukraine som et 'defekt demokrati'.

EU's anathema over for præsident Janukovitj rejser ubehagelige spørgsmål: hvis han er så stærkt korrupt, hvorfor blev han hørt af EU-formandskabets ledere for hans underskrift på associeringsaftalen i så lang tid? Fordømmelse af den afsatte præsident smitter over på hans anklagere - hvorfor anerkendte de ikke Yanoukovychs mangler før?

Nærbillede af den ukrainske politiske dødvande på tærsklen til Maidan Square-volden bidrog ikke positivt til EU-ledernes image, da de skubbede hele Unionen i samarbejde med en politiker, som de nu erklærer som en skurk.

I denne generelle atmosfære af forvirring og tvivl om EU-ledelsens kompetencer ser nyhederne om reformbistandspakken på 11 mia. EUR til Ukraines nye ledere tvivlsomme ud i de europæiske skatteydere. Med en hær på 25 millioner arbejdsløse synes EU's generøsitet over for tredjeparter upassende: hvor slutter solidaritet og ofrer begynder?

Den europæiske ungdomsfond til støtte for ledige (6 mia. Euro) blev oprettet med store vanskeligheder og megen debat, mens næsten det dobbelte af dette beløb er blevet ydet hurtigt til en regering på syv oligarker, som sandsynligvis kunne forene deres egne økonomiske midler til at redde deres egne moderland.

Det er åbenbart, at EU's topdiplomat, baronesse Ashton, er oprigtig i sit ønske om at gøre EU til en global aktør, sprede sin indflydelse og fremme dens værdier, men med en løn, der ligger øverst på den amerikanske præsident Obama, er hun stadig i stand til at omgås EU-borgere, især de 25 millioner af dem, der er arbejdsløse?

Store imperier har blomstret og falmet på Europas territorium og har udfordret os med det arvede spørgsmål om dets grænser og fristet nutidige ledere, der minder om deres forfædres herlighed til at forstørre. Men i modsætning til fortidens riger er det nuværende Europa forenet om demokratiske principper for at fremme sine borgeres velbefindende. Hvis spredningen af ​​EU-værdier overtager på bekostning af forsømmelse af selve befolkningens behov, vil den nuværende Union gentage fejltagelserne fra fortidens ambitioner: overbelastning af sine ressourcer, Europa vil være udmattet, brudt og magtesløst.

Med de negative folkeafstemninger i Frankrig, Holland og Irland om Europas fremtid er der en opfordring til, at EU tager sig af sine egne borgere, før de belaster EU's skatteydere med Ukraines statsgæld på 30 mia. Første ting først!

 

Anna van Densky

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending