Følg os

Blogspot

Udtalelse: Krims valg til folkeafstemning er slet ikke noget valg

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

140227-simferopol-crimea-jsw-822a_2d094fb3240074be9bfd28e0d8000d67By Keir Giles, Associeret stipendiat, international sikkerhed og Rusland og Eurasia-programmet, Chatham House
Den planlagte folkeafstemning om Krims fremtidige status er bredt fordømt som ulovlig og ugyldig. Men selvom det var legitimt, giver de to valg, der er præsenteret for Krim-vælgerne, dem ingen mulighed for at forlade russisk kontrol.

Folkeafstemningen, der i øjeblikket er planlagt til den 16. marts, beder vælgerne på Krim om at vælge at tilslutte sig Rusland eller vende tilbage til Krim-forfatningen fra 1992, mens de fortsat er en del af Ukraine. Nogle medieindberetninger har præsenteret den anden mulighed som en tilbagevenden til situationen, før russiske tropper overtog kontrollen over halvøen; faktisk er det alt andet end.

Krimens forfatning fra 1992 blev vedtaget under en feberrig runde med decentralisering umiddelbart efter Sovjetunionens afslutning og afskaffet kort tid derefter. Med ord, som de med lange minder vil finde kulde, henviser det til Republikken Krim som en 'sovjetstat' og beskriver den som en suveræn enhed, der kun giver Ukraine de beføjelser, som den finder passende. Med andre ord ville gendannelsen af ​​denne forfatning være et skridt mod den teoretiske uafhængighed under russisk kontrol. Hvis det blev vedtaget, ville begivenhederne på Krim fortsat afspejle Ruslands sammenstød med Georgien i 2008 og etableringen af ​​de 'uafhængige' enheder i Abkhasien og Sydossetien.

De borgere, der var tilfredse med, at Krim forbliver en del af Ukraine på samme grundlag som det har været i de sidste 20 år, har ikke nogen stemme i denne folkeafstemning. Der er ingen tredje mulighed tilgængelig.

reklame

Konsekvenser for Ukraine

De lokale pro-russiske myndigheder har gjort deres præference kendt for vælgerne, herunder ved hjælp af en rå billboard-kampagne, der præsenterer et simpelt valg mellem to Krim: den ene overlappet med et russisk flag, den anden med pigtråd og et hakekors. Intimidering af de pro-russiske bander, der beskriver sig selv som 'selvforsvarsenheder', som vil patruljere og potentielt bemande valglokaler, vil sandsynligvis også spille en væsentlig rolle i at overtale Krim-beboerne, hvilken vej de skal stemme. Men faktisk ville begge resultater i denne folkeafstemning være bredt acceptabelt for Rusland.

Geografi dikterer, at konsolidering af russisk kontrol over Krim, uanset om det er en del af Rusland eller ideelt uafhængigt, vil udgøre alvorlige udfordringer for Ukraine både i sikkerhed og økonomisk. Ukraines sårbarhed over for yderligere russisk militær intervention vil blive forstærket. Landtangen fra Krim tilbyder adgang til land til det ukrainske fastland, som er begrænset og let forsvaret. Men den store og kontinuerlige forstærkning af russiske tropper på Krim kombineret med ubegrænset fri bevægelighed fra Sortehavsflåden gør ukrainske kystområder andre steder meget mere sårbare over for russiske militære operationer i fremtiden.

Faktisk vil Mistral-klasse helikopterbærere, der leveres til Rusland af Frankrig, være stærke facilitatorer til netop denne form for operation. Midt i Krim-krisen begyndte det første skib bygget til Rusland søforsøg den 6. marts, hvor dets russiske besætning allerede var i træning i Frankrig.

reklame

De yderligere russiske tropper på Krim bringes stort set ind over Kerch-strædet, den smalle vandvej, der adskiller det østlige Krim fra det sydlige Rusland. Kontrol af dette sund er meget vigtig og har været genstand for tidligere tvister mellem de to lande. Men med begge kyster nu i russiske hænder bliver Azovhavet faktisk en russisk sø. Rusland har med andre ord nu fuld kontrol over maritim adgang til alle havne i det østlige Ukraine, inklusive Mariupols store havn. Dette giver Rusland yderligere økonomisk og anden gearing over forholdene i den østlige del af landet og understøtter Ruslands mål om, at Ukraine skal være ustyrelig uden russisk samtykke og samarbejde.

Outlook

Krim's pro-russiske myndigheder har travlt med at skubbe folkeafstemningen igennem. Datoen er allerede fremsat to gange, og en vittighed, der i øjeblikket cirkulerer, siger, at 'den seneste dato for folkeafstemningen netop er blevet annonceret - det var i går'. Dette er en del af det russiske forsøg på at opretholde initiativet, holde Vesten på bagfoden og præsentere verden for et opfyldt kendsgerning inden nogen væsentlig reaktion eller afskrækkende virkning kan bringes på plads.

I denne sammenhæng er afvisning af folkeafstemningen fra USA og andre vestlige lande (selvom ikke af alle vestlige eksperter) beroligende. Indtil videre mildner dette frygt for, at resultatet kan bruges som en ansigtsbesparende begrundelse for at acceptere russisk kontrol over Krim og endnu en gang belønne brugen af ​​russisk militærmagt mod en nabo.

Men spørgsmålet om legitimiteten af ​​Ruslands handlinger, selvom det er vigtigt, har kun ringe indflydelse på realiteten af ​​russisk kontrol med Krim. Derudover kan aktuelle bekymringer stadig let overvindes af begivenheder. Situationen på Krim er fortsat yderst skrøbelig. Takket være den ekstreme selvdisciplin og overbærenhed fra omgivede ukrainske militærmænd over for russisk militærblokade og gentagne angreb fra russisk-støttede bander er der endnu ikke affyret skud af de ukrainske væbnede styrker. De ved, at så snart dette sker, vil russisk gengældelse være øjeblikkelig, overvældende og brutal.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending