Følg os

Konflikter

Efter beslaglæggelse af syrisk-made missiler afsendt af Iran til Gaza: "Irans mål er at hjælpe med at lancere en to-front angreb på Israel fra Hizbollah på Israels nordlige og Hamas mod syd '

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

iran missilYossi Lempkowicz

Da han henvendte de tusindvis af AIPAC delegerede i Washington den 4 marts, Israels premierminister, Benjamin Netanyahu dedikeret en vigtig del af sin tale ikke til de israelsk-palæstinensiske forhandlinger, men til den iranske trussel.

Minder et besøg på Golanhøjderne felthospital, der behandler syriske flygtninge, sagde han, at mens Israel eksporterer humanitære hjælpearbejdere i hele verden til støtte i katastrofer, "Det eneste Iran sender udlandet er raketter, terrorister og missiler."

reklame

Han sagde, han hørte fra en såret syrisk på dette område hospital: "Alle disse år Assad løjet for os, fortalte de os Iran er vores ven, Israel er vores fjende. Men Iran er at dræbe os, og Israel, Israel gemmer os. "

Få timer efter, at han talte, de israelske forsvarsstyrker (IDF) meddelt, at Israel flåde havde opfanget en iranske våben forsendelse om bord på en Panamean-flagede fragtskib, den Klos-C, ledes til terrororganisationer i Gaza.

Denne forsendelse opfanget i Det Røde Hav, mere end 1,000 miles fra Israel, var i færd syriske-made M-302 raketter med en rækkevidde på op til 200 km (125 miles) og ville have betydeligt forbedret mulighederne i Gaza terrorister til at sætte næsten alle Israel i deres sortiment. De greb også en nyttelast på op til 170 kg (375 pounds). Missilerne blev skjult i skibscontainere også transporterer sække af beton.

reklame

"Det er et missil, der er betydeligt længere rækkevidde end de har nu i Gaza, med en større sprænghoved. Hvis du tegner en cirkel 200 kilometer lang, kan det ramte Haifa i det nordlige og selvfølgelig Tel Aviv og Jerusalem i landets centrum, '' sagde Arieh Herzog, tidligere direktør for det israelske forsvarsministerium sektion er ansvarlig for udvikling og implementering af landets missil-forsvarssystem.

Med et sprænghoved, at store, "skaderne kan være betydelige og Israel skal gøre alt, hvad den kan for at stoppe det," siger Arieh Herzog, tidligere direktør for det israelske forsvarsministerium sektion ansvarlig for udvikling og implementering af landets missil-forsvar system.

Herzog sagde han mener Irans mål er at hjælpe lancere en to-front angreb på Israel fra Hizbollah til Israels nord og Hamas mod syd.

Operationen tog måneder at planlægge, og involverede konstant efterretningsindsamling af IDF og Israels sikkerhedstjeneste, Maj. Generalmajor Aviv Kochavi, chef for IDF Intelligence, fortalte pressen da han gav indblik i Irans involvering i regionale terror.

Han sagde, at forsendelsen uden tvivl stammer fra Iran. "Vi har gode, solide og inkriminerende beviser for, at Iran har planlagt, forvaltet og henrettet denne våbenmugling," sagde han.

Han bemærkede, at Quds-styrken, en særlig enhed af Irans Revolutionsgarde, var den primære kraft bag forsendelsen arme.

Den smugling forsøg var den seneste i en lang række af Irans forsøg på at skibet våben til terrorgrupper i regionen. "Dette er endnu et eksempel på den igangværende proces, den igangværende indsats for iranerne at underminere stabiliteten i Mellemøsten," Kochavi sagde. Irans mål er "at underminere regimer og støtte alle former for terror organisationer i Libanon, Syrien, Irak, i Bahrain, Yemen, Libyen og i Gazastriben, som var destinationen for disse raketter."

FN-resolution 1747 forbyder Iran fra at deltage i våbensmugling, siger han. "Igen og igen, Iran overtrådt afgørelsen fra FN 's Sikkerhedsråd, der forbyder det at sælge og overføre våben."

IDF talsmand oberstløjtnant Peter Lerner sagde forsendelsen opstod i Syrien og blev fløjet til Iran og sendt til Irak for at "skjule deres spor." IDF intelligens identificeret overførslen af ​​de syriske M-302 raketter fra Damaskus til Teheran gennem Damascus International Lufthavn . Efterretningsfolk fundet farten ulige, da arme normalt overføres fra Iran til Syrien, ikke omvendt.

Forsendelsen blev derefter flyttet til Irans Bandar Abbas havn og læsset på "Klos-C." Skibet oprindeligt sejlede til den irakiske havn Umm Qasr, hvor det blev indlæst med containere, der transporterer poser af cement til at hjælpe skjule våben og sløre sin iransk oprindelse.

Adspurgt om den nysgerrige oprindelse i Syrien, den israelske forsvarsminister Moshe Yaalon sagde at formålet med omvej var at sløre "iranske fingeraftryk" på forsendelsen.

Israel stoppede skibet fra den sudanesiske-eritreiske grænse.

Lerner sagde 17 besætningsmedlemmer på skibet var sandsynligvis uvidende om lasten. Fartøjet blev bragt til den israelske havn Eilat, hvor besætningen ville blive frigivet, og de våben losset.

Maj. Gen. (res) Amos Yadlin, den tidligere leder af militær intelligens, kaldte efterretningsarbejdet, operationel kapacitet og beslutningstagningen, der gik ind i operationen for at opfange Klos-C'en fantastiske, "der noterer sig på Army Radio, at Tusindvis af skibe sejler over Røde Hav dagligt, og at det ville være "pinligt" havde israelske tropper opsnappet et uskyldigt fartøj i internationale farvande.

Når du er i Gaza, missilerne, en IDF talsmand sagde, "var beregnet for alle terrororganisationer, herunder Hamas." Dette syntes usædvanligt i betragtning af den dybe kløft mellem Iran og Hamas og den igangværende kampe i Syrien, grubetæring Hamas-lignende sunnimuslimske krigere mod Hizbollah og andre Iran-støttede krigere.

Men uanset om Hamas beordrede missiler, ville det have været næsten umuligt, at få dem ind i Gaza uden terror gruppen at kende.

"Iranerne vidste godt, at denne form for forsendelse, dette omfang og denne størrelse missiler, ville kræve godkendelse af Hamas," siger Dr. Shaul Shay, en reserverne oberst i militære efterretningstjeneste og en lektor ved IDC Herzliya Lauder School of Government, Diplomati og strategi.

Shay sagde, at Hamas kontrol af de få tilbageværende tunneler forbinder Sinai og Gaza betød, at Islamisk Jihad, en gruppe stadig tæt på Iran, ville have haft til at give Hamas "mindst en tiende."

De raketter selv, ifølge Yadlin, ikke udgør en "fundamental kvalitativt skift." De sandsynligvis have en 120-km rækkevidde, sagde han, og bære et sprænghoved i 100 kilogram rækkevidde. Dette svarer til de iranske-made Fajr-5 raketter affyret mod Gush Dan centrale Israel region under november 2012 Operation 'Pillar of Defense.' Skadelige, ja, men sandsynligvis ikke den game-changer det er blevet gjort til at være.

Israelske forsvarsminister Moshe Ya'alon og andre håbede, at beslaglæggelsen af ​​skibet, midt igangværende forhandlinger med Iran, vil fungere som en en anden slags game changer.

Yaalon, taler om den amerikanske administration og de øvrige fem stormagter nedsænket i forhandlingerne med Iran om dets atomprogram, sagde i en pressekonference, at de lande, som ikke har behandlet Irans udbredte eksport af terror, "kunne stadig komme til fornuft. "

Ministeren sagde missilerne opfanges af Israel ville have placeret millioner af israelere i skudlinjen var det faldet i hænderne på Gazas terrorgrupper.

"Denne operation forpurret en væsentlig trussel mod israelske borgere," sagde han.

Netanyahu tog sig lykønske Mossad som tyder på, at dens agenter og agenter spillet en rolle i at placere lasten på et tidligt tidspunkt, før det nåede Teheran.

Israels premierminister Netanyahu sagde forsendelsen viser, hvordan værre ting vil blive, hvis Iran får lov til at holde udvikle atomteknologi.

"På et tidspunkt, hvor den taler med stormagterne, på et tidspunkt hvor Iran smiler og siger alle mulige høfligheder, at samme Iran sender dødbringende våben til terrororganisationer, og den gør det med en omfattende netværk af hemmelige globale operationer med det formål at streaming raketter, missiler og andre dødbringende våben til at skade uskyldige civile, "sagde han. "Dette er den virkelige Iran og dette land må ikke være i stand til at have et atomvåben."

Præsident Shimon Peres opfordrede Iran til at 'stoppe med at bluffe'

"Denne operation udsætter sande ansigt Iran som siger én ting, men gør det modsatte. De lægge på et uskyldigt ansigt og sende de farligste missiler til en terror organisation, der dræber uskyldige i strid med international lov, "sagde han i en erklæring. "Iran skal beslutte sig for enten at fortælle sandheden og respektere folkeretten eller indrømme, at det er alt camouflage, og vi kan ikke tillid til deres politik eller erklæring. Det samme gælder for Hamas. "

Den vellykkede drift af IDF at opsnappe forsendelsen viser igen truslen Iran udgør til Israel.

Det iranske regime, med hvem verden beføjelser taler, er ideologisk modstander af Israels eksistens og dens ledere rutinemæssigt opfordre til dens ødelæggelse. Præsident Rouhani har beskrevet Israel som en "kræft".

Hvordan udgør Iran en direkte trussel mod israelsk sikkerhed?

Iran modsætter aktivt Israel. Det placerer sig som den regionale leder af radikale anti-vestlige og anti-israelske kræfter, støtter Assads regime, Hizbollah i Libanon, og væbnede palæstinensiske grupper i Gaza-striben.

Iran arme, tog og understøtter væbnede grupper, der opererer mod Israel og jødiske mål.

Palæstinensiske væbnede grupper

Før beslaglæggelsen af ​​Klos-C skib med avancerede missiler med en rækkevidde på 100-200km fra Iran til Gaza i marts 2011 den israelske flåde erobrede Victoria, og i januar 2002 den Karine-A både transporterer tons våben fra Iran til Gaza-striben.

Iran har længe støttet Hamas, palæstinensisk islamisk jihad og andre palæstinensiske væbnede grupper. Hundredvis af raketter fyret i Israel fra Gazastriben blev leveret af Iran. Iran-Hamas-forbindelserne blev anstrengt, da Hamas nægtede at støtte Assad i Syrien, men båndene forblev.

Hizbollah

Etableret i Libanon af Iran i 1980s er Hizbollah forpligtet til Irans dagsorden.

Iran leverer Hizbollahs massive arsenal af kort- og mellemdistance raketter, der anslås til mere end 60,000 raketter, samt mere avancerede våben. Hizbollah affyrede 4000 raketter mod Israel under 2006 Anden Libanon-krig, drab 44 civile og sårede mere end 1400.

Hizbollah spiller en stor rolle i Libanons koalitionsregering. Den bruger sine uafhængige væbnede styrker til at intimidere intern opposition.

Iran og dets allierede angreb israelske og jødiske mål rundt om i verden. I februar 2012 blev iranske agenter menes ansvarlig for angreb på israelske diplomater i Georgien, Thailand og Indien. Iransk klient Hizbollah var ansvarlig for en bombning i Bulgarien i juli 2012, dræbte fem israelske turister og deres chauffør. Iran menes ansvarlig for 1992 angreb på den israelske ambassade i Argentina og den argentinske jødiske kommunale bygning i 1994. De bombeattentater dræbte 116.

Hvordan ville atomvåben øge truslen Iran udgør for Israel?

Iran allerede har missiler, der kan bære atomsprænghoveder, der kan nå Israel.

Hvis Iran erhvervet atomvåben, ville Israel være i skyggen af ​​en magt, som åbenlyst opfordret til dens ødelæggelse, og ville have den teoretiske kapacitet til at udføre den. Analytikere diskutere, om Iran vil bruge et atomvåben mod Israel, men en sådan mulighed udgør en uudholdelig trussel. En stor del af Israels befolkning og industri er koncentreret i sin kystnære plan, og vil blive påvirket af en enkelt strejke.

Der er chancen for nukleare kriser født ud af fejlberegninger. Denne risiko forværres af den fjendtlighed mellem Iran og Israel, den israelske opfattelse af en eksistentiel trussel, og manglen på nogen direkte kommunikationskanaler.

En iransk atomvåben vil kunne yderligere embolden dem i deres voldelige aktioner mod Israel og deres støtte til væbnede ekstremister på Israels grænser.

Iran kunne i fremtiden give atomvåben til fuldmagter. Dette ville være en måde for Iran at implementere en atombombe, mens benægte engagement.

BiCom, at Storbritannien Israel Kommunikation og resarch Centre, bidraget til denne rapport.

Belgien

British Legion søger historie bag XNUMX. verdenskrigs tab

Udgivet

on

To briter, der blev dræbt under Blitzkrieg fra 2. verdenskrig, hviler på den smukke flamske kirkegård Peutie blandt utallige belgiske ex-kæmpere. Tidligere britisk journalist Dennis Abbott satte for nylig kryds på gravene på vegne af Royal British Legion under våbenhvileens mindehøjtid i november.

Men han leder også efter svar.

Hvad gjorde de to unge britiske drenge faktisk i Peutie? Og frem for alt: hvem er Lucy og Hannah, de to belgiske kvinder, der vedligeholdt deres grave i årevis?

reklame

Abbott har boet i Belgien i 20 år. Han er tidligere journalist for bl.a. The Sun og The Daily Mirror i London og var efterfølgende talsmand for Europa-Kommissionen. Han er også medlem af Royal British Legion, en velgørenhedsorganisation, der skaffer penge til at støtte tjenende og tidligere tjenende medlemmer af Royal Navy, den britiske hær og Royal Air Force, der står over for modgang, såvel som deres familier.

En af deres opgaver er også at holde hukommelsen om dem, der døde for vores frihed, levende. Faktisk var Abbott reservist i Irak for britiske tropper i 2003.

"I anledning af den årlige mindehøjtideligheds våbenstilstand så jeg på historier relateret til slaget ved Belgien i maj 1940," siger Abbott. "Jeg opdagede gravene til to britiske soldater fra Grenadiergarderne i Peutie. De er Leonard 'Len' Walters og Alfred William Hoare. De døde begge om natten den 15. til 16. maj. Len var knap 20 og Alfred 33. Jeg var nysgerrig, hvorfor deres sidste hvilested var på landsbykirkegården og ikke på en af ​​de store krigsgravpladser i Bruxelles eller Heverlee.

reklame

"Jeg fandt en artikel i en britisk provinsavis, der forklarede, at de to soldater først blev begravet på grunden til et lokalt slot - formodentlig Batenborch - og derefter ført til landsbykirkegården."

Abbott tilføjede: "Sagen vil ikke lade mig gå. Jeg har undersøgt, hvordan soldaterne endte i Peutie. Tilsyneladende kæmpede den 1. bataljon af Grenadiergarderne sammen med det belgiske 6. regiment Jagers te Voet. Men ingen steder nævnes der en specifik omtale af det tyske angreb på Peutie, der blev fundet.

”De belgiske og britiske tropper kæmpede med en bagvedliggende handling under en gradvis tilbagetrækning ud over Bruxelles-Willebroek-kanalen og derefter til Kanalkysten.

"Det ser ud til, at Peutie var afdelingskvarteret for Jagers te Voet-regimentet. Mit gæt er, at regimentets personale og de britiske vagter måske var blevet huse på Batenborch Castle. Så slottet var et mål for tyskerne.

"Var Walters og Hoare på vagt over stedet? Blev de udstationeret til Jagers te Voet for at sikre baghaven i det stadige tilbagetog mod Dunkerque? Eller blev de afskåret fra deres regiment under kampene?"

"Datoen på mindestenen, 15.-16. Maj 1940, er også underlig. Hvorfor to datoer?

”Min mistanke er, at de døde om natten under fjendtligt beskydning eller som et resultat af et natteangreb fra Luftwaffe. I krigens kaos kan det heller ikke udelukkes, at de var ofre for 'venlig ild'. ”

Abbott har også opdaget, at to kvinder fra Peutie, Lucy og Hannah, passede Len og Williams grave i årevis.

"Det fascinerer mig. Hvad var deres forhold til de faldne soldater? Kendte de dem? Jeg tror, ​​Lucy døde. Spørgsmålet er, om Hannah stadig lever. Deres slægtninge bor sandsynligvis stadig i Peutie. Er der nogen, der ved mere? På begge grave nogen har lagt nogle smukke krysantemum. ”

Læs

Konflikter

Ungdomsfodboldinitiativ til fred i Georgisk konfliktzone

Udgivet

on

Et bredt rost fredsinitiativ i Georgien har lanceret en appel om nye investeringer, der er meget nødvendige. Det internationale fredsprojekt om den georgiske konfliktzone er blevet hyldet for at hjælpe med at forene alle sider i en tvist, der kaldes Europas "glemte krig." I et forsøg på at skabe langsigtet fred i området blev der lanceret et ambitiøst projekt for at oprette fodboldinfrastruktur i konfliktområdet i Gori kommune.

I spidsen for initiativet er Giorgi Samkharadze, oprindeligt fodbolddommer (billedcenter), der nu har appelleret til internationale donorer om at hjælpe med at finansiere sine planer.

Han sagde, ”Vores projekt er delvist finansieret af flere forretningsvirksomheder, men det er bestemt ikke nok til at tackle vores opgaver. Tværtimod blev situationen værre, spændingen øges bare siden begyndelsen af ​​en konflikt. ”

reklame
Georgiske og sydossetiske hold

Georgiske og sydossetiske hold

Nogle $ 250,000 er hidtil blevet rejst fra et par investorer, og dette er gået på dræning og en kunstig tonehøjde, men der er presserende behov for flere investeringer fra donorer for at hans forslag kan nå fuldt ud. Opbakning er også kommet fra EU / Georgia Business Council, og Samkharadze håber, at bistand kan komme fra både den offentlige og den private sektor.

Støtte til, hvad der stadig er velgørenhed, er kommet fra det georgiske parlament, der har skrevet et åbent brev og appelleret til investering i det, der ses som et meget vigtigt lokalt fredsinitiativ.

Georgiens parlament har prioriteret det internationale fredsprojekt Ergneti, der blev udarbejdet et statsdokument for at søge donororganisationer, den økonomiske økonomi til at udvikle børn i konfliktzonen ved hjælp af passende infrastruktur og til at fremme den systematiske udvikling af fred gennem sport og kultur.

reklame
Giorgi Samkharadze forklarer fredsprojektet

Giorgi Samkharadze forklarer fredsprojektet

Brevet, skrevet af formanden for parlamentets komité for europæisk integration, højtstående georgisk parlamentsmedlem David Songulashvili, anbefaler kraftigt projektet, som, siger han, "berører forsoning af samfundene Georgien og Tskhinvali-regionen - et meget fremtrædende spørgsmål for Georgien, såvel som dets internationale partnere. ”

Udviklingen af ​​det eksisterende projekt, siger han, "ville lette kontakt mellem mennesker, dialogprocesser og forsoning af de unge fra begge sider af den administrative grænse."

Han skriver, at komitéen "er overbevist om, at målene og de forventede resultater af dette projekt virkelig er i tråd med den vestlige retning af landets udvikling, da fredelig løsning af konflikter og territorial integritet inden for de internationalt anerkendte grænser er værdier, vi og vores internationale partnere er stærkt engageret i. ”

Songulashvili bekræfter igen Parlamentets støtte til projektet og anbefaler Samkharadze som en "værdifuld potentiel partner."

Han konkluderer: "Vi håber virkelig at se dette projekt udvikle sig og udvikle sig i tråd med landets interesser."

Cup finalefester!

Cup finalefester!

Samkharadze fortalte dette sted, at han hilser det georgiske parlaments indblanding velkommen og tilføjer: ”Georgien er et land med parlamentarisk styre, og når Georgiens parlament og Den Europæiske Integrationsudvalg støtter et sådant internationalt fredsprojekt, håber jeg, at Europa-Kommissionen vil føler dig tvunget til at yde økonomisk støtte til vores projekt. ”

Han sagde, at han nu håber at se "praktisk hjælp" fra EU til initiativet.

Han siger, at en sådan indsats er så meget vigtigere nu på grund af en bekymrende nylig opsving i spændingerne i regionen.

Ergneti er en af ​​de mange landsbyer, der ligger ved siden af ​​den administrative grænselinje (ABL), afgrænsningen mellem Georgien og Tskhinvali-regionen eller Sydossetien. Efter krigen mellem Georgien og Rusland i august 2008 blev der installeret pigtrådshegn på ABL, som hindrede fri bevægelighed for mennesker og varer.

Tidligere har EU bifaldt projektets bestræbelser, men håbet er, at denne støtte vil omsættes til økonomisk støtte.

Georgiske tv har sendt nyheder om projektet, mens formanden for Europa-Kommissionen, fru Ursula von der Leyen, og ledelsen for Europa-Parlamentet har sendt breve.

Samkharadze sagde: "Dette internationale fredsprojekt har brug for praktisk inddragelse af investorer"

 

Giorgi Samkharadze giver TV-interviews efter match

Giorgi Samkharadze giver TV-interviews efter match

En åbenlyst succes hidtil har været opførelsen af ​​et midlertidigt fodboldstadion til brug for lokalbefolkningen, der ligger 300 meter fra den midlertidige afgrænsningslinje i Ergnet. For nylig var der en venlig fodboldkamp bestående af de lokale fra konfliktzonen. Det fandt sted nær den ossetiske grænse og 300 hundrede meter fra Tskhinvali, og de lokale familier af dem, der deltager, blev alle chippet ind for at betale omkostningerne ved at arrangere begivenheden.

Selve begivenheden var yderst symbolsk, og det var også den dato, hvor den fandt sted i august - det var i august 2008, at den bitre, omend korte, krig startede. Repræsentanter fra lokale myndigheder og EU's overvågningsmission i Georgien (EUMM) var blandt de tilstedeværende.

Samkharadze sagde: "De fortalte os mange varme afdelinger og opmuntrede os alle til at fortsætte vores aktiviteter."

Han fortalte EU Reporter, at målet nu er at koordinere med forskellige partnere "for at opbygge den nødvendige infrastruktur i konfliktzonen for at engagere unge i sport og kulturelle aktiviteter."

Han tilføjer, "det er nødvendigt at have en god infrastruktur til alle begivenheder og et miljø, der bidrager til lærere og børn, for ikke at miste den entusiasme, de nu har, men at udvikle sig i søgen efter en bedre fremtid."

Ergenti blev alvorligt beskadiget i 2008, og en midlertidig skillelinje løber gennem landsbyen.

”Det,” tilføjer han, “er derfor nødvendigt at skabe en god infrastruktur for alle. Vi ønsker ikke krig, tværtimod er vi forpligtet til fred. ”

Han tilføjer: "Vi er mennesker fra forskellige erhverv, der er forpligtet til et stort mål - at udvikle både unge og beskæftigelse i konfliktzonen."

På længere sigt ønsker han at se andre sportsgrene og aktiviteter finde sted som rugby, atletik og kulturelle, kunstneriske og religiøse begivenheder.

 

Præsentation af koppen

Præsentation af koppen

”Det er nødvendigt at have en god infrastruktur til alle sådanne begivenheder og et miljø, der fremmer lærere til sports- og kulturarrangementer og børn, for ikke at miste den entusiasme, de nu har, men at udvikle sig i søgen efter en bedre fremtid,” sagde han. stater.

Det spændende projekt - der ligger på en enkelt hektar jord - som han leder, vil, siger han, også fortsætte med at lette forsoningen mellem osseterne og georgierne sammen med udviklingen af ​​landsbyer tæt på kvarteret.

Området har som sne været en kilde til spænding siden Sovjetunionens opløsning. Efter en kort krig mellem Rusland og Georgien i 2008 anerkendte Moskva efterfølgende Sydossetien som en uafhængig stat og begyndte en proces med tættere bånd, som Georgien betragter som en effektiv annektering.

Omkring 20% ​​af det georgiske territorium er besat af Den Russiske Føderation, og Den Europæiske Union anerkender ikke de territorier, der er besat af Rusland.

Børn fra begge sider af konfliktlinjen forenet af fodbold

Børn fra begge sider af konfliktlinjen forenet af fodbold

Før krigen handlede mange mennesker i Ergneti med at handle deres landbrugsprodukter med det nærliggende område, der nu er under besættelse. Desuden repræsenterede markedet i Ergneti et afgørende socioøkonomisk mødested, hvor både georgiere og ossetiere plejede at møde hinanden for at gøre forretninger.

Samkharadze håber med sit banebrydende projekt at bringe de gode tider tilbage, i det mindste til denne del af sit hjemland. Projektet er, hævder han, en model for andre lignende konflikter over hele kloden.

Det er håbet nu, på trods af at verden er grebet af en global sundhedspandemi og den tilsvarende økonomiske indvirkning, vil de positive lydgivninger, der kommer ud af denne lille, men urolige del af Europa, have en vis resonans i magtgangene i Bruxelles - og ud over.

 

Læs

Konflikter

Når sandheden gør ondt: Hvordan amerikanske og britiske skatteydere sikrede sovjetisk sejr i den 'store patriotiske krig'

Udgivet

on

Den 8. maj, da resten af ​​den civiliserede verden huskede ofrene for 75. verdenskrig, offentliggjorde den officielle twitterkonto i Det Hvide Hus en tweet om USA og Storbritanniens sejr over nazismen, der fandt sted for XNUMX år siden, skriver Janis Makonkalns, lettisk freelancejournalist og blogger.

Tweeten tiltrak bemærkelsesværdig kritik fra russiske embedsmænd, der var rasende over, at USA havde dristighed til at tro, at det på en eller anden måde havde bidraget til at opnå sejren og ignoreret Rusland som den vigtigste - eller endda den eneste - sejr i krigen, det selv havde forårsaget. Ifølge russiske embedsmænd er dette USA, der forsøger at omskrive WWII's historie.

Interessant nok blev denne følelse også bakket op af anti-Kreml-oppositionsaktivisten Aleksandr Navalny, som også kritiserede Washington for at have "forkert fortolket historien" og tilføjede, at 27 millioner russere (!) Mistede deres liv i krigen - ikke sovjetiske borgere af forskellige nationaliteter.

Hverken det officielle Moskva eller Navalny, der er ret respekteret i Vesten, forsøgte at give reelle kendsgerninger for deres argumenter, der ville tilbagevise, hvad den officielle twitterkonto i Det Hvide Hus havde anført. I amerikanske ord er Ruslands argumenter for WWII-historien intet andet end en bunke af tosser.

reklame

Derudover er en sådan holdning fra russiske embedsmænd og politikere helt naturlig, fordi det moderne Moskva stadig ser XNUMX. verdenskrig udelukkende gennem en prisme af historiske myter, der blev dannet i Sovjets æra. Dette har resulteret i, at Moskva (og andre) nægtede at åbne deres øjne for et væld af fakta - fakta Moskva er så meget bange for.

I denne artikel vil jeg give fire fakta om XNUMX. verdenskrigs historie, der gør Rusland ubehagelig og bange for sandheden.

Fakta nr. 1: WWII ville ikke have fundet sted, hvis USSR ikke havde underskrevet Molotov-Ribbentrop-pakten med Nazi-Tyskland.

reklame

På trods af Moskvas forsøg på at dække dette, er praktisk talt alle i dag klar over, at Sovjetunionen den 23. august 1939 underskrev en ikke-aggression-traktat med NAZI Tyskland. Traktaten indeholdt en hemmelig protokol, der definerede grænser for sovjetiske og tyske indflydelsessfærer i Østeuropa.

Hitlers største bekymring, før han angreb Polen, var at finde sig selv i kampe på de vestlige og østlige fronter. Molotov-Ribbentrop-pagten sikrede, at der efter at have angrebet Polen ikke er behov for at bekæmpe Sovjetunionen. Som et resultat er USSR direkte ansvarlig for at forårsage WWII, hvor den faktisk kæmpede på nazisternes side, som Moskva nu så stærkt foragter.

Fakta nr. 2: Det ufattelige antal tab på USSR-siden var ikke et tegn på heroisme eller beslutsomhed, men konsekvenserne af forsømmelse fra sovjetiske myndigheder.  

Når vi taler om Sovjetunionens afgørende rolle i 27. verdenskrig, understreger russiske repræsentanter normalt det enorme antal tab (op til XNUMX millioner soldater og civile døde) som bevis på den sovjetiske nation.

I virkeligheden repræsenterer skaden ikke heroisme eller folks vilje til at forsvare deres moderland uanset omkostningerne, som ofte argumenteres af Moskvas propagandamundstykker. Sandheden er, at dette ufattelige antal kun var fordi den sovjetiske ledelse var ligeglad med borgernes liv såvel som det faktum, at de strategier, som sovjeterne valgte, var tankeløse.

Den sovjetiske hær var helt uforberedt på krig, for indtil sidste øjeblik troede Stalin, at Hitler ikke ville angribe Sovjetunionen. Hæren, som krævede udviklede defensive kapaciteter, fortsatte i stedet med at forberede sig på en offensiv krig (måske i håb om, at den sammen med Tyskland vil være i stand til at opdele ikke kun Østeuropa, men også Vesteuropa). Derudover fjernede USSR under den store udrensning 1936-1938 med vilje de fleste Røde Armes mest dygtige militære ledere, fordi Stalin simpelthen ikke stolede på dem. Dette resulterede i, at den sovjetiske ledelse blev så løsrevet fra virkeligheden, at den ikke kunne se den trussel, som det nazistiske Tyskland udgør.

Et godt eksempel på dette er den røde hærs fuldstændige fiasko i vinterkrigen. Sovjetisk efterretning var så bange for Stalins politiske krav om at angribe Finland, at den bevidst løj om dets svage forsvar og påståede pro-Kreml og pro-bolsjevikiske følelser, der blev delt af det finske folk. USSR-ledelse var sikker på, at det ville knuse det lille Finland, men virkeligheden viste sig at være en af ​​det 20. århundredes mest skammelige militære kampagner.

Vi kan trods alt ikke glemme, at USSR-systemet overhovedet ikke var interesseret i dets befolkning. På grund af at være så langt bagud teknologisk og strategisk, kunne Sovjetunionen kun bekæmpe Tyskland ved at kaste legeme, dens soldater, på nazisterne. Selv i krigens sidste dage, da den røde hær nærmet sig Berlin, fortsatte marskalk Zhukov i stedet for at vente på, at fjenden ville overgive sig, ved at sende tusinder af sovjetiske soldater til en meningsløs død på tyske minefelter.

Derfor er det næsten ikke for sent for russiske embedsmænd at forstå, at det faktum, at USA og UK havde meget mindre tab end Sovjetunionen, ikke betyder, at de bidrog mindre til resultatet af krigen. Det betyder faktisk, at disse lande behandlede deres soldater med respekt og kæmpede mere dygtigt end Sovjetunionen.

Fakta nr. 3: Sovjets sejr i XNUMX. verdenskrig ville ikke have været mulig uden materiel hjælp fra USA, kendt som Lend-Lease-politikken.

Hvis den amerikanske kongres den 11. marts 1941 ikke havde besluttet at yde materiel bistand til Sovjetunionen, ville Sovjetunionen have lidt endnu større territoriale tab og menneskelige tab, selv i det omfang at miste kontrollen over Moskva.

For at forstå omfanget af denne bistand vil jeg give nogle tal. Amerikanske skatteyderpenge forsynede USSR med 11,000 fly, 6,000 tanke 300,000 militære køretøjer og 350 lokomotiver. Derudover modtog Sovjetunionen også telefoner og kabler for at sikre kommunikation på slagmarken, ammunition og sprængstoffer samt råmaterialer og værktøjer til at hjælpe USSR's militære produktion og omkring 3,000,000 tons fødevarer.

Bortset fra Sovjetunionen leverede USA materiel hjælp til i alt 38 lande, der kæmpede mod Nazi-Tyskland. Tilpasning til moderne tid brugte Washington 565 milliarder dollars til at gøre dette, hvoraf 127 milliarder blev modtaget af USSR. Jeg tror, ​​ingen vil blive overrasket over at vide, at Moskva aldrig tilbagebetalte nogen af ​​pengene.  

Derudover kan Moskva heller ikke indrømme, at det ikke kun var USA, men også Det Forenede Kongerige, der ydede bistand til Sovjetunionen. Under 7,000. verdenskrig leverede briterne til USSR mere end 27 fly, 5,218 krigsskibe, 5,000 stridsvogne, 4,020 antitankvåben, 1,500 medicinske lastbiler og mere end 15,000,000 militære køretøjer samt flere tusinde radioer og radarudstyrstykker og XNUMX støvler, som Røde Hærs soldater så desperat manglede.

Fakta nr. 4: Uden kampagnerne fra USA og UK i Stillehavet, Afrika og Vesteuropa ville USSR have kapituleret til aksemagterne.  

I betragtning af de ovennævnte kendsgerninger, der beviser, hvor svag og patetisk Sovjetunionen var under XNUMX. verdenskrig, er det mere end tydeligt, at det ikke ville have været i stand til at stå imod den nazistiske krigsmaskine uden både materiel hjælp fra USA og Storbritannien og også deres militære støtte.

USAs engagement i 7. verdenskrig og begyndelsen af ​​dets Stillehavskampagne mod Japan den 1941. december XNUMX var forudsætningen for, at Sovjetunionen kunne forsvare sine grænser i Fjernøsten. Hvis Japan ikke ville være blevet tvunget til at fokusere på at bekæmpe amerikanske styrker i Stillehavet, ville det højst sandsynligt være i stand til at gribe de større sovjetiske byer i grænseområdet og dermed få kontrol over en betydelig del af Sovjetunionens territorium. Under hensyntagen til Sovjetunionens store størrelse, dens dårligt udviklede infrastruktur og den generelle uforberedelse af dets hær, ville Moskva ikke have varet engang et par måneder, hvis det blev tvunget til at krige på to fronter samtidigt.  

Det skal også understreges, at Tysklands angreb på Sovjetunionen også blev hindret af den britiske aktivitet i Nordafrika. Hvis Storbritannien ikke havde brugt enorme ressourcer på at bekæmpe Tyskland i denne region, ville nazisterne være i stand til at koncentrere deres styrker om at beslaglægge Moskva og ville sandsynligvis have været det.

Vi kan ikke glemme, at WWII afsluttede landene med Normandiet, der endelig fuldt ud åbnede den vestlige front, hvilket var Hitlers største mareridt og grunden til at underskrive den berygtede Molotov-Ribbentrop-pagt. Hvis de allierede ikke havde påbegyndt deres angreb fra fransk territorium, ville Tyskland have været i stand til at koncentrere sine resterende styrker i øst for at holde tilbage sovjetiske styrker og ikke lade dem videre ind i Centraleuropa. Som et resultat kunne WWII have afsluttet uden total kapitulation på siden af ​​Berlin.

Det er åbenlyst, at uden hjælp fra USA og UK, sovjetisk sejr i 1941. verdenskrig ikke ville have været mulig. Alt antydede, at Moskva var ved at tabe krigen, og kun på grund af enorme materielle og økonomiske ressourcer, som amerikanerne og briterne leverede, var Sovjetunionen i stand til at komme sig efter chokket i sommeren XNUMX, genvinde sine territorier og endelig beslaglægge Berlin, som blev svækket af de allierede.

Politikere i det moderne Rusland foregiver ikke at se dette, og - i stedet for i det mindste at indrømme, at sejren var mulig på grund af engagementet i hele Europa (inklusive østeuropæiske nationer, der ikke blev nævnt her - dem, som Moskva nu ofte beskylder for at forherlige nazismen ) - De fortsætter med at stå ved de nu latterlige myter om XNUMX. verdenskrig skabt tilbage af sovjetisk propaganda.

Udtalelserne i denne artikel er forfatterens alene.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending