Følg os

Blogspot

Udtalelse: Farvel, Krim libre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2008-08-09-Ukraine-Yalta-Livadia-palads-207-syet foran-udvendigtLivadia Palace på Krim, det tidligere hjem for tsar Nicholas II og drømme 'hvilehjem' til den amerikanske præsident Theodore Roosevelt

Den kommende folkeafstemning den 16. marts om fremtiden for Krim og status for byen Sevastopol er af Vesten erklæret "ulovlig". På det nylige ekstraordinære EU-råd for statsoverhoveder i Bruxelles, der var helliget Ukraine-krisen, forklarede kansler Angela Merkel, at Krim-folkeafstemningen er dårligt forberedt, gennemført i hast og uden konsultation med regeringen, derfor er den ikke gyldig.

Eventuelle paralleller med den kommende skotske afstemning i september anses for irrelevante. Kritik over fraværet af samarbejde med Kievs nye selvudråbte regering giver ikke meget mening, ikke kun fordi den er selvudråbt, men også fordi dens opstigning er blevet farvet af vold og blodsudgydelse. Den legitime præsident befinder sig i eksil, og selv de, der er enige i hans status, indrømmer at hans autoritet er tæt på nul.

reklame

Krim-premierminister Sergey Aksyonov har forklaret det hurtige tempo i folkeafstemningsplanen som følge af faren for provokation og behovet for at undgå gentagelse af Maidan Square-tragedien. Uanset hvilke motiver, datoerne ændrer ikke essensen: nutiden, som Sovjetunionens kommunistpartis generalsekretær Nikita Khrushev tilbød til det urkaniske folk, var let at give væk i 1954, men det vil ikke være let at komme sig. Udtalelsen fra de to millioner indbyggere på halvøen vejer ikke tungt nok til at vinde indfaldet fra de politiske eventyrere ved magten i fortiden og nutiden i sammenhæng med den nuværende politiske konjunktur.

Spændingerne omkring folkeafstemningen øges, da Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) -mission, der forsøgte at komme ind på Krim, blev stoppet af bevæbnede mænd - et dårligt varsel, da det lukker perspektivet for international anerkendelse af folkeafstemningen. Denne afvisning afsluttede volden og blodsudgydelsen på Maidan Square, hvor både mennesker og tillid mellem Rusland og Vesten blev dræbt.

Stormen af ​​den militære base Belbek lufthavn på Krim afsluttede billedet og gav Kreml grund til at beskylde Vesten for at eksportere "farvede" revolutioner.

reklame

I mellemtiden spiller russiske internetbrugere over det beløb, der skal investeres i den gamle russiske provins, som indtil oktober 1917-revolutionen blev kaldt Tavricheskaya-provinsen, hvis den blev medlem af Den Russiske Føderation. Det var engang et luksuriøst feriested foretrukket af tsar Nicolas II, den sidste Romanov, der var meget glad for at have et hjem i Livadia Palace. Den amerikanske præsident Theodore Roosevelt blev et halvt århundrede senere lige charmeret af placeringen og angiveligt ønske at flytte derhen "når han blev pensioneret".

En gang den mest berømte provins i det russiske imperium og efterfølgende et populært feriested for den kommunistiske elite, viste Krims charme sig at være et vendepunkt for Gorbatjov, der blev væltet i en statskup mens du ferierer der.

Krim faldt i tilbagegang efter Sovjetunionens sammenbrud - befolkningen faldt med næsten en halv million, da feriestedets berømmelse falmede, ude af stand til at konkurrere internationalt uden investeringer og ude af stand til at give job til den svage lokale økonomi, hvilket forværrede dets fald fra nåde. Men de økonomiske vanskeligheder blev overskygget af kulturelle problemer: Aksyonov har mindet sine landsmænd om Krimernes "anden klasse" -status i Ukraine.

Folkeafstemningen afgør to muligheder - tilslutning til Rusland eller genoprettelse af autonomi i Ukraine. Desværre for Krim med sin rige historiske fortid står uafhængighed ikke længere på spil. Det kunne blive et Malta i Sortehavet, en forførelse af østlige og vestlige civilisationer. Ak, snigskytterne på Maidan Square dræbte uafhængighedsperspektivet - risikoen for blodsudgydelse er fortsat høj og skubber Krimerne i Kremls arme og forbereder sig på at udveksle deres frihed til autoritær stabilitet.

Maidan-revolutionen har skubbet befolkningen mod en genoprettelse af det russiske imperiums gamle grænser. Efterfølgende er Krim status blevet en anden sui generis ligesom Kosovo. En uventet kollision under integrationen af ​​Ukraine i EU.

 

 

Anna van Densky

 

 

Anna van Densky

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending