Følg os

Blogspot

Opinion: Putin har lidt et hårdt slag

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

_73403399_73403397By Marie Mendras Associate Fellow, Rusland og Eurasien program, Chatham House

Med sit hurtige beslaglæggelse af Krim så Vladimir Putin ud til at spille en stærk hånd i stand-off over Ukraines fremtid. Men nylige begivenheder har vist, at hans magt er skørt over for international fordømmelse og ukrainernes rolige beslutsomhed.

Den 3. marts fordømte 14 medlemmer af FNs Sikkerhedsråd det 15. medlem, Rusland, i hidtil uset stærke udtryk for krænkelsen af ​​Ukraines territoriale integritet og brug af militær intimidering. Selv Kina fulgte trop.

Den russiske ambassadør, Vitaly Churkin, der er vant til at komme sin vej i Sikkerhedsrådet, var forbavset. Med overraskende tillid havde Churkin bedt om en nødsituation over Ukraine. Hvert af hans argumenter blev hurtigt afvist som uacceptabelt med hensyn til folkeretten eller i ond tro. Han fik sin vej med en skammelig nyet til Sikkerhedsrådets beslutninger om Syrien, men ikke her.

reklame

Den russiske stat har været under stigende kritik fra mange regeringer og multilaterale organisationer, siden den lancerede en væbnet indtrængen i Krim. NATO, OSCE, EU og Europarådet har fordømt Ruslands udvej til militær styrke på Krim. Sanktioner diskuteres meget seriøst. Og den økonomiske og finansielle modreaktion skader den russiske valuta, statskassen og større virksomheder. Kreml har snuble over internationale juridiske normer, som den fejlagtigt mente, at den kunne fortolke på sin egen frie måde med støtte fra Kina.

Den 4. marts valgte præsident Putin endelig at udtrykke sig over Ukraine. Han så nervøs ud, selvom han henvendte sig til en lille og nøje udvalgt gruppe af unge journalister til en 'diskussionslignende pressekonference'. Han fortalte en underlig historie om krigen, han havde truet alle med, men havde aldrig tænkt sig at føre. Han gentog argumenter om, at Churkin allerede havde mistet i New York dagen før. Og med sit evigvarende ønske om at omskrive nyere historie fordømte han både Ukraines uafhængighed og den orange revolution i 2004.

Han blev ved med at skifte mening om den afsatte ukrainske præsident Viktor Yanukovichs holdning. Han sagde først, at Janukovitj var 'politisk død', men senere berettigede russisk militær 'beskyttelse' af Krims befolkning med Janukovitjs formodede skriftlige anmodning til Moskva den 1. marts. Et sådant påskud er mindre overbevisende for USA og Europa om dagen, ligesom Janukovitjs brug af en hastig vedtaget antiterrorilov for at forsøge at retfærdiggøre sin ordre om at skyde mod civile demonstranter på Maidan. I dag er Yanukovich en tidligere despot på flugt. Kremls propaganda har slået tilbage.

reklame

Forhandlingerne begynder nu at bekræfte sig selv over konfrontation. De russiske og ukrainske regeringer har netop fornyet en skrøbelig kommunikationslinje. Kyiv og Simferopol nedsætter en kommission, der skal drøfte en fælles strategi ud af den militære modstand og status for den autonome republik Krim i den ukrainske stat. Krigsskræmmen er ikke helt forbi, men det ser nu klart ud, at Moskva bærer ansvaret for at hæve indsatsen helt til randen af ​​væbnet kamp med civile som potentielle ofre. De fleste magter er sammen med internationale organisationer enige om, at Ruslands opførsel har været farlig, og at den nye midlertidige ukrainske regering er legitim.

Prioriteten, nu hvor væbnet vold aftager, er hurtig og robust støtte til den ukrainske økonomi og samfund. Og som en nødvendig følge skal de vestlige regeringer bruge tid på at hjælpe den russiske præsident med at redde ansigt og forblive stille bag Kreml-muren.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending