Følg os

Støtte

EU og UNICEF boost partnerskab for at forbedre børns og mødres sundhed og redde flere børn

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

NYHQ2014-0098Den Europæiske Union meddelte i 4 februar, at den har afsat € 320 millioner ($ 431m) gennem UNICEF for at forbedre børns og kvinders sundhed og ernæring i 15-udviklingslandene og for at bidrage til hurtige fremskridt med opfyldelsen af ​​millenniumudviklingsmålene.

Finansieringen vil fokusere på at tackle underernæring og smitsomme sygdomme, som er blandt de grundlæggende årsager til børnedødelighed. Flerårige programmer vil fokusere på at forbedre adgangen til sikkert vand, sanitets- og hygiejnefaciliteter samt kvalitetsmedicinske tjenester, sundhedspleje og tilstrækkelig ernæring.

Beløbet repræsenterer en stigning på 350% i udviklingsfinansiering fra EU til UNICEF siden 2008.

”Dagens meddelelse viser, hvilken forskel vi kan gøre, når vi arbejder sammen, og vores partnerskab med UNICEF vil hjælpe os med at nå endnu flere af de mennesker, der mest har brug for vores hjælp,” sagde kommissær for udvikling, Andris Piebalgs, til UNICEFs bestyrelse i New York. ”Der er meget, der skal gøres inden 2015-fristen for at nå millenniumudviklingsmålene, og disse projekter vil hjælpe os med at bygge videre på de hidtidige resultater."

Mens børnedødeligheden er faldet fra anslået 12.6 millioner i 1990 til ca. 6.6 millioner i 2012, dør omkring 18,000 børn stadig af sygdomme, der kan forebygges hver dag. Ved de nuværende tendenser vil verden ikke opfylde Millennium Development Goal 4 - at reducere graden af ​​dødelighed under fem år med to tredjedele - før 2028.

De 320 mio. EUR i finansieringsaftaler - underskrevet med 15 UNICEF-landekontorer i 2013 - er en del af EU's MDG-initiativ og den 10. Europæiske Udviklingsfond, der sigter mod at fremskynde fremskridt hen imod at nå de mest off-track mål. UNICEF og EU vil i samarbejde med partnerlande og civilsamfund opskalere indgreb, der reducerer børnedødeligheden og styrker mødres og prænatals sundhed.

Kæmpe umodne behov i Den Centralafrikanske Republik

reklame

På bestyrelsen diskuterede kommissær Piebalgs og UNICEFs administrerende direktør Anthony Lake også krisen i Den Centralafrikanske Republik, hvor søen tilbragte fire dage i januar.

"Børn i Den Centralafrikanske Republik har desperat brug for beskyttelse og støtte. De er under angreb og bliver dræbt i brutal, meningsløs kommunal vold, og der er næsten næsten ingen beskyttelse for børn, "sagde Lake. "For børnens skyld skal vi for hele landets skyld opmuntre vores arbejde dér."

I sidste uge lovede EU yderligere 25 mio. € (33.7 mio. $) Til den afrikanske unions ledede operation i Den Centralafrikanske Republik (Mission internationale de soutien à la Centrafrique sous conduite africaine eller MISCA) på en donorkonference i Etiopien. MISCA-støttemissionen er en hjørnesten i at skabe de nødvendige betingelser for levering af humanitær bistand og reformen af ​​sikkerhedssektoren.

EU har forpligtet sig til € 200m ($ 269.6m) siden krisen i Centralafrikanske Republik, herunder støtte til øjeblikkelig nødhjælp, langsigtede udviklingsprojekter, stabiliseringsindsatser og støtte til valgprocessen - en klar indikation af, at EU er forpligtet til at hjælpe befolkningen i Den Centralafrikanske Republik.

Baggrund

Alle de lande, der modtager midler, er baseret i Afrika med undtagelse af Timor-Leste. Landene inkluderer Burundi, Côte d'Ivoire, Den Demokratiske Republik Congo, Etiopien, Guinea-Bissau, Madagaskar, Mauretanien, Mozambique, Niger, Nigeria, Sierra Leone, Somalia, Zambia og Zimbabwe.

MEMO / 14 / 73: Faktablad om samarbejde mellem EU og UNICEF

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending