Følg os

Forsiden

Europarådet opfordrer Rusland til at ophøre posthume sag mod Magnitsky og Hermitage advokater

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billederEn dflådeopløsning Med titlen Nægter Straffrihed for Killers af Sergei Magnitskij vilje blive stemt om i næste uge af Europarådets parlamentariske forsamling. Opløsningen opfordrer de russiske myndigheder til at stoppe den postume forfølgelse af Sergei, ophøre pres på hans familie og stoppe forfølgelsen af ​​andre Hermitage advokater, herunder advokat Eduard Khairetdinov, der repræsenterede Eremitagefonden i Rusland for at forsvare sig mod den bedrageri på 230 millioner dollars, der blev afsløret af Sergei Magnitsky.

reklame

Udkastet til Magnitsky-resolution siger: ”Forsamlingen opfordrer de kompetente russiske myndigheder ... til at lukke den postume retssag mod Magnitsky og ophøre med at lægge pres på sin mor og hans enke til at deltage i disse sager; at standse forfølgelsen af ​​andre advokater, der handler for de sande ejere af de bedragerisk omregistrerede virksomheder [af Hermitage Fund]. "

Sergei Magnitsky blev arresteret kort efter, at han vidnede om inddragelse af russiske embedsmænd i tyveri af Hermitage Funds virksomheder og 230 millioner dollars, som de havde betalt i skat til den russiske regering. De russiske embedsmænd målrettede også mod alle andre advokater, der forsvarede Hermitage mod denne bedrageri med straffesager, søgninger og stævninger. Disse aktioner fra russiske myndigheder er fordømt i an tidligere beslutning vedtaget af Europarådet den 30. september 2009, halvanden måned før Magnitskijs drab i forvaring.

En af de forfulgte advokater er Eduard Khairetdinov, en uafhængig advokat og tidligere dommer, der var ansvarlig for filING den første klage til russiske retshåndhævende organer på vegne af Hermitage Fund, tre uger før $ 230 millioner blev stjålet fra budgettet. Klagen søgte at indlede en efterforskning og named Indenrigsministeriets officerer Karpov og Kuznetsov. Flere måneder efter i klage blev indgivet, Kuznetzov søgte at åbent en straffesag mod barrister Khairetdinov selv.

reklame

Straffesagen mod barrister Khairetdinov i Rusland hævder, at han handlede efter en falsk fuldmagt, fordi de eneste personer, der ifølge den russiske efterforskningsudvalg kunne have givet ham en legitim fuldmagt, var de, der stjal Hermitage-selskaberne. Sagen har forbliveed åbent i fem år depå trods af adskillige appeller fra sammenslutninger af advokater fra hele verden og anklagerens absurditet.

”Advokaterne, der handlede på vegne af de sande ejere af de bedragerisk omregistrerede virksomheder [af Hermitage Fund], for at hjælpe dem med at genvinde kontrollen, retsforfølges nu for at handle efter falsk fuldmagt, da de ikke havde opnået deres beføjelser fra de falske ejere af virksomhederne, ”sagde udkastet til PACE-resolution om situationen for advokater, hvis eneste ulykke var at repræsentere den“ forkerte ”klient.

Sergei Magnitsky talte til forsvar for sine kolleger fra forældremyndighed. I sin sidste skriftlige erklæring, der var udarbejdet for retten, sagde han: ”Efterforskeren [indenrigsministeriet] Silchenko ønsker ikke at identificere andre personer, der muliggjorde denne [$ 230 millioner] svig [bortset fra en savværksmedarbejder Victor Markelov]; han ønsker i stedet, at advokaterne for Hermitage-fonden, der stræbte og fortsætter med at stræbe efter efterforskningen af ​​denne sag, bliver tvunget til at forlade landet eller ligesom mig tilbageholdes. ”

Tidligere på måneden indgav barrister Khairetdinov adskillige klager over hans ulovlige retsforfølgning og anmodede om sagen at være lukket, fordi det er ulovlig og baseret på falske grunde. Oplysninger om resultatet af hans klager er endnu ikke tilgængelige.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending