Følg os

Forsiden

NSA sigter mod at opbygge kvantecomputer til at 'knække de fleste krypteringstyper'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

originalI metalkasser i rumstørrelse, der er sikre mod elektromagnetiske lækager, kører National Security Agency for at opbygge en computer, der kunne ødelægge næsten alle former for kryptering, der bruges til at beskytte bank-, medicin-, forretnings- og regeringsarkiver over hele verden.Ifølge dokumenter leveret af den tidligere NSA-entreprenør Edward Snowden er bestræbelserne på at opbygge "en kryptologisk nyttig kvantecomputer" - en maskine eksponentielt hurtigere end klassiske computere - en del af et forskningsprogram på 79.7 millioner dollars med titlen 'Penetrating Hard Targets'. Meget af arbejdet er hostet under klassificerede kontrakter på en laboratorium i College Park, Md.

"Hvis du tror, ​​du forstår kvantemekanik, forstår du ikke kvantemekanik," sagde den afdøde nobelpristager Richard Feynman, bredt betragtet som pioneren inden for kvantecomputering. Den videnskabelige videoblog Vertiasium forsøger at hjælpe med at få mening ud af det.

Udviklingen af ​​en kvantecomputer har længe været et mål for mange i det videnskabelige samfund med revolutionerende konsekvenser for områder som medicin såvel som for NSA's kodebrydende mission. Med sådan teknologi vil alle nuværende former for public key-kryptering blive brudt, herunder dem, der anvendes på mange sikre websteder samt den type der bruges til at beskytte statshemmeligheder.

reklame

Fysikere og computerforskere har længe spekuleret over, om NSA's indsats er mere avanceret end de bedste civile laboratorier. Selv om det fulde omfang af agenturets forskning er ukendt, tyder Snowdens dokumenter på, at NSA ikke er tættere på succes end andre i det videnskabelige samfund.

”Det virker usandsynligt, at NSA kunne være så langt foran den åbne verden, uden at nogen vidste det,” sagde Scott Aaronson, lektor i elektroteknik og datalogi ved Massachusetts Institute of Technology.

NSA ser ud til at betragte sig som løbende nakke og hals med kvantecomputerlaboratorier sponsoreret af Den Europæiske Union og den schweiziske regering med konstante fremskridt, men lidt udsigt til et øjeblikkeligt gennembrud.

reklame

"Det geografiske omfang er indsnævret fra en global indsats til et diskret fokus på EU og Schweiz," siger et NSA-dokument.

Seth Lloyd, en MIT-professor i kvantemekanik, sagde, at NSA's fokus ikke er forkert placeret. "EU og Schweiz har gjort betydelige fremskridt i løbet af det sidste årti og har fanget USA op inden for kvantecomputeringsteknologi," sagde han.

NSA nægtede at kommentere for denne artikel.

Dokumenterne angiver imidlertid, at agenturet udfører en del af sin forskning i store, afskærmede rum, der er kendt som Faraday-bur, der er designet til at forhindre elektromagnetisk energi i at komme ind eller ud. Dem, ifølge en kort beskrivelse, er påkrævet "for at holde delikate kvantemåling eksperimenter kører."

[Læs et dokument, der beskriver klassifikationsniveauer relateret til kvantemålsarbejde]

Det grundlæggende princip, der ligger til grund for kvantemåling, er kendt som "quantum superposition", ideen om, at et objekt samtidig eksisterer i alle stater. En klassisk computer bruger binære bits, som enten er nul eller dem. En kvantecomputer bruger kvantebits eller qubits, som samtidig er nul og en.

Denne tilsyneladende umulighed er en del af det mysterium, der ligger i kernet i kvanteorienteringen, som selv teoretiske fysikere siger, at ingen helt forstår.

"Hvis du tror, ​​du forstår kvantemekanik, forstår du ikke kvantemekanik," sagde den sene nobelpristager Richard Feynman, som i vid udstrækning betragtes som pioner inden for quantum computing.

Sådan fungerer det, teoretisk: Mens en klassisk computer, men hurtig, skal gøre en beregning ad gangen, kan en kvantecomputer undertiden undgå at lave beregninger, der ikke er nødvendige for at løse et problem. Det giver det mulighed for at komme ind på det rigtige svar meget hurtigere og mere effektivt.

Kvantecomputering er vanskelig at opnå på grund af sådanne computers computers skrøbelige karakter. I teorien kan byggestenene til en sådan computer omfatte individuelle atomer, fotoner eller elektroner. For at opretholde computerens kvante natur skal disse partikler isoleres omhyggeligt fra deres eksterne miljøer.

"Kvantecomputere er yderst sarte, så hvis du ikke beskytter dem mod deres omgivelser, så er beregningen ubrugelig", siger Daniel Lidar, professor i elektroteknik og direktøren for Center for Quantum Information Science and Technology på University of Southern California.

En arbejdende kvantecomputer ville åbne døren for nemt at bryde de stærkeste krypteringsværktøjer, der er i brug i dag, herunder en standard kendt som RSA, der er opkaldt efter initialerne fra dets skabere. RSA scrambles kommunikation, hvilket gør dem ulæselige for alle end den tilsigtede modtager uden at kræve brug af en fælles adgangskode. Det bruges almindeligvis i webbrowsere til at sikre finansielle transaktioner og i krypterede e-mails. RSA anvendes på grund af vanskeligheden ved at factoring produktet af to store primtal. At bryde krypteringen indebærer at finde de to tal. Dette kan ikke gøres i en rimelig tid på en klassisk computer.

I 2009 kunne edb-forskere ved hjælp af klassiske metoder kunne opdage primerne inden for et 768-bit nummer, men det tog næsten to år og hundredvis af computere at faktor det. Forskerne vurderede, at det ville tage 1,000 gange længere at bryde en 1,024-bit krypteringsnøgle, som ofte bruges til online-transaktioner.

En storskalig kvantecomputer kan imidlertid teoretisk bryde en 1,024-bit kryptering meget hurtigere. Nogle førende internetvirksomheder flytter til 2,048-bit nøgler, men selv dem antages at være sårbare over for hurtig dekryptering med en kvantecomputer.

Kvantecomputere har mange applikationer til dagens videnskabelige samfund, herunder oprettelsen af ​​kunstig intelligens. Men NSA frygter konsekvenserne for den nationale sikkerhed.

"Anvendelsen af ​​kvanteteknologier til krypteringsalgoritmer truer med at dramatisk påvirke den amerikanske regerings evne til både at beskytte dets kommunikation og aflytning af udenlandske regeringers kommunikation", ifølge et internt dokument fra Snowden.

Eksperter er ikke sikre på, hvor hurtigt en kvantecomputer ville være mulig. For nogle år siden sagde nogle eksperter, at udviklingen af ​​en stor kvantecomputer var sandsynligvis 10 til 100 år i fremtiden. For fem år siden sagde Lloyd, at målet var mindst 10 år væk.

Sidste år fortalte Jeff Forshaw, professor ved University of Manchester, Storbritanniens Guardian-avis: "Det er nok for tidligt at spekulere på, hvornår den første fuldskalede kvantecomputer vil blive bygget, men de seneste fremskridt viser, at der er al mulig grund til at være optimistisk."

"Jeg tror ikke, at vi sandsynligvis vil have den type kvantecomputer, som NSA ønsker inden for mindst fem år, i mangel af et betydeligt gennembrud måske langt længere," fortalte Lloyd The Washington Post i et nyligt interview.

Nogle virksomheder hævder dog allerede at producere små kvantecomputere. Et canadisk firma, D-Wave Systems , siger at det har lavet kvantecomputere siden 2009. I 2012 solgte den en $ 10 million version til Google, NASA og Universitets Space Research Association, ifølge nyhedsrapporter.

Denne kvantecomputer ville imidlertid aldrig være nyttig til at bryde offentlig nøglekryptering som RSA.

"Selvom alt, hvad de hævder, er korrekt, kan den computer, ved dets design, ikke køre Shor's algoritme, "Siger Matthew Green, en forskningsprofessor ved Johns Hopkins University Information Security Institute, der henviser til den algoritme, der kunne bruges til at bryde kryptering som RSA.

Eksperter mener, at en af ​​de største forhindringer for at bryde kryptering med en kvantecomputer er ved at opbygge en computer med nok qubits, hvilket er svært i betragtning af den meget skrøbelige tilstand af kvantecomputere. I slutningen af ​​september forventede NSA at kunne have nogle byggesten, som den beskrev i et dokument som "dynamisk afkobling og fuldstændig kvantekontrol på to halvlederkvoter".

"Det er et godt skridt, men det er et ret lille skridt på vej til at opbygge en storskalig kvantecomputer," sagde Lloyd.

En kvantecomputer, der er i stand til at bryde kryptografi, vil have brug for hundredvis eller tusinder flere qubits end det.

Budgettet for National Intelligence Programmet, der almindeligvis betegnes som det "sorte budget", beskriver projektet "Penetrating Hard Targets" og bemærkede, at dette trin "muliggør initial skalering til store systemer i relaterede og efterfølgende indsatser."

Et andet projekt kaldet "Ejer nettet" bruger kvanteforskning til at understøtte oprettelsen af ​​kvantebaserede angreb på krypteringer som RSA, dokumenter viser.

"Ironierne i kvantecomputere er, at hvis du kan forestille dig, at nogen bygger en kvantecomputer, der kan bryde kryptering et par årtier ind i fremtiden, så skal du være bekymret lige nu," sagde Lidar.

Copyright: The Washington Post

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending