Følg os

Forsvar

Callanan: Europas forsvarsfremtid ligger i genoplivet NATO og ikke dobbeltarbejde på EU-niveau

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

NATODa Europas ledere forbereder sig på at drøfte det europæiske forsvarssamarbejde i Bruxelles i næste uge, har MEP'er drøftet emnet i Strasbourg. De europæiske konservative og reformister Gruppeleder Martin Callanan MEP var uenig i de mange opfordringer til et selvstændigt EU-forsvarsapparat og argumenterede for, at Europas forsvar bedst garanteres af et genoplivet NATO, der "holder USA inde". 

Han hævdede, at Europa ikke har tilstrækkelige ressourcer til at stå ud fra USA, og at de europæiske lande, som ville gøre det tunge løft er ikke villige til at aflevere deres aktiver til et centraliseret EU HQ. Vigtigst er det, han argumenterede, ville tropper ikke være villige til at risikere deres liv for et flag, som de ikke føler en stærk affinitet mod.

Callanan sagde, at Europa bør fortsætte med at arbejde tæt på bilateralt og multilateralt grundlag, men en sådan tilgang kræver viljestyrke frem komplekse nye bureaukratier.

reklame

Han sagde: "Når det kommer til forsvar i Europa, bør den rigtige tilgang være en af ​​samarbejde, kapacitet og kompatibilitet. Det er den tilgang, som Europa har udviklet i over 60 år: under NATO-paraplyen." NATO er en prøvet og testet alliance. Alligevel forsøger mange her at underminere det med EU-bureaukrati gennem FSFP. De forsøger at duplikere dens roller for at skabe en EU-hær gennem bagdøren.

"Ja, vi anerkender alle, at NATO har brug for at modernisere. Da den først blev dannet i 1949, sagde dens første generalsekretær, at dens rolle var 'at holde russerne ude, amerikanerne inde og tyskerne nede'. Udfordringerne i det 21. århundrede er forskellige til 1949. NATO's styrke er dog i sidste ende det transatlantiske sikkerhedsforhold, som det indebærer. Vi er stadig nødt til at 'holde amerikanerne inde'.

"Europæisk og nordamerikansk samarbejde er lige så relevant i dag som det nogensinde har været. Desværre er USA under præsident Obama, den såkaldte 'Pacific President', i fare for at vende sit strategiske fokus til sin vestlige kyst. Vi skubber dem Nogle kan hævde, at den eneste løsning derfor er at danne et fælles europæisk forsvar, men en sådan plan er mangelfuld på mange niveauer.

reklame

"For det første har de europæiske lande simpelthen ikke ressourcerne. NATO bruger omkring en billion dollars på forsvar. To tredjedele kommer fra USA. Af den resterende tredjedel brugt af EU-staterne bruges 70 procent af det kun af fire: Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien. Dette ville ikke være et 'europæisk' forsvar, fordi så få lande gør det tunge løft. Men selvom vi sammenlægger vores samlede EU-dækkende udgifter, blegner det sig til ubetydelighed i forhold til USA's.

"For det andet vil europæiske lande ikke overdrage kommando og kontrol med deres aktiver til et EU-operationelt hovedkvarter. Det er bestemt ikke Europas største forsvarsmagt, og det har allerede nedlagt veto mod en sådan hovedkvarter. Så vi står tilbage med en de facto mellemstatslige regeringer arrangement, hvor lande samarbejder og lover at forsvare hinandens interesser. Det lyder meget som NATO for mig. Alligevel reducerer vi gennem denne dobbeltarbejde de ressourcer, der er til rådighed for allerede overbelastet militær kapacitet. Dette er ressourcer, vi kan bruge på hardware og træning, snarere end at lege med legetøjssoldater.

"Men det vigtigste overvejelse er med vores tropper selv. Jeg er sikker på, at alle her i Parlamentet har den største respekt for deres egne lands væbnede styrker. Jeg hylder dem fra mine: De britiske troppers mod og heroisme er fantastisk. Disse mennesker kæmpede for deres flag, for deres land og - i mit land - for deres dronning. Tror vi ærligt, at folk ville føle den samme vilje til at kæmpe og muligvis betale det ultimative offer for det europæiske flag? Jeg tror ikke.

"Europæiske lande har allerede en lang og værdifuld historie med bilateralt og multilateralt samarbejde i missioner. Dette bør fortsættes. Vi er nødt til at arbejde sammen, hvor det er muligt. Strategiske mangler vil blive overvundet gennem denne tilgang, som allerede er nedfældet i NATO's 'Smart Defense' I den nylige Mali-mission blev f.eks. britiske transportfly indsat for at hjælpe med at løfte franske aktiver sammen med britiske overvågningsfly. Men den slags bilaterale samarbejdsforanstaltninger har ikke brug for et nyt bureaukrati på EU-niveau for at gennemføre dem. behøver bare viljestyrke fra de pågældende stater.

"Denne viljestyrke har ikke altid været til stede i alle EU-medlemsstater. Intet illustrerede dette punkt mere kraftigt end den splittelse, der var forårsaget af Irak-krigen for et årti siden. Uanset rettighederne og uretfærdighederne ved denne konflikt viste det meget tydeligt, hvorfor national uafhængighed er kritisk. til så mange stater.

"I disse udfordrende tider har vi ikke råd til at lede to forsvarsorganisationer i Bruxelles. Vi har allerede en meget succesrig. Det har opretholdt freden i 60 år i Europa. Det inkorporerer det transatlantiske sikkerhedsforhold. Og det repræsenterer stadig vores bedste håb for sikkerhed i det 21. århundrede. "Hvert skridt, vi tager mod et europæisk fælles forsvar, tager USA et skridt væk fra NATO. I en tid, hvor voksende økonomiske magter ikke altid er liberaldemokratiske stater, skal vi forblive resolut forenet over Atlanterhavet.

"EU er nødt til at lære af euro-krisen. Vi må stoppe med at skynde os for at skabe det europæiske statsborgerskab. I stedet bør vi fokusere praktisk på, hvad der rent faktisk fungerer, ikke på at skabe nye bureaukratier, der ikke gør det." NATO fungerer. Så lad os holde fast ved det og stoppe dette forgæves forsøg på at skabe en europæisk hær gennem bagdøren. "

Forsvar

'Europa kan - og bør klart - være i stand til og villig til at gøre mere på egen hånd', von der Leyen

Udgivet

on

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen reflekterede over den bratte ende på NATO -missionen i Afghanistan i sin tale om 'State of the EU' (SOTEU). Sommerens begivenheder har givet nye impulser til European Defense Union. 

Von der Leyen beskrev situationen som at rejse "dybt bekymrende spørgsmål" for NATOs allierede med dens konsekvenser for afghanere, servicemænd og -kvinder samt for diplomatiske og bistandsarbejdere. Von der Leyen meddelte, at hun forventede en fælles EU-NATO-erklæring, der ville blive fremlagt inden årets udgang, idet han sagde, at "vi" i øjeblikket arbejder på dette med NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

Europæiske Forsvarsagentur Union

reklame

Mange har været kritiske over for EU's undladelse af at bruge sine kampgrupper. Von der Leyen angreb emnet på hovedet: "Du kan have de mest avancerede kræfter i verden - men hvis du aldrig er parat til at bruge dem - til hvilken nytte er det?" Hun sagde, at problemet ikke var mangel på kapacitet, men mangel på politisk vilje. 

Von der Leyen sagde, at det kommende Strategic Compass -dokument, der skal afsluttes i november, er nøglen til denne diskussion: ”Vi skal beslutte, hvordan vi kan bruge alle de muligheder, der allerede er i traktaten. Derfor vil præsident Macron og jeg under det franske formandskab indkalde til et topmøde om europæisk forsvar. Det er på tide, at Europa går op på det næste niveau. ”

Von der Leyen opfordrede til større informationsdeling for bedre situationsfornemmelse, deling af intelligens og information samt at samle alle tjenester fra bistandsudbydere til dem, der kunne lede i politiuddannelse. For det andet opfordrede hun til forbedret interoperabilitet gennem fælles europæiske platforme om alt fra kampfly til droner. Hun kastede ideen om at afstå fra moms ved køb af forsvarsudstyr udviklet og produceret i EU med den argumentering, at dette ville hjælpe interoperabilitet og mindske afhængigheden. Endelig sagde hun om cyber, at EU havde brug for en europæisk cyberforsvarspolitik, herunder lovgivning om fælles standarder i henhold til en ny europæisk cyberresilienslov.

reklame

Hvad venter vi på?

Efter von der Leyens tale sagde formand for European Peoples Party Manfred Weber MEP: ”Jeg glæder mig fuldt ud over initiativerne fra forsvarsrådet i Ljubjana. Men hvad venter vi på? Lissabontraktaten giver os alle muligheder, så lad os gøre det, og lad os gøre det nu. ” Han sagde, at præsident Biden allerede havde gjort det klart, at USA ikke længere ønskede at være verdens politimand og tilføjede, at både Kina og Rusland ventede på at fylde tomrummet: “Vi ville vågne op i en verden, hvor vores børn ikke vil at leve."

Læs

9 / 11

20 år siden 9/11: Erklæring fra den højtstående repræsentant/næstformand Josep Borrell

Udgivet

on

Den 11. september 2001 dræbte næsten 3,000 mennesker og sårede mere end 6,000 det dødeligste angreb i amerikansk historie, da kaprede passagerfly flyver ned i World Trade Center, Pentagon og ind i et felt i Somerset County, Pennsylvania.

Vi ærer mindet om dem, der mistede livet på denne dag, for 20 år siden. Ofre for terror er ikke glemt. Jeg udtrykker min inderlige medfølelse med det amerikanske folk, især dem, der mistede deres kære i angrebene. Terrorangreb er angreb mod os alle.

9/11 markerede en vending i historien. Det ændrede grundlæggende den globale politiske dagsorden-for første gang nogensinde påberåbte NATO sig artikel 5, hvilket gjorde det muligt for sine medlemmer at reagere sammen i selvforsvar, og det startede krigen mod Afghanistan.

reklame

20 år senere forbliver terrorgrupper som Al Qaida og Da'esh aktive og virulente mange steder i verden, for eksempel i Sahel, Mellemøsten og Afghanistan. Deres angreb har forårsaget tusinder af ofre rundt om i verden, enorme smerter og lidelser. De forsøger at ødelægge liv, skade samfund og ændre vores livsstil. De forsøger at destabilisere lande som helhed og jager især på skrøbelige samfund, men også vores vestlige demokratier og de værdier, vi står for. De minder os om, at terrorisme er en trussel, vi lever med hver dag.

Nu som dengang er vi fast besluttet på at bekæmpe terrorisme i alle dens former, hvor som helst. Vi står i beundring, ydmyghed og taknemmelighed over for dem, der risikerer deres liv for at beskytte os mod denne trussel og over for dem, der reagerer i kølvandet på angreb.

Vores erfaring mod terrorisme har lært os, at der ikke er nogen lette svar eller hurtige løsninger. At reagere på terrorisme og voldelig ekstremisme med magt og militær magt alene vil ikke hjælpe med at vinde hjerter og sind. EU har derfor taget en integreret tilgang, der tager fat på de grundlæggende årsager til voldelig ekstremisme, afskærer terroristernes finansieringskilder og bremser terrorindhold online. Fem EU -sikkerheds- og forsvarsmissioner rundt om i verden har mandat til at bidrage til kampen mod terrorisme. I alle vores bestræbelser forpligter vi os til at beskytte uskyldige liv, vores borgere og vores værdier samt opretholde menneskerettigheder og folkeret.

reklame

De seneste begivenheder i Afghanistan forpligter os til at nytænke vores tilgang, i samarbejde med vores strategiske partnere, såsom USA og gennem multilateral indsats, herunder med FN, Global Coalition to Defash Da'esh og Global Counter Terrorism Forum (GCTF ).

På denne dag skal vi ikke glemme, at den eneste vej frem er at stå samlet og fast over for alle, der søger at skade og splitte vores samfund. EU vil fortsat arbejde sammen med USA og alle dets partnere for at gøre denne verden til et mere sikkert sted.

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs
reklame
reklame
reklame

trending