Følg os

Forsiden

JFK: Husk

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

z335Anmeldelse af James Drew

For 22 år siden i dag (19. november), kl. 30 CET, den 35th Præsident for USA, John Fitzgerald Kennedy, blev dræbt i Dallas af lejemordere, som forbliver ukendte den dag i dag. Venligst, glem bare den enlige bevæbnede mand, Texas School Book Depository, magic bullet nonsens, som Warren Commission ville have fået os til at tro.

Oceaner af blæk er blevet spildt for at analysere hvem og hvordan af JFK's mord (bemærkelsesværdige beretninger omfatter bl.a. En arv fra sten (1970) Star Spangled-kontrakten (1976, fiktion, men baseret på JFK-mordet), og bestselleren, På sporet af snigmorderne (1988), alle af Jim Garrisson), men The Travelling Assassin: Dealey Plaza af forfatter, klipper og manuskriptforfatter Paul Morris, mens den også er en af ​​de mest ekstraordinære bøger, du sandsynligvis vil læse i lang tid, stiller det langt mere afgørende spørgsmål – hvorfor?

Vi bliver hurtigt introduceret til SimRarg, en "rejsende" af endnu ubestemt oprindelse, som befinder sig i “en krop...der ikke var halvdårlig, mandlig, middelhøj, omkring femogtyve, smuk nok, fit nok; han ville gøre". Sendt af 'ingeniørerne' til Texas, får han til opgave en mission, som selv han ikke forstår, en mission, der vil ændre verden for altid. 22. november 1963, Dallas, kl. 12.30.

I hvert fald skal han have en Pa Vejret onside først, og hans sluttede sirene af en datter, og, ja, hans kyllinger også. . . "Du kan sove i stalden, men hvis du så meget som lægger en finger på min datter eller mine høns, er det din hals, jeg vil vride." Og der er lige et lille problem mere; SimRarg er sort. Sandelig en fremmed i et fremmed land.

Det tog mig et stykke tid at finde ud af, præcis hvilke kulturelle knapper Morris' garn trykkede på, så indså jeg, mens jeg altid har været meget interesseret i JFK-konspirationsteorier, så er det (ubevidst?) den gamle ATV sci-fi-serie Safir og stål, Stjernespækket Joanna Lumley David McCallum, at dette ser ud til at tage udgangspunkt i de fleste, med sine titulære 'tidsdetektiver' fra en anden dimension, som ikke er helt fremmede, men meget mere end mennesker, sendt for at værne om tidens struktur.

SimRarg ser aldrig ud til at være sikker på præcis, hvad han måske eller måske ikke beskytter, men én ting er sikkert, ordrer er ordrer.

reklame

Dette er medrivende ting; Stephen King offentliggjorde sit bud på Kennedy-mordet, 22.11.63, senere samme år (2011) som dette først dukkede op, men Morris nåede der først, og hvad angår knokletør, troværdig dialog, fascinerende karakteristika og et raslende godt garn, formåede King ikke at toppe det. Derudover besluttede verdens bedst sælgende forfatter (som faktisk er denne anmelders yndlingsskribent, give or take) at acceptere forestillingen om, at det var Lee Harvey Oswald, der handlede alene, hvilket helt ærligt er en smule dumt, men så igen , King kan ikke lide Kubricks version af sin roman The Shining, så tag fat.

Heldigvis er Morris' fineste præstation med sin første roman den lethed, hvormed han problemfrit blander opsigtsvækkende sci-fi med urokkelige sociale kommentarer, mens han kaster et koldt øje over racismen og korruptionen i begyndelsen af ​​1960'ernes Amerika. Og hvad angår romanens bud på selve 'sammensværgelsen', så spørg dig selv, hvor meget mere utroligt er det, der sker her, end hvad den amerikanske offentlighed på det tidspunkt blev bedt om at tro, skete? "Hr. Præsident, du kan ikke sige, at Dallas ikke elsker dig..."

Desuden afslører kilder tæt på denne anmelder, at efterfølgere er på vej, og det kunne faktisk ikke være nogen anden måde – bare vent, indtil du finder ud af, hvor vores mand er på vej hen, og hvem hans næste mål er. Og hvorfor? Nå, det ville være sigende...

Der er måske en gang imellem en fornemmelse af, at Morris er blevet for glad for at pakke læseren ind i gåder, og hans kærlighed til metaforer stikker måske lidt for dybt, men det er ikke desto mindre en opsigtsvækkende debut fra en forfatter, vi kan forvente meget mere af. . Kom med det, siger jeg.

1453385_10152026874624267_522984928_n

Du kan købe Den rejsende snigmorder på fænge her, og mens den nu er på generel udgivelse, er der også en specialudgave på 50 eksemplarer, der er stemplet med en frygtelig jubilæumsdato: 22/11/13. Du ved, du vil.

For mere information om John Fitzgerald Kennedys liv og præsidentskab, klik her.

Se optagelser af JFK's attentat her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending