Følg os

Klima forandring

Taiwan fortsætter indsatsen for at overvinde udfordringer, som klimaforandringerne

DEL:

Udgivet

on

Taiwan annonceAf Stephen Shu-hung Shen
Minister for Miljøforvaltningen
Republikken Kina (Taiwan)

Afbødning af klimaændringer – den mest presserende udfordring, det internationale samfund står over for i dag – har direkte betydning for den bæredygtige udvikling af nationer rundt om i verden, såvel som menneskehedens overlevelse. På trods af Taiwans unikke status i international politik har vores regering deltaget aktivt i globale bestræbelser på at reducere kuldioxidemissioner og har opmuntret vores borgere til at bidrage til disse bestræbelser. I 2010 lovede vi frivilligt over for UNFCCC-sekretariatet og det internationale samfund, at vi ville opstille konkrete emissionsreduktionsmål. Det internationale samfund bør anerkende og tage Taiwans handlinger til efterretning og inkludere det i det verdensomspændende netværk af gensidig bistand.

Der kan skelnes mellem to strategiske komponenter i vores bestræbelser på at afbøde virkningerne af klimaændringer: at begrænse fænomenet og tilpasse sig det. Med hensyn til at begrænse klimaændringer oprettede ROC-regeringen i slutningen af ​​2009 Executive Yuan Steering Committee for Energy Conservation and Carbon Reduction, som er ansvarlig for at formulere en national masterplan for at reducere emissioner. Det sigter mod aktivt at skabe et sundt juridisk miljø og grøn transportinfrastruktur, såvel som kulstoffattige energisystemer, samfund og industrier. I mellemtiden vedtog Taiwan i 2012 nationale retningslinjer for tilpasning til klimaændringer, der dækker otte store domæner – katastrofer, væsentlig infrastruktur, vandressourcer, arealanvendelse, kystområder, energiforsyning, biodiversitet og sundhed.

Derudover fortsætter regeringen med at fremme vedtagelsen af ​​et lovforslag om reduktion af drivhusgasser. Dette lovforslag udgør sammen med lovforslaget om energiafgift, der i øjeblikket er ved at blive undersøgt, energiledelsesloven, der allerede er blevet implementeret, og statutten for udvikling af vedvarende energi, den juridiske ramme for reduktionen af ​​drivhusgasser i Taiwan.

Præsident Ma Ying-jeou har udtrykkeligt udtalt, at "at udvikle et miljø præget af lave kulstofemissioner og høj afhængighed af grøn energi" er en af ​​de fem søjler i Taiwans nationale udvikling, for gradvist at omdanne Taiwan til et "lavt kulstofindhold, grønt" -energiø”. Regeringen har også aggressivt iværksat en plan for at bygge et "lavt kulstofindhold og bæredygtigt hjemland."

Som en del af denne plan er 52 landsbyer, tre byer – New Taipei, Taichung og Tainan – og et amt, Yilan, blevet udvalgt som modelsamfund med hensyn til kulstoffattige og bæredygtige miljøer med det formål at opmuntre befolkningen Taiwan til aktivt at deltage i udviklingen af ​​et sådant hjemland. I mellemtiden fremmer regeringen batteriudvekslingssystemer til elektriske motorcykler, geografiske informationssystemer (GIS) til cykelvejnetværk og hybridbiler. Den planlægger også at erstatte alle traditionelle busser i byområder med elektriske busser i de kommende 10 år for gradvist at etablere en kulstoffattig transportinfrastruktur.

Stillet over for alvorlige udfordringer som følge af klimaændringer har Taiwans bestræbelser gennem de sidste par år på at reducere kulstofemissioner allerede givet konkrete resultater. Fra 2008 til 2012 faldt det årlige energiforbrug med i gennemsnit 0.1 %, hvilket markerede en markant forbedring i forhold til perioden 2004-2007, hvor det i gennemsnit voksede med 3.3 %.

reklame

Desuden faldt kuldioxidemissionerne fra brændstofforbrænding for første gang i 2008, og mellem 2008 og 2012 fortsatte disse emissioner med at falde med gennemsnitligt 0.6 % om året, hvilket også var meget bedre end perioden 2004-2007, hvor emissionerne steg med i gennemsnit 2.7 % om året. Ser man nærmere på 2012, oplevede Taiwans økonomi en vækst på 1.32 %, men kulstofemissionerne faldt med 1.90 %, hvilket viser, at der nu eksisterer et omvendt forhold mellem økonomisk vækst og drivhusgasemissioner.

ROC-regeringen har aktivt søgt international støtte til at udvide sit internationale rum og har indledt en pragmatisk og konstruktiv dialog med det kinesiske fastland, hvilket har opnået betydelige resultater. I 2009 inviterede medlemslandene af FN for første gang ROC-regeringen til formelt at deltage i Verdenssundhedsforsamlingen (WHA) som observatør, og vi er fortsat med at deltage hvert år siden. Desuden blev Taiwan i september 2013 inviteret til at deltage i de 38th Møde i Organisationen for International Civil Luftfarts Forsamling som gæst hos formanden for Rådet.

Vores deltagelse i disse to organer er af stor symbolsk betydning og har givet os betydelig opmuntring. Vi håber, at det internationale samfund vil tage højde for disse præcedenser og tillade Taiwan at deltage reelt i UNFCCC. Dette vil gøre os i stand til at modtage støtte fra og bidrage til det internationale samfund.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending