Følg os

Kina

'Big Brother autonomi'

DEL:

Udgivet

on

pic 1At adskille Tibet fra Kina svarer til at adskille en arm fra en krop, ifølge formanden Zhu Weiqun (billedet nedenfor), Kinas formand for etniske og religiøse anliggender. Og der er ingen chance for at det sker.

Zhu 2

"Hver tomme af Tibet er vigtigt for os," sagde Weiqun EU Reporter. "Vi vil ikke tillade nogen del af Kina at blive adskilt fra Kina eller besat af udenlandske styrker."

Tibet har længe været politisk kontroversielt, men Kinas politiske holdning er fortsat modstandsdygtig. Og med lande, der overvejer den asiatiske supermagt som fremtidig kreditor for at lette deres økonomiske ulemper, er det usandsynligt, at dets etniske politikker vil blive udfordret.

Det Forenede Kongerige besluttede for eksempel i slutningen af ​​2008 officielt at acceptere Beijing's regering over Tibet-regionen. Et skridt, som Weiqun overvejede bragte Storbritannien "i tråd med den universelle position i dagens verden".

Kritikere hævder imidlertid, at den officielle anerkendelse fra tidligere premierminister Gordon Brown var et forsøg på at bringe Kina ind i en ny verdensøkonomisk orden. En klar indikation af, hvordan vestlige nationer er villige til at holde øje med krænkelser af menneskerettigheder til gengæld for økonomisk gunst.

Derfor er det blevet overladt til menneskerettighedsgrupper at afhente den tibetanske sag mod Kina. Og listen over beskyldninger er lang.

reklame

Senest Amnesty International rapporterede om en hændelse i begyndelsen af ​​oktober, hvor de kinesiske myndigheder åbnet ild på tibetanske demonstranter i byen Driru, der skadede over 60-folk. En yderligere 40 tibetanere blev senere tilbageholdt med deres nuværende opholdssted endnu ikke kendt.

"På grund af de store forskelle i situationer i EU og Kina skal vi vælge vores egne veje," sagde Weiqun.

'Et dårligt ord hvisket ekko hundrede miles'

Weiqun vil pege på alle de positive ting, som Kina har bragt til den tibetanske selvstyrende region (TAR), såsom hurtig vækst i BNP, stigende turisme og infrastrukturel modernisering i høj højde.

"Dette er en indikation af, hvor godt etniske grupper er blevet håndteret," sagde Weiqun. "Ellers ville en sådan økonomisk succes i Tibet og Kina som helhed ikke have fundet sted."

Kina vil føle, at hårde fakta hylder deres tibetanske politik. Men meddelelsen fra 120 tibetanerne, der har sat sig i brand siden 2009 antyder andet. Sammen med rapporter om menneskerettighedskrænkelser fra EU's særlige repræsentant for menneskerettigheder og den amerikanske kongresbestyrelse om Kina, maler det et meget andet billede.

"I stedet for at tackle klagerne styrker de kinesiske myndigheder en sikkerhedsnedbrydning baseret på forudsætningen for stabilitetsvedligeholdelse, der krænker tibetans frihed til udtryk, forening og bevægelse", ifølge den amerikanske årsrapport om Kina.

Oktoberskydningen i Driru på demonstranter er en indikation af, hvad disse rapporter forholder sig til; en konfrontation der opstod som følge af tibetansk afvisning af at flyve det kinesiske flag på Kinas nationale dag i oktober 1. Et niveau af ulydighed, der blev mødt med ankomsten af ​​tusindvis af kinesiske tropper, der tvinger lokalbefolkningen til at rejse det kinesiske flag, ifølge den amerikanske regering støttede Radio Free Asia.

En hændelse, som Weiqun afviser.

"Der har ikke været nogen anholdelser over flagtvister," sagde formand Weiqun. "Dette er ikke sket. Tibetanske folk vil flyve flaget fordi de er stolte af at være en del af Kina. "

Weiqun nævner dog, at hvis der i tilfælde af "der er folk der forsæt det kinesiske flag forsætligt, så vil de blive behandlet som loven kræver; uanset hvilken etnisk gruppe de kommer fra '. En erklæring, der ser ud til at falde sammen med rapporter fra den tibetanske landsby Mowa, hvor kinesiske flag blev dumpet til en flod, der medførte arrestationer og militær besættelse.

'En nation er lettere at herske end et barn'

"I Kina udøver vi autonomi i religiøse regioner," sagde Weiqun. "Disse regioner kan formulere deres egen udvikling og regler. Det betyder, at de har fleksibilitet i deres egen udvikling. "

Kinesisk autonomi er dog ikke et fleksibelt udtryk. Når vi bliver bedt om at uddybe, hvordan autonome Tibet vil få lov til at være, sagde Weiqun, at folk kunne udøve deres rettigheder, så længe de overholder forfatningen.

Virkeligheden af ​​tibetansk selvregulering er en, der udøves under kinesisk tilsyn. Alt andet, som foreslået af Dalai Lama, mødes kun med kinesisk mistanke.

Dalai Lamas version af autonomi, i øjnene af Kina, er en to-trins proces af separatisme og derefter uafhængighed.

"Vores forståelse af autonomi er en, der ikke kan indledes i en høj eller lav sammenhæng," sagde Weiqun. "Det er konsistent og vil ikke ændre sig."

'En rotte, der gnaver ved en kats hale, inviterer til ødelæggelse'

Vestlige nationer vil være uenige med Kinas guide til autonomi. Men de vil være uenige stille.

En rapport fra Menneskerettighedsvagt beklager de svage bestræbelser, som EU-landene har gjort for at imponere menneskerettighedsspørgsmål over for kinesiske ledere. Især i betragtning af at EU's udenrigsministre vedtog en omfattende pakke af nye politikker i juni 2012, der forpligtede EU til at "kaste sin fulde vægt bag advokater for frihed, demokrati og menneskerettigheder overalt i verden".

En gyldig kritik måske, men en der vil fortsætte med at blive ignoreret, da det ikke er i nationenes interesse at poke dragen.

Kina har alene $ 1.3 trillion af amerikansk gæld og har også købt europæisk gæld. For eksempel er den asiatiske supermagt en af ​​de største udenlandske ejere af spansk statsgæld med omkring 10% af de samlede udenlandske beholdninger.

Så da en spansk ret besluttede i oktober at udstede en anklage for den tidligere kinesiske præsident Hu over sin menneskerettighedsrekord imod Tibet mellem 1989-92, kan man ikke lade være med at føle, at den spanske regering blev efterladt med at skræmme ubehageligt.

Især når formanden Weiqun reagerede på anklaget med: "I historien har nogle vestlige lande aldrig behandlet Kina på en lovlig måde. De ønskede at besætte kinesere og brænde vores huse. Nu kan de ikke længere gøre det, så de vender sig til anklagelser for at forsøge at skade os.

Denne form for anklage er latterligt og latterligt. Disse mennesker vil kun blive foragtet ydmyget. Et kinesisk ordsprog siger: 'Kom til os, hvis du vil. Hvis du har tarm '. "

Ophavsret på billeder: Første billede, International kampagne for Tibet, tredje billede Amnesty International.

Twitter link.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending