Følg os

Forsiden

Tøjle de snoops

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

NSA Obama-administrationen gør alt hvad den kan, kort af foretagelsen af ​​en trup af park rangers at barrikadere Justices' parkeringspladser, for at forhindre Højesteretten fra at kontrollere National Security Agency'S indenlandske spionage virksomhed. Det administration's advokater insistere på, at lavere retsinstanser kan beskæftige sig med spion-program, da spørgsmålet er for ny til at genere den landsret med det. Dette er et argument for klog til det halve, da administration hævder endvidere, at lavere retsinstanser ikke har kompetence i første omgang.

Det drejer sig om regeringens samarbejde med telefonselskaber om at samle 'metadataene' for hvert telefonopkald, der foretages i USA. Disse oplysninger er afslørende, da de fortæller regeringen, der ringede til hvem, og hvornår, hvor længe de talte, og hvor de var, da de ringede, målt ved den opkalders GPS-placeringskoordinater. Oplysningerne opbevares i en enorm database, der er tilgængelig for efterretningsagenter, der kunne kigge ind i databasen for at se, hvem en vildfarende kone eller uhyggelig kæreste har talt med. (Ville en regering snuppe gøre det?)

Electronic Privacy Information Center har appelleret direkte til landsretten for nødhjælp, da det alene har myndighed til at overvåge Foreign Intelligence Surveillance Court ordrer tilladelse til indsamling af oplysninger om amerikanere. Privatlivets fred center hævder, at ingen anden ret har myndighed til at udtale sig om forfatningen af ​​de hemmelige retskendelser, som justitsministeriet vil hverken be- eller afkræfte.

reklame

Spioneringsprogrammet er afhængig af § 215 i Patriot Act, som gør det muligt for den skyggefulde Foreign Intelligence Surveillance Court at give tilladelse til warrants til næsten alle optegnelser, herunder telefonoptegnelser, så længe oplysningerne er 'relevante' for en autoriseret efterforskning. Spionerne får afgøre, hvad der er relevant, da dommere ved denne domstol godkender næsten enhver ansøgning. I sit andragende til landsretten hævder Electronic Privacy Information Center, at det ikke er muligt, at hver enkelt opkaldspost, der foretages i USA, kan betragtes som 'relevant' for en undersøgelse. Når to teenagere i Peoria går i telefon for at sladre om, hvem der fører hvem til prom, er det en god chance, at deres samtale ikke kaster lys over en al Qaida-ordning for at sprænge noget i Chicago.

Justitsministeriet, på den anden side, insisterer i en kort arkiveres sidste uge, at spionage-programmet er netop, hvad Kongressen hensigten, da den vedtaget og godkendes på ny Patriot Act. Den har gjort gældende, at vægten af ​​præcedens understøtter indsamling af "store mængder af information", så længe der er noget i den strøm af e-mails eller telefonsamtaler indsamles at "kunne direkte bære om sagen."

Ikke så, siger Rep. F. James Sensenbrenner Jr. of Wisconsin, der forstår kongressens hensigt bedst, fordi han var den primære forfatter til Patriot Act. Det kongresmedlem, en republikaner, er så vred over den føderale regerings forvridning af den handling, som han har udarbejdet lovgivning, som han siger, vil sætte National Security Agency metadata program "out of business". Han kalder lovgivning Uniting og styrkelse Amerika ved Fullling rettigheder og Ending Aflytning, Dragnet Collection, og Online Monitoring-akten eller nådigt forkortet til daglig brug, USA Freedom Act.

reklame

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending