Følg os

Konflikter

Netanyahu i møde med Kerry i Rom: 'Det ville være en tragisk fejltagelse at stoppe sanktionerne mod Iran'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2013-10-23T133811Z_2027510666_GM1E9AN1O1C01_RTRMADP_3_ITALYIsraels premierminister Benjamin Netanyahu sagde, at det ville være en tragisk fejltagelse at stoppe sanktionerne mod Iran før afviklingen af ​​det iranske atomprogram. "De Forenede Staters ledelse og præsidenten har vist spørgsmålet om sanktioner, som jeg synes har været centralt vigtigt. Jeg tror, ​​det vil være en tragisk fejl at stoppe lige før det mål er realiseret,” sagde han i Rom den 23. oktober i en pressemeddelelse med USA's udenrigsminister John Kerry, før de mødtes i syv timer for at diskutere Iran og Israels fredsproces. med palæstinenserne, samt situationen i Syrien og bilaterale spørgsmål. 

"Jeg tror, ​​det ville være en tragisk fejltagelse at stoppe lige før det mål er realiseret, og jeg ser frem til at diskutere dette spørgsmål, naturligvis, med dig," tilføjede han. "Det største sikkerhedsproblem, vi står over for, som du sagde, er Irans søgen efter atomvåben. At forhindre det er et mål, jeg deler med dig og præsident Obama, og du har sagt, jeg tror klogt, at Iran ikke må have en atomvåbenkapacitet, hvilket betyder, at de ikke skal have centrifuger eller berigelse. De burde ikke have et tungtvandsanlæg med plutonium, som kun bruges til atomvåben. De burde skille sig af med det avancerede fissile materiale, og de burde ikke have underjordiske nukleare faciliteter, under jorden af ​​én grund – til militære formål,” sagde Netanyahu.

Han tilføjede: "En delaftale, der efterlader Iran med disse kapaciteter, er en dårlig aftale. Du insisterede klogt på, at der ikke ville være en delaftale med Syrien,” sagde Netanyahu. "Du havde ret. Hvis [Syriens præsident Bashar] Assad havde sagt: 'Jeg vil gerne beholde 20 procent, 50 procent eller 80 procent af min kapacitet til kemiske våben,' ville du have nægtet – og med rette.”

Tidligere insisterede på et møde med den italienske premierminister Enrico Letta, at "mange nationer i Europa, Nordamerika og Asien har atomenergi uden centrifuger eller plutonium. Den eneste grund til, at Iran kræver centrifuger og plutonium, er for at sætte det i stand til at producere nok materialer til en atombombe. Det er grunden til, at FN's Sikkerhedsråd nåede frem til mange resolutioner, herunder en i 2010, der opfordrede Iran til at ødelægge centrifugerne og indstille produktionen af ​​plutonium.

"Hvis Iran bevarer disse kapaciteter, vil det være i stand til hurtigt at udvikle sig mod produktionen af ​​en bombe," fortsatte premierministeren. "Den kan bevæge sig hurtigt fra et lavt niveau på 3.5 % berigelse direkte til 90 % uden det mellemliggende niveau på 20 %. Vi kan ikke lade dem gøre dette. Vores indsats for fred kan blive alvorligt skadet, hvis Iran lykkes med sine mål."

I sin udtalelse sagde Kerry, at "ingen aftale er bedre end en dårlig aftale". Men, tilføjede han, "hvis dette kan løses tilfredsstillende, diplomatisk, er det klart bedre for alle". Han sagde, at Iran ville være nødt til at bevise over for verden, at dets atomprogram ikke var militært. "Vi bliver nødt til at vide, at der bliver truffet handlinger, som gør det klart, unægteligt klart, fejlsikkert for verden, at uanset hvilket program, der forfølges, virkelig er et fredeligt program."

Han tilføjede, at USA "vil forfølge et diplomatisk initiativ med åbne øjne, klar over, at det vil være afgørende for Iran at leve op til de standarder, som andre nationer, der har atomprogrammer, lever op til, da de beviser, at disse programmer virkelig er fredelige." Om de israelsk-palæstinensiske forhandlinger sagde den israelske premierminister, at "fred er baseret på gensidig anerkendelse, af to stater for to folk, af den palæstinensiske stat for det palæstinensiske folk afspejlet af den jødiske stat for det jødiske folk.

reklame

"Jeg tror, ​​det er fundamentalt for enhver fred, men det må også være en fred, der, som præsident Obama har sagt, en fred, som Israel kan forsvare af sig selv, for sig selv, mod enhver tænkelig trussel. Jeg tror, ​​det er de to tvillingesøjler for fred, og jeg ser frem til at diskutere, hvordan vi kan fremme begge mål i vores diskussioner i dag og uden tvivl også vores diskussioner i morgen."

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending