Følg os

Forsiden

Lampedusa migrant krise: Sicilien erklærer nødsituation

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

kriserz

Guvernøren på Sicilien har erklæret undtagelsestilstand på grund af det store antal migranter, den er nødt til at håndtere. Ordren vil frigive midler til hjælpearbejdere, der hjælper de nu daglige ankomster af hundredvis af migranter fra Afrika og Syrien. Italienske embedsmænd siger, at 370 migranter blev reddet fra tre både i farvandet mellem Libyen og Sicilien tirsdag. Migranterne blev alle overført til øen Lampedusa. Italien har en landsdækkende civilbeskyttelsestjeneste og undtagelsestilstanden betyder, at de vil kunne udføre deres arbejde med at passe de nyankomne mere effektivt.

Lampedusa er oversvømmet med nyankomne, så den effektive overførsel af migranter til midlertidig bolig på Sicilien, som har bedre faciliteter til at håndtere migrantnødsituationen, er blevet afgørende, tilføjer vores korrespondent.

De seneste redninger kommer dagen efter, at Italien annoncerede øget patruljering efter døden af ​​hundredvis af migranter, der sejler i overfyldte både.

Migranterne blev alle overført til Lampedusa, sagde flåden.

Den 11. oktober døde mindst 33 mennesker, da deres båd kæntrede mellem Malta og Lampedusa.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending