Følg os

Økonomi

Visa regler for kinesisk besøger Storbritannien for at være afslappet

DEL:

Udgivet

on

kinesiske besøgende størrelse

Visumansøgninger for kinesiske besøgende, der kommer ind i Storbritannien, vil blive forenklet, har kansler George Osborne meddelt under sin handelsrejse til Kina. Ifølge planen skal kinesiske statsborgere, der besøger EU, ikke indsende separate britiske visumansøgninger, hvis de bestiller hos udvalgte rejsebureauer. Hr. Osborne forsøger at overtale flere kinesiske virksomheder til at investere i Storbritannien. Men han fortalte BBC Radio 4's I dag program, at hans rejse også handlede om at ændre britiske holdninger til Kina.

"Mange mennesker tænker på Kina som en svedbutik ved Perlefloden. Alligevel er det på forkant med medicin, databehandling og teknologi. Det er et land i meget hurtigt forandring.”

Tidligere fortalte Osborne et publikum af studerende, at hans besøg handlede om "meget mere end en samling af forretningsaftaler".

"Det, jeg virkelig ønsker, det skal handle om, er at styrke forståelsen mellem vores to nationer, uddybe vores venskab, finde ud af, hvor vi ved at arbejde sammen kan forbedre livet for alle vores borgere," sagde han i en tale til universitetsstuderende i Beijing.

”Ja, selvfølgelig har vi forskelle, forskellige politiske systemer, vi tillægger forskellige ting værdi, og vi skal ikke være bange for at påpege, hvor vi er uenige.

”Men lad os ikke gøre det på en måde, der ikke respekterer hinanden og forsøger at forstå hinanden, og lad os prøve at overvinde vores forskelligheder og arbejde sammen i fredeligt samarbejde.

reklame

"Fordi vi i sidste ende ønsker det samme - et bedre liv for vores borgere."

Adam Marshall, direktør for politik hos erhvervslobbygruppen British Chambers of Commerce, sagde, at britiske virksomheder ville "ånde et lettet suk af" over planerne om at forenkle kinesiske visumansøgninger.

"For længe har Storbritannien bejlet til kinesiske investeringer og turisme uden at lette kinesiske besøgendes adgang med samme handlekraft. Et responsivt visumsystem er afgørende for at demonstrere, at Storbritannien er åbent for handel og investeringer,” tilføjede han. Under sin ugelange rejse har hr. Osborne allerede løftet sløret for en aftale, hvor et kinesisk firma overtog en aktiepost på 20 % i en ny erhvervspark i Manchester.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending