Følg os

Forsiden

Kræft, der koster EU-lande 'milliarder'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

cancercancer

Kræft koster lande i Den Europæiske Union 126 mia. Euro (£ 107 mia.) Om året ifølge den første EU-dækkende analyse af den økonomiske virkning af sygdommen. Velgørenhedsorganisationen Cancer Research UK sagde, at det var en "enorm byrde". Tallene, udgivet i Lancet Oncology, inkluderede udgifterne til medicin og sundhedspleje samt indtjening tabt ved sygdom eller familier, der yder pleje. Lungekræft var den dyreste form for sygdommen. Teamet fra University of Oxford og King's College London analyserede data fra hver af de 27 nationer i EU i 2009. Det viste, at de samlede omkostninger var 126 mia. Euro og af disse 51 mia. € ( £ 43 mia.) Euro var ned på sundhedsomkostninger inklusive læge- og lægemiddelomkostninger.

Mistet produktivitet på grund af arbejde, der var gået glip af sygdom eller døende ung, kostede € 52bn (£ 44bn) euro, mens udgifterne til familier til at yde pleje blev sat til € 23bn (£ 19.5bn). Samlet set brugte rigere lande som Tyskland og Luxembourg mere på kræftbehandling pr. Person end østeuropæiske lande som Bulgarien og Litauen.

reklame

Lungekræft tegnede sig for mere end en tiendedel af alle kræftomkostninger i Europa. Den dødbringende kræft har tendens til at påvirke mennesker i en tidligere alder end andre kræftformer, så den mistede produktivitet gennem tidlige dødsfald er en vigtig faktor. Den samlede økonomiske byrde ligger dog bag omkostningerne ved demens og hjerte-kar-sygdomme.

En EU-undersøgelse af den samme forskningsgruppe viste omkostninger til hjerte-kar-sygdomme, herunder højt blodtryk og slagtilfælde € 169bn (£ 144bn) om året mens demens koster € 189bn euro (£ 169bn) i kun 15 lande i Vesteuropa. Demens har meget høje omkostninger forbundet med langvarig pleje, mens hjerte-kar-sygdomme inkluderer en så bred vifte af tilstande, at det rammer mange flere mennesker end kræft.

En af forskerne, Dr. Ramon Luengo-Fernandez, fra Health Economics Research Center ved University of Oxford, sagde: "Ved at estimere den økonomiske byrde ved flere sygdomme vil det være muligt at hjælpe med at afsætte offentlige forskningsmidler til sygdomme med de højeste byrde og højest forventede afkast for denne investering. "

reklame

Professor Richard Sullivan fra King's College i London sagde: "Det er vigtigt, at beslutningstagere i hele Europa bruger disse oplysninger til at identificere og prioritere nøgleområder.

"Mere effektiv målretning af investeringer kan forhindre sundhedssystemer i at nå bristepunktet - en reel fare i betragtning af den stigende kræftbyrde - og i nogle lande kan en bedre tildeling af finansiering endda forbedre overlevelsesraten."

Sara Osborne, leder af politik hos Cancer Research UK, sagde: "Den økonomiske indvirkning, som kræft har på økonomien i hele Europa på grund af, at mennesker dør for tidligt af sygdommen og har fri fra arbejde, er fortsat en enorm byrde.

"Denne undersøgelse styrker, hvorfor forskning er afgørende for at forbedre vores forståelse af årsagerne til kræft - så vi mindsker sygdommens indvirkning og udvikler bedre måder til at forebygge og behandle sygdommen.

"Vi er også nødt til at forstå, hvorfor Storbritanniens kræftdødelighed stadig er højere end mange EU-lande på trods af et lignende forbrug på kræftpleje."

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending