Følg os

Kina

Taiwan gør et gennembrud

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

stock-footage-hd-optagelser-af-et-to-motors-jet-fly-lander-off-center-i-silhuet-mod-en-mørkeblå-natstørrelse

Det er en af ​​De Forenede Nationers mere obskure arme, men Organisationen for International Civil Luftfart er mødestedet for et gennembrud i den årtier lange rivalisering mellem Kinas kommunister og Taiwans nationalister. ICAO mødes i Montreal til en forsamling, der er planlagt til at vare indtil den 4. oktober. Og for første gang siden FN smed Chiang Kai-sheks Taiwan-baserede Republik Kina ud i 1971, er der en taiwansk repræsentant til stede.

For Taiwan, der længe har været vant til international isolation, er dette en stor udvikling. Øen har diplomatiske forbindelser med kun 23 lande. Det mest betydningsfulde er Vatikanet, som længe har været i strid med Folkerepublikken Kina på grund af den kommunistiske regerings fjendtlighed over for den katolske kirke. De andre regeringer, der anerkender Taiwan, er fattige og små, for det meste i Latinamerika og Caribien samt nogle få i Afrika og Oceanien.

Taiwaneserne har i årevis forsøgt at bryde ud af deres diplomatiske isolation og har rettet sig mod ICAO. Succesen med at vinde "international støtte til Taiwans meningsfulde deltagelse er meget værdsat," taiwanesisk Transportminister Yeh Kuang-Shih skrev i en søjle i Luftfartsuge. “Taiwan har i mange år stræbt efter at deltage i ICAO. Vores opfordring til inklusion i organisationen er blevet anerkendt over hele verden."

Hvilket er en af ​​grundene til, at DPP er forsigtig. For Kina-skeptikere i Taiwans opposition er ICAO-deltagelsen faktisk et tilbageslag, ikke et gennembrud. Det Taipei Times avis, for eksempel rapporterede DPP-lovgiver Lin Chia-lung, der beklagede Kinas rolle i Taiwans Montreal-debut. Udtalelsen fra ICAO-præsidenten "var en klar besked til det internationale samfund om, at invitationer til Taiwan til at deltage i internationale aktiviteter skal gå gennem Kina," rapporterede avisen Lin.

I mellemtiden stiger flytrafikken mellem de to sider hurtigt. Det var først i 2008, at flyvninger kunne gå direkte fra den ene side af Taiwan-strædet til den anden uden at skulle gennem Hongkongs luftrum. Nu flyver så mange mennesker mellem fastlandet og Taiwan, at flyselskaberne råber efter mere plads i kinesiske lufthavne.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending