Følg os

Forretning

'Globale udfordringer kræver investering i multilateralt diplomati'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

09202013_AP900619379095-300De globale udfordringer, som nationer står over for i dag, kræver en beslutsom investering i multilateralt diplomati, og FN-systemet er det bedste sted for det, har den amerikanske fungerende assisterende udenrigsminister Dean Pittman sagt.

"Som præsidenten sagde meget klart i 2009, da han holdt sin første tale til FN's Generalforsamling, ser USA stor værdi i at engagere sig på den multilaterale scene," sagde Pittman i et nyligt omfattende interview fra sit kontor i udenrigsministeriet. i Washington. "Ikke kun for at hjælpe med at slutte sig til vores allierede for at levere globale løsninger på disse globale udfordringer, men også for at hjælpe med at fremme amerikanske interesser."

"Det er i vores interesse at bygge mere sikre, stabile stater i udlandet," sagde Pittman. At give bedre sundhedspleje globalt, at beskytte miljøet og relaterede problemer er "alle fordele for amerikanere såvel som for resten af ​​verden."

Pittman, der leder udenrigsministeriets Bureau of International Organisation Affairs, bemærkede, at dette er problemer, som USA ikke kan løse unilateralt eller bilateralt, men skal arbejde i en "samordnet indsats med vores globale partnere."

"FN-systemet er det bedste sted at gøre det," tilføjede han.

Hvad præsident Obama og USA vil gøre ved åbningen af ​​den 68. samling af FN's Generalforsamling den 23.-27. september og derefter vil være at understrege vigtigheden af ​​multilateralt diplomati og USA's engagement, sagde Pittman. Generel debat blandt nationerne begynder den 24. september. Generalsekretær Ban Ki-moon vil være vært for et møde på højt niveau om handicap på åbningsdagen den 23. september.

"Der er udfordringer, men ingen repræsenterer en trussel, der er for farlig til at mindske vores forpligtelse til at bygge og ansætte multilaterale institutioner, der tjener vores nationale interesser," sagde Pittman i en nylig tale ved Georgetown University i Washington.

reklame

"Faktisk er der på trods af disse udfordringer mere end rigeligt med beviser for, at amerikansk ledelse, i kombination med indsats fra vores allierede på tværs af FN-systemet, gør en kritisk, positiv forskel," sagde han.

Traditionelt taler den amerikanske præsident til samlingen af ​​verdens ledere den første tirsdag morgen i den generelle debat, og præsident Obama skal efter planen holde sin tale den 24. september. Ugen med generel debat er et af de mere spændende øjeblikke i FN, fordi lederne af de 193 medlemsnationer er inviteret til at tale til generalforsamlingen. De præsenterede emner og temaer er ofte lige så brede som medlemsskaren.

Pittman siger, at USA har tre brede mål for den nye session:

• Fremme af en mere fredelig og sikker verden.

• Fremme indsatsen for bæredygtig udvikling og menneskerettigheder.

• Arbejder "meget hårdt" for at gøre FN til et mere effektivt system.

"Et af nøgleelementerne, der vil være fokus for dette års [Generalforsamling] vil være dagsordenen for post-2015 Millennium Development Goals [MDG], som har været succesfulde, men ikke fuldført," sagde Pittman.

"Og så efterhånden som vi kommer videre med, hvordan vi vil behandle bæredygtig udvikling, miljøspørgsmål, global sundhed, hele rækken af ​​spørgsmål for at hjælpe med at forbedre livet for mennesker rundt om i verden, vil vi se på rammerne for 2015-dagsordenen som en måde at definere det på fremadrettet,” sagde han. "Det er afgørende, at vi ser på dette på en holistisk måde, fordi der er så meget sammenhæng mellem udvikling og stabilitet og uddannelse og økonomiske muligheder."

Pittman bemærkede i sin Georgetown-tale, at det første millenniumudviklingsmål om at halvere ekstreme fattigdomsrater faktisk blev opfyldt og overskredet i 2010. Et andet eksempel er et millenniumudviklingsmål om at reducere dødeligheden for børn under 5 år fra 12 millioner børn i 1990 til 6.9 millioner i 2011, sagde han.

Præsident Obama vil deltage i et arrangement om civilsamfundet, der understreger, hvordan USA ser på betydningen af ​​individuelle borgere og ikke-statslige organisationer for det arbejde, som FN og andre udfører rundt om i verden. "Det er virkelig civilsamfundets involvering og engagement, der er et kritisk element," sagde Pittman.

Han bemærkede også, at der er gjort betydelige fremskridt på tværs af millenniumudviklingsmålene med hensyn til adgang til uddannelse, bekæmpelse af hiv/aids og malaria og reduktion af sult.

Pittman sagde, at USA stræber efter at styrke FN's fredsbevarende missioner, arbejder tæt sammen med FN og troppebidragende nationer for at hjælpe med at forbedre deres kapacitet, sørge for træning og sikre, at de har de nødvendige redskaber og mandat til at nå det, der er alles mål. "Og det giver virkelig plads til at bygge stabile samfund," sagde han.

Pittman sagde også, at der er en mærkbar stigning i unge menneskers meningsfulde stemme i udenrigsanliggender. "Jeg tror, ​​vi roligt kan sige, at hver generation siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig har været mere internationalt engageret end den forrige," sagde han.

"Vi ved, hvad der er vigtigt for unge mennesker: muligheder for effektivt politisk engagement, adgang til uddannelse, håbet om meningsfuld beskæftigelse og ønsket om en sikker og sund fremtid for dem selv og deres familier," sagde Pittman i sin Georgetown-tale.

Af den grund sponsorerer USA et US Youth Observer-program for at forstærke ungdomsstemmen i USA's multilaterale diplomatibestræbelser. Tiffany Taylor, en amerikansk universitetsstuderende, vil rejse til FN's Generalforsamling, deltage i møder og begivenheder og deltage i andre FN-steder i løbet af en etårig periode, sagde han.

Udenrigsministeriets Bureau of International Organisation Affairs er den amerikanske regerings primære repræsentant i FN og internationale organisationer gennem et væld af amerikanske missioner med hold af diplomater.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending