Følg os

Forsiden

Pave Frans: Hvem er jeg til at dømme homoseksuelle?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

pave

Pave Frans har sagt, at homoseksuelle ikke bør marginaliseres, men integreres i samfundet.

Tale til journalister på en flyvning tilbage fra Brasilien bekræftede han den romersk-katolske kirkes holdning om, at homoseksuelle handlinger var syndige, men homoseksuelle orientering ikke var det.

reklame

"Hvis en person er homoseksuel og søger Gud og har god vilje, hvem skal jeg da dømme ham?"

Han sagde også, at han ønskede en større rolle for kvinder i kirken, men insisterede på, at de ikke kunne være præster. Paven ankom tilbage til Rom mandag efter en uges lang rundvisning i Brasilien - hans første rejse til udlandet som pave - som kulminerede med en enorm samling på Rio de Janeiros Copacabana-strand til en verdens katolsk ungdomsfestival. Festivalarrangører vurderede, at det tiltrak mere end tre millioner mennesker.

Hans bemærkninger til homoseksuelle mennesker ses som meget mere forsonende end hans forgængers holdning til spørgsmålet. Pave Benedikt XVI underskrev et dokument i 2005, der sagde, at mænd med dybt rodfæstede homoseksuelle tendenser ikke burde være præster. Pave Frans sagde, at homoseksuelle præster skulle tilgives og glemme deres synder.

reklame

"Den katolske kirkes katekisme forklarer dette meget godt," sagde pave Frans i et vidt 80 minutters langt interview med Vatikanets journalister. "Det siger, at de ikke bør marginaliseres på grund af dette, men at de skal integreres i samfundet."

Men han fordømte det, han beskrev som lobbyvirksomhed af homoseksuelle. ”Problemet er ikke at have denne retning,” sagde han. "Vi må være brødre. Problemet er lobbyvirksomhed gennem denne orientering eller lobbyer fra grådige mennesker, politiske lobbyer, frimurerlobbyer, så mange lobbyer. Dette er det værre problem."

Om kvindens rolle i kirken sagde han: ”Vi kan ikke begrænse kvindernes rolle i kirken til alterpiger eller præsidenten for en velgørenhedsorganisation, der skal være mere.

"Men med hensyn til ordination af kvinder har Kirken talt og sagt nej ... Døren er lukket."

Som svar på spørgsmål om den urolige Vatikanbank, sagde han, at institutionen skal blive "ærlig og gennemsigtig", og at han ville lytte til råd om, hvorvidt den kunne reformeres eller skulle lukkes helt. "Jeg ved ikke, hvad der bliver af banken. Nogle siger, at det er bedre, at det er en bank, andre at det skal være en velgørende fond, og andre siger, at lukke det," sagde han.

Før han forlod Brasilien, gav pave Frans et meget usædvanligt en-til-en-interview til et brasiliansk tv-program.

Interviewet blev vist på TV Globos højt profilerede dokumentarprogram Fantastico søndag aften, der blev sendt ikke længe efter at paven rejste til Rom.

Paven blev spurgt om det øjeblik på hans besøg, da hans chauffør tog en forkert drejning, og hans køretøj var omgivet af skarer. ”Jeg er ikke bange,” svarede han. ”Jeg ved, at ingen dør inden deres tid.

"Jeg vil ikke se disse mennesker, der har et så stort hjerte bag en glaskasse. De to sikkerhedsteams [fra Vatikanet og Brasilien] fungerede meget godt. Men jeg ved, at jeg er ude af disciplinen i den henseende."

På spørgsmålet om de nylige protester fra unge mennesker på gaden i Brasilien sagde paven: ”Den unge er i det væsentlige en non-konformist, og dette er meget smukt.” Det er nødvendigt at lytte til unge mennesker, give dem steder at udtrykke sig selv og være forsigtig med, at de ikke manipuleres. "

På spørgsmålet om hans enkle livsstil og brug af en lille bil sagde han, at det ikke var et godt eksempel, når en præst havde den nyeste model af en bil eller et topmærke.

"I dette øjeblik tror jeg, at Gud beder os om mere enkelhed," tilføjede han.

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending