Følg os

Forsiden

Ex-CIA Milan chef afholdt i Panama i gejstlig bortførelse

DEL:

Udgivet

on

CIA

En tidligere CIA-stationchef, der ved en italiensk domstol er blevet dømt for kidnapning af en terrormistænkt, er blevet tilbageholdt i Panama, siger italienske embedsmænd. Robert Seldon Lady blev idømt ni års fængsel for hans engagement i bortførelsen af ​​manden, en egyptisk præst, i Milano i 2003.

Præsten, kendt som Abu Omar, blev angiveligt fløjet til Egypten og tortureret. Lady blev dømt i fravær sammen med 22 andre amerikanere for deres rolle i hans "ekstraordinære gengivelse".

Men de italienske myndigheder har indtil videre kun søgt international arrestation af den tidligere Milanos stationschef, siger italienske medier. CIA sagde, at den ikke havde nogen øjeblikkelig kommentar til anholdelsen, mens panamanske embedsmænd indtil videre har nægtet kendskab til tilbageholdelsen.

Panama og Italien har ikke en udleveringstraktat, så det er uklart, om Lady vil blive sendt til Italien for at afsone sin fængselsstraf. Lady blev angiveligt arresteret nær Panamas grænse med Costa Rica.

Ifølge italienske medierapporter blev justitsministeren anmodet om en international kendelse i Italiens tidligere regering i december 2012. En anklager i Lady's sag sagde, at Interpol-kendelsen afspejlede Italiens vilje til at få ham udleveret.

Milan-sagen var den første, der involverede ekstraordinær gengivelse, CIA's praksis med at overføre mistænkte til lande, hvor tortur er tilladt. Denne praksis er blevet fordømt af menneskerettighedsgrupper som en krænkelse af internationale aftaler.

reklame

Hassan Mustafa Osama Nasr, der blev betragtet som en mistænkt for terrorisme af USA, blev bortført på en gade i Milano i februar 2003 og overført mellem amerikanske militærbaser i Italien og Tyskland, før han blev bragt til Egypten. 2009 CIA-agenter, inklusive Lady og en luftvåbenpilot, blev i XNUMX dømt for bortførelse af præst. Deres dom blev opretholdt sidste år af Italiens højeste appelret.

Yderligere tre amerikanere, herunder CIA Rom-stationchef Jeffrey Castelli, blev dømt af en appelret i februar. Ingen af ​​de 26 dømte har nogensinde optrådt i en italiensk domstol, og kun to har haft nogen kontakt med deres advokater. Et antal navne på de dømte menes at være aliasser, rapporterer Associated Press.

Lady skyndte sig angiveligt tilbage til USA i 2007, da retsmøder begyndte i Milano for at afgøre, om de 23 amerikanere skulle retssages. Han sagde, at han havde modsat sig forslaget om at kidnappe imamen, men blev tilsidesat.

Italien havde tidligere sagt, at Lady var den eneste af de 23 amerikanere, der kunne udleveres i betragtning af længden af ​​hans dom.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending