Følg os

Forsiden

Italiensk senator nægter at holde op med 'orangutang' slur

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

robertcalderoli

En italiensk politiker, der sammenlignede landets første sorte minister med en orangutang, sagde, at han ikke ville stoppe som vicepræsident for senatet.

Roberto Calderoli, der repræsenterer den nordlige liga mod indvandring, fortalte parlamentet, at han gjorde en "fjollet ting" og tilbød at sende Cecile Kyenge blomster. Men han sagde, at et flertal af partierne ikke ville have ham til at træde tilbage.

Senatorens slur udløste en storm af kritik fra politiske ledere og førte til opfordringer til hans afsked. Han havde fortalt tilhængere ved et weekendmøde, at fotografier af den kongolesiske integrationsminister mindede ham om "en orangutangs træk".

Calderoli sagde også, at hendes succes opmuntrede ulovlige indvandrere, og at hun skulle være minister "i sit eget land". Kyenge har accepteret en telefonundskyldning fra senatoren, men opfordrede ham også til at "reflektere dybt".

De racistiske bemærkninger tvang hr. Calderoli til at forklare sig for parlamentet tirsdag. Han fortalte lovgivere, at han blev båret væk under sin tale og lavede en "alvorlig fejl" med sine "stødende" kommentarer.

"Jeg undskylder alle," sagde Calderoli og tilføjede, at han ville sende fru Kyenge en flok roser.

reklame

Han nægtede dog at trække sig tilbage fra sin senatrolle og insisterede på, at han fortsat ville modsætte sig regeringen for "at tilskynde til illegal indvandring".

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending