Følg os

Forsiden

EU: Kroatien bliver det 28th medlem

DEL:

Udgivet

on

ZagrebMandag den 1. juli bliver Kroatien den 28. medlemsstat i Den Europæiske Union. Kroatiens tiltrædelse markerer endnu en milepæl i opbygningen af ​​et forenet Europa. Det giver også nye beviser for Den Europæiske Unions transformerende magt: Kroatien er for kun to årtier siden revet af konflikt, og nu er det et stabilt demokrati, der er i stand til at påtage sig forpligtelserne ved EU-medlemskab og overholde EU-standarder.

Kroatiens tiltrædelse viser, at det europæiske perspektiv er reelt for de lande, der er stærkt engagerede i EU's dagsorden. Det er et klart signal for regionen: EU holder sine forpligtelser, hvis de nødvendige reformer leveres, og betingelserne er opfyldt - ifølge Europa-Kommissionen.

Kroatiens tiltrædelse fejres i Zagreb søndag den 30. juni og mandag den 1. juli. Europa-Kommissionen vil være repræsenteret af præsident Barroso, næstformand Reding, kommissær Füle og kommissær Mimica. Den 30. juni lukker EU-delegationen i Zagreb sine døre, og den følgende dag åbner Europa-Kommissionens repræsentation.

Den officielle ceremoni i Zabreb finder sted søndag 30 juni, og mandag den 1st juli følger åbningen af ​​Europa-Kommissionens repræsentation.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending