Følg os

Forsiden

EU: Kroatien bliver det 28th medlem

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ZagrebMandag den 1. juli bliver Kroatien den 28. medlemsstat i Den Europæiske Union. Kroatiens tiltrædelse markerer endnu en milepæl i opbygningen af ​​et forenet Europa. Det giver også nye beviser for Den Europæiske Unions transformerende magt: Kroatien er for kun to årtier siden revet af konflikt, og nu er det et stabilt demokrati, der er i stand til at påtage sig forpligtelserne ved EU-medlemskab og overholde EU-standarder.

Kroatiens tiltrædelse viser, at det europæiske perspektiv er reelt for de lande, der er stærkt engagerede i EU's dagsorden. Det er et klart signal for regionen: EU holder sine forpligtelser, hvis de nødvendige reformer leveres, og betingelserne er opfyldt - ifølge Europa-Kommissionen.

Kroatiens tiltrædelse fejres i Zagreb søndag den 30. juni og mandag den 1. juli. Europa-Kommissionen vil være repræsenteret af præsident Barroso, næstformand Reding, kommissær Füle og kommissær Mimica. Den 30. juni lukker EU-delegationen i Zagreb sine døre, og den følgende dag åbner Europa-Kommissionens repræsentation.

Den officielle ceremoni i Zabreb finder sted søndag 30 juni, og mandag den 1st juli følger åbningen af ​​Europa-Kommissionens repræsentation.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending