Følg os

Forsvar

Prism Skandale: ALDE opnår en debat med Kommissionen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

prismresize

Efter udbruddet af prisme-skandalen i USA, der, som også foreslået af præsident Obamas seneste erklæringer, kan påvirke al EU-borgeres databeskyttelse, opnåede ALDE-præsident Guy Verhofstadt i dag Parlamentets samtykke til at afholde en debat med Kommissionen om amerikansk internetovervågning af EU-borgere. Debatten er planlagt til i morgen formiddag.

Efter udbruddet af Prism-skandalen i USA, der, som også antydet af de seneste erklæringer fra præsident Obama, kan påvirke alle EU-borgernes databeskyttelse, i dag ALDE Præsident Guy Verhofstadt fået parlamentsaftalen til at holde en debat med Kommissionen om amerikansk internetovervågning af EU-borgere. Debatten er planlagt til i morgen formiddag.

"Denne 'datagate' betyder, at alle vores e-mails og anden elektronisk kommunikation, herunder sociale medier, selvom de kun sendes mellem EU-borgere, kan opfanges og læses af amerikanske sikkerhedstjenester. Dette har indlysende og meget alvorlige privatlivskonsekvenser for EU-borgere".

"Vi har altid været faste med hensyn til databeskyttelse inden for EU, og når vi forhandler med tredjelande, herunder USA. Det ville være uacceptabelt og ville have brug for hurtig handling fra EU, hvis det amerikanske National Security Agency faktisk behandlede europæiske data uden tilladelse".

"Mange europæiske virksomheder er fanget mellem europæisk og amerikansk lov. Bruxelles skal sikre, at europæisk privatlivslovgivning faktisk beskytter mennesker og virksomheder. Både Europa-Kommissionen og EU-medlemsstaterne har været yderst uagtsomme ved at gøre det," sagde Sophie in 't Veld ( D66, Holland), som har været i afhøring af Europa-Kommissionen siden 2009.

"PRISM er et af mange programmer, der giver ubegrænset adgang til internet- og telefonoptegnelser. Jeg er meget tilfreds med al medieopmærksomhed. Dette burde være et wake up call. Dette er anden gang (efter SWIFT i 2006), som vi opdagede USA har i årevis hemmeligholdt personoplysninger om EU-borgere i årevis. Vi er nødt til at afklare arten af ​​vores transatlantiske forhold. Venner spionerer ikke hinanden ", fortsatte hun.

"Internet er en god opfindelse, men borgernes privatliv er i stigende grad under pres. Vores personlige data skal beskyttes godt", konkluderede Veld.

 Anna van Densky

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending