Følg os

Forretning

Told på import af solceller - Kina benægter at udøve pres på EU-landene

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sol 2

Talsmanden for EU-handelskommissær De Gucht sagde angiveligt, at kommissæren gjorde det meget klart for den kinesiske side, at han var opmærksom på det pres, som Kina udøver på en række EU-lande, hvilket forklarer, hvorfor de positionerer sig til at modsætte Europa-Kommissionen pålægger told på solcelleanlæg fra Kina, men Kommissionen forbliver uafhængig.

 Som svar fortalte talsmanden for den kinesiske mission til EU EU Reporter

"Kina har tætte økonomiske forbindelser og handel med EU-medlemslande. Det er ret normalt, at Kina udveksler synspunkter med dem om handelsspørgsmål. Imidlertid udøver Kina aldrig såkaldt" pres "på nogen. Kinesiske og EU-virksomheder har omfattende samarbejde og fælles interesser i solceller og andre sektorer. Det er overflødigt at sige, at protektionistiske foranstaltninger kun kunne få EU's økonomi til at miste dampen - en indlysende konsekvens, som det europæiske folk med indsigt er fuldt ud klar over.

Det rapporteres, at nogle EU-lande er uenige med Kommissionen i sit forslag om at indføre told på kinesiske solcelleprodukter. Efter min opfattelse kunne en sådan fornuftig vurdering kun træffes på baggrund af nøje afvejning af fordele og tab snarere end ethvert eksternt pres.

reklame

Det har været Kinas konstante standpunkt, at handelstvister skal løses ordentligt gennem dialoger og konsultationer. Vi har arbejdet med dette mål tidligere og vil fortsætte med at gøre det i fremtiden. Vi håber, at EU vil arbejde sammen med os for at sikre en sund og stabil vækst i samhandelen mellem Kina og EU. "   

Colin Stevens

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending