Følg os

Helse

Estisk sundhedsteknologisk startup, der omdefinerer mental sundhedsstøtte til børn

DEL:

Udgivet

on

Maj er den internationale bevidsthedsmåned for mental sundhed for at mindske stigma omkring emnet og uddanne folk. I kølvandet på COVID-19-pandemien og den nuværende krig i Ukraine er psykologisk velvære noget, som alle har kæmpet med.

Det er vigtigt at begynde at tage vare på vores mentale sundhed allerede i barndommen, jo tidligere – jo bedre. Børns psyke er meget modtagelig, og den mest afgørende periode i børns udvikling varer cirka til 14-års alderen. Desværre er der ikke nok psykiatriske fagfolk til at hjælpe alle, der allerede har brug for hjælp, og i det lange løb er det mere effektivt at fokusere på forebyggelse.

Det er grunden til, at en estisk-baseret teknologistart-up - Triumf Health, har udviklet et sjovt og engagerende mobilspil Triumf Hero, der hjælper børn med at lære at genkende og regulere deres følelser, håndtere hverdagens stressfaktorer og traumatiske begivenheder og forstå sig selv og andre. bedre omkring dem.

Når børn spiller Triumf Hero, går børn ind i en magisk verden, Triumfland, hvor de

skal hjælpe sine indbyggere. "Denne fortælling er interessant og styrkende for børn, fordi de opmuntres til at finde deres superkræfter og realisere deres fulde potentiale. Samtidig får de evidensbaseret mental sundhedsstøtte, hvilket er den største sejr for os,” - siger administrerende direktør for Triumf Health og Doctor of Psychology Kadri Haljas. ”I dag bruger børn ikke noget kedeligt, og de vil bare være normale. De vil ikke udfylde nogen kedelige dagbøger, som en psykolog giver dem. Selvopdagelse og læring kan være interessant, og det er det, vores spil giver." - siger Dr. Haljas.

Som en reaktion på krigen i Ukraine oversatte Triumf Health deres løsning til ukrainsk ud over tidligere eksisterende sprog: estisk, russisk, engelsk, svensk og finsk, fordi effekten er meget stærkere, hvis den leveres på modersmålet. Spillet er tilgængeligt gratis i Ukraine, Polen, Litauen, Letland, Ungarn, Moldova, Rumænien, Slovakiet, Finland, Sverige, Norge og Danmark og kan downloades her: https://www.triumf.health/download-hero.

"Vores handlinger har været styret af en moralsk sans, altså et ønske om at hjælpe bedst muligt. Vi er overbeviste om, at teknologi kan bruges til gavn for mennesker, og vi har været i stand til at skabe evidensbaserede løsninger, der virkelig virker," - sagde administrerende direktør for Triumf Health.

reklame

Derudover har Triumf Health-teamet lanceret TikTok kanaler på forskellige sprog, hvor de dagligt poster sjovt og lærerigt indhold om mental sundhed for børn.

"Det giver ikke kun Triumf Hero-spillet til børn, vi er nødt til at tale mere om børns mentale sundhed generelt. TikTok er en direkte måde at nå børn på forskellige steder. Vores mål er at nå ud til så mange børn som muligt med vores løsning, da det er til gavn for alle, uanset den aktuelle situation”, - sagde Dr. Haljas.

Når der tages hånd om børns mentale sundhed, kan de udvikle de nødvendige færdigheder, opbygge positive vaner for fremtiden og vokse op til sunde individer, fordi der ikke er noget helbred uden mental sundhed, og omsorgen for ens psykiske velvære bør være som normalt som at børste tænder.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending