Slut med os

UK

Europa-Kommissionen opfordrer til ro i Jersey-fiskerietvist

Udgivet

on

Efter den nylige stigning i spændingerne over fiskerilicenser knyttet til farvandet omkring Jersey har Europa-Kommissionen opfordret til ro og for at Storbritannien skal overholde handelsaftalen mellem EU og UK. 

Kommissionens talsmand Vivian Loonela sagde: ”Situationen, hvor vi er, er, at vi den 13. april blev underrettet af de britiske myndigheder om, at de havde tildelt 41 licenser til EU-fartøjer, der fisker i Jersey's territorialfarvande, men der var yderligere betingelser sat til disse licenser (for 17 af ansøgningerne). 

”Vi har set, at de bestemmelser i handelsaftalen mellem EU og Storbritannien (TCA), som vi for nylig blev enige om, ikke er blevet respekteret. I henhold til aftalen skal nye specifikke betingelser, der begrænser fiskeri i britiske farvande, overholde målene og principperne i TCA, men de skal også have en klar videnskabelig begrundelse, og disse betingelser skal være ikke-diskriminerende mellem Det Forenede Kongerige og EU-skibe, ”tilføjede Loonela,“ Eventuelle nye forhold skal meddeles på forhånd til den anden part, så der er tilstrækkelig tid til at vurdere og reagere på de foreslåede foranstaltninger. Vi har angivet, at indtil vi har modtaget yderligere begrundelser fra de britiske myndigheder, mener vi, at disse nye betingelser ikke skal gælde. ”  

reklame

På spørgsmålet om, hvorvidt den franske trussel om at afbryde Jersey's elforsyning var proportional, sagde en yderligere talsmand for Kommissionen, Daniel Ferrie, der beskæftiger sig med alle Brexit-relaterede spørgsmål, at alle parter var nødt til at respektere tvistbilæggelsesprocedurerne i TCA-aftalen.

Frankrig

Rusland støder Storbritannien, Frankrig til bredere atomforhandlinger

Udgivet

on

By

USA's vicestatssekretær Wendy Sherman (L) og den russiske viceminister for udenrigsminister Sergei Ryabkov poserer foran deres nationale flag før et møde ved den amerikanske diplomatiske mission i Genève, Schweiz, 28. juli 2021. US Mission Geneva/Handout via REUTERS

Rusland har sagt, at det ønskede, at Storbritannien og Frankrig skulle indgå i større forhandlinger om atomvåbenkontrol med USA, mens det sagde, at Washington ønskede, at Kina blev inkluderet, skriver Maria Kiselyova og Tom Balmforth. Kina, Reuters.

Høje amerikanske og russiske embedsmænd mødtes onsdag i Genève for at genstarte forhandlingerne for at lette spændingerne mellem verdens største atomvåbenmagter med bånd på lavkonjunkturen efter den kolde krig. Læs mere.

reklame

Ruslands ambassadør i Washington, Anatoly Antonov, sagde, at det var uundgåeligt, at magterne i sidste ende ville skulle diskutere at udvide våbenkontrolforhandlingerne til at omfatte flere magter, og at Moskva så Storbritannien og Frankrig som prioriteter i den henseende.

"Dette spørgsmål har fået særlig relevans i lyset af Londons seneste beslutning om at øge det maksimale niveau for atomsprænghoveder med 40% - til 260 enheder," sagde Antonov i kommentarer offentliggjort af udenrigsministeriet torsdag.

I separate kommentarer sagde den russiske viceminister for udenrigsminister Sergej Ryabkov, at USA ønskede, at Kina skulle indgå i bredere forhandlinger om atomvåbenkontrol, rapporterede nyhedsbureauet Interfax.

Læs

coronavirus

Frankrig kalder britiske karantæneregler for diskriminerende og overdrevne

Udgivet

on

By

En passager kigger på et afgangstavle med aflyste flyvninger fra Paris til London og Bristol i Paris Charles de Gaulle lufthavn i Roissy nær Paris, midt i spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) i Frankrig, 21. december 2020. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Englands beslutning om at bevare karantæneforanstaltninger for rejsende, der kommer fra Frankrig og ikke for dem, der kommer fra andre EU -lande, er diskriminerende og ikke baseret på videnskab, sagde en fransk minister torsdag (29. juli), skriver Michel Rose, Reuters.

England sagde torsdag, at det ville give fuldt vaccinerede besøgende fra EU og USA mulighed for at ankomme uden at skulle karantæne fra næste uge, men at det først ville gennemgå reglerne for rejsende fra Frankrig i slutningen af ​​næste uge. Læs mere.

reklame

"Det er overdrevent, og det er ærligt talt uforståeligt af sundhedsmæssige årsager ... Det er ikke baseret på videnskab og diskriminerende over for franskmændene," sagde den franske Europaminister Clement Beaune på LCI TV. "Jeg håber, at det vil blive gennemgået hurtigst muligt, det er bare sund fornuft."

Beaune sagde, at Frankrig ikke planlagde tit-for-tat-foranstaltninger "for nu".

Den britiske regering har sagt, at den holder karantæneregler for rejsende fra Frankrig på grund af tilstedeværelsen af ​​Beta -varianten der, men franske embedsmænd siger, at hovedparten af ​​sagerne kommer fra øen La Reunion i Det Indiske Ocean.

Læs

Brexit

Storbritanniens Johnson opfordrer EU til at overveje forslag efter Brexit seriøst

Udgivet

on

By

Storbritanniens premierminister for Det Forenede Kongerige, Boris Johnson, stiller sig sammen med præsident for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen under lederens officielle velkomst- og familiebillede på G7-topmødet i Carbis Bay, Cornwall, Storbritannien, 11. juni 2021. Leon Neal / Pool via REUTERS

Premierminister Boris Johnson har opfordret Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen til seriøst at overveje Storbritanniens forslag om at ændre det, han kaldte den "uholdbare" måde, hvorpå en Brexit-aftale styrer handel med Nordirland, skriver Elizabeth Piper.

Siden det afsluttede sin udgang fra EU i slutningen af ​​sidste år, har Storbritanniens bånd til blokken nået nye nedture, idet begge sider anklager hinanden for at handle i ond tro over for en aftale om handel med Nordirland efter Brexit.

London beskylder Bruxelles for at være for puristisk eller legalistisk ved at fortolke, hvad aftalen betyder for nogle varer, der flytter fra Storbritannien til provinsen Nordirland. EU siger, at det overholder aftalen, som Johnson underskrev netop sidste år.

reklame

Storbritannien foreslog onsdag at genforhandle dele af Nordirland-protokollen, der regulerer varebevægelser såsom kølet kød, og at undlade EU tilsyn med aftalen.

EU har afvist kravet om genforhandling, hvor von der Leyen gentager blokens meddelelse på Twitter og siger: "EU vil fortsat være kreativ og fleksibel inden for protokolrammen. Men vi genforhandler ikke."

Johnson talte med van der Leyen i sidste uge.

"Statsministeren fastslog, at den måde, protokollen for øjeblikket fungerede på, ikke var bæredygtig. Han sagde, at der ikke kunne findes løsninger gennem de eksisterende mekanismer i protokollen, og det er derfor, vi fremsatte forslag til væsentlige ændringer i den," Johnsons talsmand fortalte journalister.

Johnson opfordrede EU til at "se på forslagene seriøst og arbejde sammen med Det Forenede Kongerige om dem" og sagde, at dette ville sætte forholdet mellem UK og EU på et bedre grundlag.

Storbritannien udarbejdede forslagene i et papir, som det udsendte onsdag for at forsøge at tvinge stammende forhandlinger fremad for at få den såkaldte protokol til at fungere bedre. Nogle kritikere siger, at få af forslagene er nye og i vid udstrækning kunne afvises af EU.

Protokollen vedrører den største gåde, der er rejst ved skilsmissen: hvordan man kan bevare den sarte fred, der blev bragt til provinsen af ​​den amerikanskmæglede fredsaftale fra Langfredag ​​i 1998 - ved at opretholde en åben grænse - uden at åbne en bagdør gennem Irlands naboland til EU's fælles marked på 450 millioner mennesker.

Det kræver i det væsentlige kontrol af varer mellem det britiske fastland og Nordirland, som fortsat er en del af EU's toldområde. Disse har vist sig at være byrdefulde for virksomheder og et anathema for fagforeningsfolk, der støtter stærkt provinsen, der forbliver en del af Det Forenede Kongerige.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending