#Asia Aktier rally i skarp vending fra Trump chok

bedrageri penge moms skatAsiatiske aktier samledes torsdag (9 November) og dollaren bekræftet i en bemærkelsesværdig snapback fra chokket over republikanske Donald Trump præsidentvalg sejr, selvom hastigheden af ​​tilbageførslen forlod nogle markedsdeltagere amatørornitologer skrabe deres hoveder, skriver Wayne Cole og Shinichi Saoshiro.

Spreadbetters forventede stigning i aktier for at fortsætte i Europa, forventer en betydeligt højere åben for Storbritanniens FTSE, Tysklands DAX og Frankrigs CAC.

MSCI bredeste indeks over Asia-Pacific-aktier uden for Japan kastet 2 procent efter slumping 2.4 procent på onsdag som de globale markeder dykkede på tegn på, at Trump var fejer til magten.

Nikkei opstod endnu stærkere, hoppe 7 procent på et tidspunkt efter synker 5 procent på onsdag.

På trods af den indledende skarpe rekyl på de globale markeder, amerikanske investorer valgt at fokusere i stedet på Trump centrale politiske prioriteter, som omfatter generøse skattelettelser og udgifter højere infrastruktur og forsvar, sammen med deregulering for bankerne.

"Investorerne er forundret med deres følelsesmæssige investeringsbeslutninger. De var i går risikoaverse, så efter at have set, at amerikanerne var optimistiske og jagter markedet højere, de spildte ingen tid at vende deres positioner, "siger Takuya Takahashi, en strateg på Daiwa Securities i Tokyo. "Nogle af de investorer, må tro, at de ikke skulle have solgt alligevel."

Australske aktier steg 3.3 procent i den største tilvækst siden slutningen 2011 og Shanghai steg 1.3 procent. "En forbløffende vending i risikoappetitten skubbet aktier og statsobligationsrenter højere," siger Imre Speizer, økonom ved Westpac. "Markederne syntes at revurdere de økonomiske udsigter under Trump, mod den ene af højere vækst og højere inflation." Han bemærkede, at et vigtigt marked barometer for 10-årige inflationsforventninger var sprunget til en 16-måneders højdepunkt på 1.87 procent.

Midt forventninger om højere udgifter og inflationen under Trump, renten på amerikanske finansministerium 10-årige noter vendt en indledende springet til 1.716 procent og boltet til 2.09 procent natten, det højeste siden januar.

Netto stigning på 21 basispoint var den største daglige stigning siden juli 2013. [OS/]

Dollaren skåret ud af en svimlende vifte, igen stiger sammen med den kraftige stigning i de amerikanske renter fra så lavt som 101.19 yen hele vejen til 105.96 tidligt på torsdag. Det sidste stod ved 105.55.

Hjælpe øge dollaren, investorer igen revideres udsigterne for de amerikanske renter i kølvandet på Trump sejr, med sandsynligheden for en December renteforhøjelse af Federal Reserve går fra så lavt som 30 procent til så højt som 80 procent.

Dollaren indekset mod større valutaer genvundet fra et lavpunkt på 95.885 loddet på onsdag til omkring 98.556.

Efter at have strakt så højt som $ 1.1300 i begyndelsen panik i Trump sejr, euroen derefter faldt hele vejen til $ 1.0906 natten over - et træk på omkring fire cents.

Den mere langsigtede udsigter for dollarens svækkelse jævnaldrende forblev uklart, dog.

"Vi forventer en Trump statskassen at ophøje betydningen af ​​den bilaterale handelsoverskud med USA i at identificere valuta manipulatorer og intensivere presset på handelspartnere til at tillade valutaer til at værdsætte," Tim Condon, en Singapore-baserede økonom hos ING, sagde i en rapport .

Imens handlingen var ikke mindre bemærkelsesværdigt på Wall Street, hvor Dow sprang 1.4 procent, og S & P 500 og Nasdaq begge tilføjede 1.11 procent. Omsætning var det højeste siden juni, hvor Storbritannien stemte for at opgive EU.

Den CBOE Volatilitet indeks, en sporvidde på investor angst, faldt 23 procent og var på vej til sin største daglige fald siden slutningen af ​​juni. [.N]

S & P futures kantet op 0.3 procent på torsdag.

Asien vagt om handel, alliancer

Kreditvurderingsbureau S & P Global senere bekræftede AA + rating af USA, men bemærkede usikkerhed om den fremtidige i de offentlige gæld vil forhindre enhver opgradering.

Der var også dvælende bekymringer om, hvorvidt Trump ville følge op med truede straftold på kinesiske og mexicanske eksport, potentielt udløse en global handelskrig.

Blandt Asiens handelsrelaterede afhængige økonomier, er Kina og Sydkorea særligt udsat for eventuelle fjendtlige amerikanske foranstaltninger, som de kører store handelsoverskud med USA, Credit Suisse sagde i et forsknings note.

Mexicos peso trimmet tab, men var stadig inden for rækkevidde af en livsvarig lavt set natten over. [EMRG / FRX]

"Trumps protektionistisk politik kan vise sig endnu et stort skridt tilbage i den gradvise afvikling af varer globalisering, der har defineret de sidste 30 år," skrev analytikere på Nomura.

"En anden vigtig faktor er, at en Trump formandskab vil bringe med det usikkerhed, som kunne underminere Pax Americana, med alle de fordele dette har bragt til verden i almindelighed og måske Asien især siden 1945."

For nu, investorerne syntes villig til at give den nyvalgte præsident gavn for tvivl, som bevidnet af en bred fremgang i løs vægt råvarepriser.

Kobber steg til en nær 16 måneders højt på forventninger om, at en Trump formandskab kunne udløse en strøm af udgifter infrastruktur. [MET / L]

Jernmalm steg 4.7 procent til det højeste siden januar 2015.

Brent råolie tilføjet til overnattende gevinster foretaget på post-amerikanske valg stigning i de globale markeder, stigende 0.3 procent til $ 46.50 tønde. Delvist tynget af en stigning i de amerikanske lagre, amerikanske råolie inched op 0.1 procent til $ 45.31.

Sikker havn guld trukket tilbage skarpt til $ 1,286.40 en ounce efter en stigning til så højt som $ 1,337.40 på onsdag. [GOL /]

Reuters

tags: , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Ikke kategoriseret