Følg os

Forsiden

IOM og UNHCR lancering rapport om modtagelse af uledsagede mindreårige og flygtningebørn i Malta

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

4En fælles rapport fra IOM-UNHCR: Uledsagede vandrende og flygtningebørn: Alternativer til tilbageholdelse på Malta blev lanceret i går (13. oktober) på San Anton Palace i Attard, Malta.

Rapporten opsummerer fund og anbefalinger fra en fælles IOM- og UNHCR-teknisk mission, der fandt sted på Malta i maj i år. Den skitserer hovedelementerne i det nuværende nationale modtagelsessystem for vandrende børn, der ankommer fra Nordafrika ad søvejen, og fremsætter anbefalinger på syv specifikke områder, der kræver yderligere arbejde, ifølge de to organisationer.

Gårsdagens begivenhed var vært for den maltesiske præsident Marie-Louise Coleiro Preca, og deltagerne omfattede IOMs generaldirektør William Lacy Swing, der introducerede rapporten. Maltesisk minister for indenrigsanliggender og national sikkerhed Dr. Emanuel Mallia, minister for familie- og social solidaritet Dr. Michael Farrugia og parlamentarisk sundhedssekretær Chris Fearne deltog også.

reklame

”Siden 2002 har antallet af uledsagede børn, der ankommer til Malta, været stigende, og mindreårige opbevares normalt i tilbageholdelsescentre, mens de bliver identificeret som mindreårige. Når bestemmelsesprocessen og den nødvendige sundhedskontrol er afsluttet, udpeger myndighederne en værge, og barnet fjernes fra tilbageholdelsescentret og placeres i et anlæg for uledsagede vandrende børn, ”sagde ambassadør Swing.

”Malta har systemer til at reagere på blandede migrations- og asyludfordringer. Men det vedvarende pres fra de seneste år og den nye EU-regulering har ført til, at den maltesiske regering fortsætter yderligere forbedringer og især forpligter sig til at forbedre modtagelsessystemet for uledsagede børn, der ankommer til landet i overensstemmelse med kravene i anvendelsen af princippet om bedste interesse som fastsat i konventionen om barnets rettigheder, ”bemærkede han.

”IOM er meget glad for at se, at Malta har levet op til den forpligtelse, som premierministeren forpligtede sig til i februar sidste år, om at intet barn skal holdes tilbageholdt. Vi er klar til at hjælpe regeringen inden for den primære modtagelse og med at identificere fonde og nøgleprojekter, der vil lette spørgsmålet om migrationsstrømme på Malta, ”tilføjede han.

reklame

UNHCR's højkommissær Antonio Guterres, der talte til mødet i en videomeddelelse, opfordrede til styrkelse af redning til søs, forøgelse af lovlige alternativer til beskyttelse i Europa og forbedring af adgangen til asyl og løsninger for mennesker, der har brug for international beskyttelse - inklusive den mest sårbar over for alle, adskilte og uledsagede børn. ”De, der overlever turen, er de heldige,” sagde han.

De begrænsede muligheder for regelmæssigt at komme ind i Europa får tusinder af mennesker, der flygter fra forfølgelse og konflikt, til at gå ud på farlige søveje for at finde sikkerhed. Dette år alene har over 165,000 mennesker, inklusive 10,000 uledsagede børn, foretaget den farlige rejse gennem Middelhavet. I løbet af det måske mest dødbringende år, der er registreret, er omkring 3,000 mennesker, mange af dem børn, døde eller forsvundet.

I 2013 ankom 2,008 mennesker til Malta med båd, hvor langt de fleste ansøgte om asyl. Af disse hævdede 443 at være uledsagede børn. I år er ankomster til Malta faldet til 474, hovedsageligt på grund af den italienske flådes operation Mare Nostrum, hvilket har ført til en betydelig stigning i ankomster til Italien. Men de fortsatte ankomster, hovedsageligt fra Libyen, lægger stadig et enormt pres på Maltas infrastruktur for modtagelse og husning af børn.

IOM-UNHCR-rapporten anbefaler oprettelse af et primært modtagelsescenter for mindreårige for at imødekomme behovet for tidlig identifikation, vurdering, familiesporing, familiesammenføring og pleje af uledsagede børn. Når det er hensigtsmæssigt, kan rådgivning om assisteret frivillig hjemtransport bidrage til mindreåriges bedste vurdering og beslutningsprocesser.

Andre anbefalinger inkluderer muligheden for, at IOM hjælper regeringen med at gennemføre familiesporingsinitiativer og familievurderinger med henblik på familiesammenføring. IOM og UNHCR med udvalgte ngo'er kunne også blive en del af en permanent maltesisk interministeriel taskforce, der er designet til at løse huller i migrationsstyring og give myndighederne aktuel information fra migrantenes oprindelseslande.

Hele rapporten kan være downloades her.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending