Følg os

Space

Verdens første omprogrammerbare satellit indsat i rummet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En sofistikeret telekommunikationssatellit, der kan genanvendes fuldstændigt, mens den er i rummet, blev med succes opsendt sent i aftes.

Eutelsat Quantum er udviklet under et European Space Agency Partnership Project med satellitoperatøren Eutelsat og hovedproducenten Airbus og er den første kommercielt fuldt fleksible software-definerede satellit i verden.

reklame

Satellitten - som vil blive brugt til dataoverførsel og sikker kommunikation - blev lanceret ombord på en Ariane 5 -affyringsrampe den 30. juli fra Europas rumfart i Fransk Guyana.

Den har siden nået en geostationær bane omkring 36 000 km over Jorden, hvor den har indsat sit solcelleanlæg og kommunikerer godt med sin operatør på Jorden.

Fordi satellitten kan omprogrammeres i kredsløb, kan den reagere på skiftende krav i løbet af sin levetid.

reklame

Dens bjælker kan omdirigeres til at bevæge sig i næsten realtid for at give oplysninger til passagerer ombord på bevægelige skibe eller fly. Bjælkerne kan også let justeres for at levere flere data, når efterspørgslen stiger.

Satellitten kan registrere og karakterisere eventuelle ulovlige emissioner, så den kan reagere dynamisk på utilsigtet interferens eller forsætlig fastklemning.

Satellitten vil forblive i geostationær bane i sin 15-årige levetid, hvorefter den sikkert vil blive placeret i en kirkegårdbane uden for Jorden for at undgå at blive en risiko for andre satellitter.

Quantum er et britisk flagskibsprojekt med det meste af satellitten udviklet og fremstillet af britisk industri. Airbus er hovedentreprenør og var ansvarlig for opbygningen af ​​satellitens innovative nyttelast, mens Surrey Satellite Technology Ltd fremstillede den nye platform.

Den vellykkede opsendelse blev udført af Ariane 5, der blev drevet af Arianespace (et datterselskab af ArianeGroup), i Guiana Space Center i Kourou, med støtte fra hold fra det franske rumagentur CNES.

Den ydelse, der kræves af Ariane 5 til denne lancering, var 10,515 kg, inklusive 9,651 kg for begge nyttelaster. Ariane 5 var også udstyret med en kryogen øvre etape kaldet ESC-D, hvis tanke blev forlænget til denne mission, med en samlet masse af scenen ved liftoff på mere end 19 tons.

Denne første lancering af Ariane 5 i 2021 var en dobbelt succes for Ariane -teamet, da den også leverede en anden telekommunikationssatellit Star One D2 til operatøren Embratel og bekræftede derved launcherens enestående pålidelighed.

"Med denne nye Ariane 5 -succes, den første i 2021, er Arianespace glad for at kunne fortsætte sin service til to af sine mest loyale kunder, operatørerne Embratel og Eutelsat," siger Stéphane Israël, administrerende direktør for Arianespace. “Denne mission med to yderst innovative satellitter om bord har bekræftet, hvordan konkurrenceevnen og pålideligheden af ​​vores lanceringsløsninger tjener vores kunders ambitioner. Vi er forpligtet til deres samlede tilfredshed. ”

ArianeGroup er hovedentreprenør for udvikling og produktion af Ariane 5 og Ariane 6 løfteraketter. Virksomheden koordinerer et industrielt netværk med mere end 600 virksomheder (inklusive 350 SMV'er).

ArianeGroup fører tilsyn med hele den industrielle forsyningskæde Ariane 5, fra præstationsoptimering og tilhørende undersøgelser, til produktion og missionsspecifikke data og software. Denne kæde omfatter udstyr og strukturer, motorfremstilling, integration af de forskellige faser og affyringsintegration i Fransk Guyana.

ArianeGroup leverer en flyveklar launcher på affyringspladen til sit datterselskab Arianespace, der driver flyvningen fra lift-off, på vegne af sine kunder.

Tillykke til ArianeGroup for et vigtigt bidrag til Europas resultater i rummet med denne vellykkede lancering.

Europæiske Rumorganisation

'Noget overbelastet' plads skal tackles, siger satellitopskydningsfirma

Udgivet

on

Verdens førende satellitopskydningsfirma har opfordret til nye regler for at bekæmpe farer, der udgøres af et "nogensinde overbelastet" rum. " Ariane -gruppen siger, at der er brug for en "reglerbog" for at løse problemet for at forhindre, at rummet bliver "farligt overbelastet".

Det anslås, at det gennemsnitlige individ bruger 47 satellitter hver dag, og at antallet af satellitter i rummet i 2025 vil femdobles.

Effektivitets- og sikkerhedssatellitterne bliver kompromitteret af den enorme mængde affald, der også flyver rundt i rummet, siger Ariane.

reklame

Det vil se nye regler indført for at hjælpe med at kontrollere "rumtrafik" og forhindre antallet af kollisioner i at stige endnu mere.

Ved en nylig briefing sagde en talsmand for Ariane, "vi har sådanne regler for vej- og luftsikkerhed, så hvorfor ikke for rummet?"

Der er over 1,500 satellitter i rummet, mest til civil og militær brug, og 600 blev opsendt alene sidste år.

reklame

Talsmanden sagde: ”Rummet bliver mere og mere overbelastet, og alt affald, der flyver rundt, gør rummet til en skraldespand.

”Dette øger risikoen og sandsynligheden for potentielt meget skadelige sammenstød i høj grad. Dette er vigtigt, fordi hvis en dyr satellit bliver ramt og går i stykker, kan den ikke længere fungere. ”

Det anslås, at en satellit koster mellem € 100 mio. Og € 400 mio. Deres brug og værdi har, siger Ariane, vigtigere end nogensinde på tværs af en række områder, herunder for militæret samt for observations-, civile og navigationsanvendelser.

I mellemtiden har gruppen, et joint venture mellem det europæiske luftfartsfirma Airbus og den franske koncern Safran, generelt taget positivt imod EU's fornyede engagement i rum, sikkerhed og forsvar.

I en tale for nylig til MEP'er sagde kommissionsformand Ursula von der Leyen, at det er "afgørende" for EU at "intensivere" intelligenssamarbejdet.

Ariane -gruppens talsmand sagde: "Vi glæder mig over hendes kommentarer i hendes tilstand af fagforeningsadressen, men vi vil se handlinger, ikke kun ord."

"Europa nulstiller ambitionerne om rummet, og det er en god ting."

I sin tale sagde von der Leyen: "Vi har brug for en fælles vurdering af de trusler, vi står over for, og en fælles tilgang til at håndtere dem."

Hun meddelte også, at det franske formandskab for EU vil indkalde til et topmøde om europæisk forsvar. 

Hun sagde, at blokken bør overveje sit "eget fælles situationsbevidsthedscenter" og afkald på moms, når de køber forsvarsudstyr "produceret og produceret i Europa", hvilket ville hjælpe "med at reducere vores afhængigheder i dag". 

Spørgsmålet om et fælles europæisk forsvar er splittende med nogle medlemsstater, især østlige og baltiske lande, der modsætter sig udsigten til EU's militære autonomi, fordi de argumenterer for, at overlapningen vil svække NATO -alliancen, en vurdering også delt af Washington.

Fra 2021 til 2027 er EU klar til at føre næsten 8 mia. Euro ind i sin nye EUF. Programmet indebærer ikke oprettelse af en EU-hær og er simpelthen fokuseret på at støtte grænseoverskridende forskning og udvikling på forsvarsområdet.

Med hensyn til cyberforsvar opfordrede hun medlemsstaterne til at "bundle" deres ressourcer.

"Hvis alt er samlet, kan alt hackes," sagde hun.

"Det er på tide, at Europa går op på det næste niveau."

Læs

Frankrig

Vellykket opsendelse af Unseenlabs fjerde satellit: Fransk virksomhed har nu den mest avancerede konstellation inden for RF -signalaflytning fra rummet

Udgivet

on

Unseenlabs, den europæiske leder inden for satellitbaseret radiofrekvens (RF) geolokalisering af skibe til søs, har med succes indsat den fjerde satellit i sin flåde. Tirsdag morgen kl. 1:47 UTC (3:47 fransk tid) placerede Arianespaces VEGA-affyringsvogn Unseenlabs 'BRO-4 (Breizh Reconnaissance Orbiter-4) nano-satellit i en solsynkron bane i en højde på (cirka) 551 km, via flyvning VV19. Unseenlabs, en banebrydende fransk ny rumstart, lancerede med succes sin første satellit (BRO-1) i august 2019.

To år senere har den nu den mest avancerede konstellation inden for sit felt. Virksomheden bygger faktisk en konstellation af satellitter dedikeret til geolokalisering af radiofrekvenser, der giver kunderne mulighed for at overvåge og spore signaler fra skibe til søs. Ansøgninger spænder fra at give rederier opdaterede fartøjspositionsdata til at give regeringer værktøjer til at bekæmpe ulovligt fiskeri. Unseenlabs 'serviceydelse øges flere gange for hver ny lancering. Den vellykkede lancering af BRO-4 bekræfter igen det franske selskabs førende status. Unseenlabs sagde den 27. april, at det havde skaffet 20 millioner euro for at hjælpe det med at vokse sit stjernebillede til mellem 20 og 25 satellitter inden 2025.

Denne fjerde lancering bekræfter også europæisk knowhow: ved at vælge at samarbejde med den franske koncern Arianespace sender Unseenlabs et stærkt budskab til alle aktørerne i det nye rum og den europæiske luftfartsindustri. Sådanne samarbejder skal tilskyndes til i løbet af de næste par år at garantere Europas suverænitet på dette område. Om Unseenlabs Unseenlabs blev grundlagt i 2015 og er et innovativt selskab af fransk oprindelse, en europæisk leder inden for satellitbaseret RF-geolokalisering af skibe til søs. Dens proprietære satellitteknologi ombord giver mulighed for geolokalisering af ethvert fartøj til søs i næsten realtid, til den nærmeste kilometer, fra en enkelt nano-satellit.

reklame

Unseenlabs giver en bred vifte af maritime interessenter præcise og ajourførte fartøjspositionsdata, hvilket muliggør bedre overvågning af aktiviteter til søs. Uanset om det er for at imødekomme maritime virksomheders databehov eller hjælpe institutioner og organisationer med at bekæmpe ulovlig og miljømæssig adfærd, f.eks. Ulovligt fiskeri eller ulovlig affaldsdumping, er tjenesten Unseenlabs et redskab til at betjene havene.

reklame
Læs

Estland

Estland skal gå forrest i iltproduktionen på Mars i tæt samarbejde med European Space Agency

Udgivet

on

European Space Agency (ESA) og National Institute of Chemical Physics and Biophysics (NICPB) i Estland har underskrevet en partnerskabsaftale om undersøgelse af den elektrokemiske opdeling af CO2 til kulstof- og iltproduktion under Mars -forhold. Aftalen kommer på et spændende tidspunkt, hvor kapløbet om menneskelig udforskning af Mars hidtil har været delt mellem verdens førende supermagter. Estland, med sine 1.3 millioner indbyggere, går også ind i Mars -spillet nu.

Estiske forskere under ledelse af NICPB's Energy Technologies Laboratory har foreslået en undersøgelse til udvikling af en reaktorteknologi, hvor CO2 opdeles elektrokemisk i fast kulstof og gasformigt ilt, som derefter separeres og opbevares. Teknologien, der anvendes til denne proces, er opsamling af smeltet salt og elektrokemisk transformation (MSCC-ET), hvor CO2 molekyle brydes op via en carbonatsaltelektrolyt. På Mars kan det være en løsning på to problemer: energilagring og iltproduktion. Endnu mere, da forholdene er perfekte, da atmosfæren på Mars består over 95% af kuldioxid med kun ca. 0.1% ilt.

ESA og NICPB har aftalt at stille deres respektive kompetence og faciliteter til rådighed for hinanden med henblik på at teste levedygtigheden af ​​MSCC-ET til brug på Mars og udvikle en reaktor, der både kan fungere som en energilagring og iltgenereringsenhed. "Det vil give en stor mulighed for estiske forskere at bidrage til europæisk rumforskning og interagere med rumindustriens eksperter for at tage det næste skridt i beboelsen af ​​den røde planet," sagde lederen af ​​det estiske rumkontor Madis Võõras.

reklame

For aktivt at støtte forskningen har ESA indvilliget i at medfinansiere en post-doc-undersøgelse af dr. Sander Ratso, som vil udføre sin forskning i løbet af 24 måneder i National Institute of Chemical Physics and Biophysics i Tallinn, og det europæiske rumforsknings- og teknologicenter i Noordwijk, Holland. "Det er klart, at iltproduktion og energilagring er helt nye anvendelsestilfælde for denne foreslåede metode, og der er mange ubekendte, som vi kommer til at stå over for," sagde Ratso. "Men vi er måske på nippet til en stor videnskabelig opdagelse for menneskeheden," fortsatte han.

Dr. Ratso har forsvaret sin ph.d. -afhandling om kulstofkatalysatorer til brændselscellekatoder. Han har modtaget flere hæder og stipendier for sit fremragende arbejde med at studere elektrokemiske systemer. Ratso er også medstifter af en estisk baseret opstart UPCatalyst, der producerer bæredygtige carbon nanomaterialer fra CO2 og spild af biomasse til en lang række applikationer lige fra biomedicin til batteriteknologier.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending