Følg os

Ligestilling

Den Internationale Kvindedag: En invitation til samfund til at gøre det bedre 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ved en ceremoni, der markerer den internationale kvindedag, talte modtageren af ​​Nobels fredspris Shirin Ebadi og astronauten Samantha Cristoforetti til MEP'erne i Strasbourg, plenarmøde, FEMM.

Talere fra politiske grupper hyldede de kvindelige helte, der er en inspiration for unge piger - til arbejdende mødre, der tager sig af deres familier, dem, der er ramt af kønsbaseret vold, kvindelige flygtninge, der løber fra krig, skolepiger i fare og kvinder, der hjælper andre kvinder med at kæmpe. for deres ret til sikker abort. Apropos sagen om aktivisten Justyna Wydrzynska, dømt til otte måneders samfundstjeneste i Polen i går for at hjælpe en kvinde med at få adgang til en abort, opfordrede nogle MEP'er til, at retten til abort føjes til EU's charter om grundlæggende rettigheder. De gentog, at kvinder uden for Europa, som har brug for vores solidaritet, ikke må glemmes.

Præsident Metsola sagde, at den internationale kvindedag ikke kun er et øjeblik til at anerkende kvinders og pigers præstationer over hele verden. Det bør også være en opfordring til handling for at styrke ligestillingen mellem kønnene på tværs af alle områder af vores samfund. Præsident Metsola så det som en invitation til samfundene til at gøre det bedre, og sagde: "Tiden er nu inde til, at EU går foran med et godt eksempel - at sætte standarder for kriminalisering af vold mod kvinder, at forbedre adgangen til retfærdighed og at ratificere Istanbul-konventionen. inden udgangen af ​​denne periode." Præsidentens fulde tale er tilgængelig link..

Kommissionsformand Ursula von der Leyen roste alle de modige iranske kvinder, der kæmper for deres "frihed til at vise deres hår eller dække det, til at studere, arbejde, elske uden at spørge om nogens tilladelse" og for at inspirere kvinder over hele verden. Hun understregede den massive mængde arbejde, der stadig er nødvendig for at beskytte kvinder, og lovede at leve op til den første EU-lov om bekæmpelse af vold mod kvinder. Hun takkede alle forbillederne, som viser unge drenge og piger, at de kan være, hvad de vil, og afsluttede med at sige, "det er tid til en verden af ​​lighed og fair chancer, ikke kun for piger, men for os alle".

I sin tale understregede kommandør Cristoforetti, at rummet er et væsentligt element i hverdagen, der bruges til væsentlige tjenester såsom miljøovervågning, katastrofeberedskab og finansielle transaktioner. Hun bemærkede, at hun var den første europæiske kvindelige chef for Den Internationale Rumstation "men bestemt ikke den sidste", og påpegede, at Den Europæiske Rumorganisation sidste år valgte en ny klasse af karriere- og reserveastronauter, hvoraf over halvdelen er kvinder. Evnen til at sende mennesker ud i rummet bygger tillid til, at vi kan tackle svære udfordringer. "Hvis vi kan sende mennesker ud i rummet, er der ikke noget, vi ikke kan gøre, vel?" hun sagde. "Lad os have den ambition i Europa. Jeg har fløjet til rummet to gange - i russiske og amerikanske køretøjer - jeg drømmer en dag om at se astronauter flyve til rummet i en europæisk."

Dr. Shirin Ebadi appellerede til MEP'erne om ikke at vende ryggen til protesterne i Iran, udløst af mordet på den unge Mahsa Amini, hvor mere end 550 mennesker angiveligt har mistet livet og mere end 20 blev arresteret. Ebadi beskrev den alvorlige situation for fængslede journalister, advokater, forfattere, kunstnere, udenlandske aktivister og unge skolepiger og fraværet af et fungerende og uafhængigt retssystem. Hun gentog demonstranternes krav om et regimeskifte under sloganet "Kvinde, liv, frihed". Hun opfordrede demokratier til ikke at forblive ligeglade med menneskerettighedskrænkelser i landet og opfordrede dem til at navngive Islamisk revolutionær vagtkorps en terrorgruppe. Hun forsikrede europæerne om, at hvis der etableres demokrati i Iran, vil ikke kun antallet af flygtninge, der flygter, blive reduceret, men iranere vil være i stand til at genopbygge deres land og bringe fred og ro til regionen.

Klik link. at se udtalelserne fra Roberta Metsola, EP-formand, og Ursula von der Leyen, Kommissionens formand.

reklame

For at se de politiske gruppers reaktioner igen, Klik her.

Udtalelserne fra kommandør Samantha Cristoforetti og Dr. Shirin Ebadi er tilgængelige for at se igen link..

Baggrund

Nobels fredspris blev tildelt Shirin Ebadi i 2003 for hendes arbejde for demokrati og menneskerettigheder, særligt fokuseret på kvinders og børns rettigheder.

Samantha Cristoforetti er en astronaut fra European Space Agency og den første kvindelige øverstbefalende for International Space Station Expedition 68.

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending