Slut med os

EU

Den Europæiske Socialfond: Bekæmpelse af fattigdom og arbejdsløshed

Udgivet

on

Det forbedrede program for Den Europæiske Socialfond + fokuserer på bekæmpelse af børnefattigdom og ungdomsarbejdsløshed i Europa, Samfund.

Den 8. juni afholdt Europa-Parlamentet vedtaget nye regler til tackle arbejdsløshed og fattigdom i EU i kølvandet på pandemikrisen. Den fornyede og forenklede europæiske sociale fond, kendt som Den Europæiske Socialfond +, vil fokusere på børn og unge.

Med et budget på 88 mia. Euro for 2021-2027 vil fonden hjælpe EU-lande med at give adgang til gratis uddannelse, anstændig mad og boliger til børn. Det vil også støtte investeringer i lærlingeuddannelser og erhvervsuddannelse til arbejdsløse unge.

Mange mennesker er bekymrede for sociale og beskæftigelsesmæssige spørgsmål. Fonden vil fremme social inklusion for dem, der lider under jobtab og indkomstreduktion, og yder mad og grundlæggende hjælp til de dårligst stillede. Hvad er Den Europæiske Socialfond?  

  • Det er EU's ældste finansielle instrument til at investere i mennesker, forbedre arbejdsmulighederne for arbejdstagere og hæve deres levestandard.  
  • Finansieringen fordeles til EU-lande og -regioner til finansiering af operationelle programmer og beskæftigelsesrelaterede projekter, fra at hjælpe med at skabe arbejde til at tackle uddannelsesmæssige huller, fattigdom og social integration.
  • Modtagere er normalt mennesker, men finansiering kan også bruges til at hjælpe virksomheder og organisationer. 
Mere fleksibilitet, enkelhed og effektivitet

Den opdaterede Europæiske Socialfond Plus fusionerer et antal eksisterende fonde og programmer og samler deres ressourcer:

Dette giver mulighed for mere integreret og målrettet support. F.eks. Vil mennesker, der er ramt af fattigdom, drage fordel af en bedre blanding af materiel bistand og omfattende social støtte.

På grund af disse mere fleksible og enklere regler bør det være lettere for mennesker og organisationer at drage fordel af fonden.

Prioriteter

Den Europæiske Socialfond + investerer i tre hovedområder:

  • Uddannelse, træning og livslang læring
  • Arbejdsmarkedernes effektivitet og lige adgang til kvalitetsbeskæftigelse
  • Social integration og bekæmpelse af fattigdom

Fonden støtter også initiativer, der gør det muligt for folk at finde bedre beskæftigelse eller arbejde i en anden EU-region eller et andet EU-land. Dette inkluderer udvikling af nye færdigheder til nye typer job, som kræves af grønne og digitale overgange.

Læs mere om sociale politikker 

Den Europæiske Socialfond +  

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

coronavirus

Parlamentets præsident opfordrer til en europæisk eftersøgnings- og redningsmission

Udgivet

on

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli (billedet) har åbnet en interparlamentarisk højtstående konference om styring af migration og asyl i Europa. Konferencen fokuserede især på de eksterne aspekter af migration. Præsidenten sagde: ”Vi har valgt at diskutere i dag den eksterne dimension af migration og asylpolitikker, fordi vi ved, at kun ved at tackle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighedskrænkelser, der opstår uden for vores grænser, vil vi være i stand til at tackle roden årsager, der skubber millioner af mennesker til at forlade. Vi er nødt til at håndtere dette globale fænomen på en menneskelig måde og byde de mennesker velkommen, der banker på vores døre hver dag med værdighed og respekt.
 
”COVID-19-pandemien har en dybtgående indvirkning på migrationsmønstre lokalt og globalt og har haft en multiplikatoreffekt på den tvungne bevægelse af mennesker rundt om i verden, især hvor adgang til behandling og sundhedspleje ikke er garanteret. Pandemien har afbrudt migrationsveje, blokeret indvandring, ødelagt job og indkomst, reduceret pengeoverførsler og skubbet millioner af migranter og sårbare befolkninger ud i fattigdom.
 
”Migration og asyl er allerede en integreret del af Den Europæiske Unions optræden udadtil. Men de skal blive en del af en stærkere og mere sammenhængende udenrigspolitik i fremtiden.
 
”Jeg tror, ​​det er vores pligt først og fremmest at redde liv. Det er ikke længere acceptabelt at overlade dette ansvar kun til ngo'er, der udfører en erstatningsfunktion i Middelhavet. Vi må vende tilbage til at tænke på Den Europæiske Unions fælles handling i Middelhavet, der redder liv og tackler menneskehandlere. Vi har brug for en europæisk eftersøgnings- og redningsmekanisme til søs, der bruger ekspertisen hos alle involverede aktører, fra medlemsstater til civilsamfundet til europæiske agenturer.
 
”For det andet skal vi sikre, at mennesker med behov for beskyttelse kan ankomme til EU sikkert og uden at risikere deres liv. Vi har brug for definerede humanitære kanaler sammen med FN's Højkommissær for Flygtninge. Vi skal arbejde sammen om et europæisk genbosættelsessystem baseret på fælles ansvar. Vi taler om mennesker, der takket være deres arbejde og deres færdigheder også kan yde et vigtigt bidrag til genopretningen af ​​vores samfund, der er ramt af pandemien og den demografiske tilbagegang.
 
”Vi er også nødt til at indføre en europæisk modtagelsespolitik for migration. Sammen bør vi definere kriterierne for en enkelt indrejse- og opholdstilladelse og vurdere behovene på vores arbejdsmarkeder på nationalt plan. Under pandemien stoppede hele økonomiske sektorer på grund af fraværet af indvandrere. Vi har brug for reguleret indvandring for at genoprette vores samfund og for at opretholde vores sociale beskyttelsessystemer. ”

Continue Reading

EU

Kommissærerne Schmit og Dalli deltager i mødet mellem ministre for beskæftigelse og sociale anliggender

Udgivet

on

Kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit og ligestillingskommissær Helena Dalli (billedet) deltager i mødet med beskæftigelses- og socialpolitiske ministre i dag (14. juni) i Luxembourg. Ministrene vil diskutere en bred vifte af emner, herunder opfølgning på Socialt topmøde i Porto og næste trin til implementering af Europæisk søjle for Sociale Rettigheder. Især forventes ministre at udveksle synspunkter om fastsættelse af nationale beskæftigelses- og sociale mål og overvågning af fremskridt inden for det europæiske semesters proces. Rådet forventes at vedtage konklusioner om Strategi for rettigheder for personer med handicap 2021-2030. Strategien er et fælles værktøj til forbedring af handicappedes liv og dækker alle aspekter af FN-konventionen om handicappedes rettigheder. Rådet forventes også at vedtage en henstilling om oprettelse af en Europæisk børnegaranti, der sigter mod at tackle børnefattigdom og social udstødelse. Det anbefaler medlemsstaterne konkrete tiltag for at sikre adgang til et sæt nøgletjenester for børn i nød og fremme lige muligheder. Ministrene vil også diskutere fremskridtene med Kommissionens forslag om tilstrækkelig mindsteløn i EU.

Yderligere punkter på dagsordenen inkluderer koordinering af den økonomiske og sociale politik, langvarig pleje, pensionstilstrækkelighed, fjernarbejde, social dialog, sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og social sikringskoordinering. Det portugisiske formandskab for Rådet for EU fremhæver også den kommende konference på højt niveau den 21. juni i Lissabon for at lancere den europæiske platform til bekæmpelse af hjemløshed. Kommissær Dalli vil deltage i mødet for at rapportere til ministrene om fejringen af ​​EU Den europæiske mangfoldighedsmåned i maj og vejen frem med hensyn til LGBTIQ-ligestillingsstrategi. Andre diskussionspunkter vil være Direktiv om bindende gennemsigtighedsforanstaltninger og den socio-økonomiske indvirkning af COVID-19 på ligestilling mellem kønnene. Både morgen- og eftermiddagssessionerne livestreames på Rådets websted. Mødet efterfølges af en pressekonference med kommissærer Schmit og Dalli, som sendes på EbS.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending