Følg os

Europa-Parlamentet

Højdepunkter i plenum: LGBTIQ i Ungarn, migration, infrastruktur

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MEP'er kritiserede nye LGBTIQ-regler i Ungarn, godkendte midler til migrationsforanstaltninger samt investeringer i transport-, digitale og energiprojekter EU-anliggender.

Ungarn

Parlamentet vedtog en beslutning der fordømmer den nylige anti-LGBTIQ-lovgivning i Ungarn i stærkest mulige vendinger og opfordrer Kommissionen til straks at gribe ind

reklame

Lovregel

MEP'er opfordrede Kommissionen til at undersøge så hurtigt som muligt eventuelle potentielle overtrædelser af retsstatsprincipperne der påvirker den forsvarlige forvaltning af EU-midler.

Beskyttelse af børn online

reklame

MEP'er vedtog midlertidige regler, der gør det muligt for tjenesteudbydere at fortsætte med at anvende frivillige foranstaltninger til at opdage, fjerne og rapportere indhold om seksuelt misbrug af børn.

EU-lægemiddelregulator

Parlamentet vedtog sin holdning til at styrke mandatet for EU Det Europæiske Lægemiddelagentur til forhandlinger med Rådet. Målet er at udstyre EU til bedre at håndtere fremtidige sundhedskriser.

Migration

MEP'er vedtaget to midler til asyl og grænsepolitis, som vil hjælpe med at styre migrationsstrømme, lette integrationen af ​​migranter og forbedre grænsestyring.

Infrastruktur

Medlemmerne vedtog opgraderet Connecting Europe Facility-program og frigav nye midler til transport-, digitale og energiprojekter for 2021-2027.

Fiskeri

Parlamentet godkendte 6.1 mia. Euro til fremme bæredygtigt fiskeri og beskytte fiskersamfund.

Miljø

MEP'er vedtog deres forhandlingsposition om Miljøhandlingsprogram til 2030, som vil lede EU's miljøpolitik og hjælpe med overgangen til en grøn økonomi.

Grundlæggende værdier

MEP'er opfordrede til beskyttelse af grundlæggende værdier i EU og på verdensplan under en debat om resultaterne af Det Europæiske Råd den 24.-25. juni med rådsformand Charles Michel og kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Det slovenske råds formandskab

MEP'er drøftede de planlagte aktiviteter i EU Slovensk formandskab for Rådet for EU med premierminister Janez Janša og Kommissionens præsident Ursula von der Leyen.

Mere om plenarforsamlingen 

Opdag Parlamentet om sociale medier og meget mere 

Europa-Parlamentet

Europas fremtid: Borgerpaneler tager ordet

Udgivet

on

Borgerpaneler mødes i løbet af de kommende måneder for at diskutere EU's fremtid og komme med anbefalinger. Find ud af mere, EU-anliggender.

Konferencen om Europas fremtid sætter mennesker i centrum for diskussionen om, hvordan EU skal udvikle sig til at klare fremtidige udfordringer. Borgerpaneler har en vigtig rolle at spille: de vil diskutere ideer fra begivenheder i hele EU og forslag indsendt gennem Konference platform og vil komme med anbefalinger, der skal drøftes med EU -institutioner og andre interessenter.

Hvem deltager?

reklame

Der er fire europæiske borgerpaneler, hver med 200 borgere. Panelmedlemmer er valgt tilfældigt, men på en måde, der afspejler EU's mangfoldighed. For eksempel vil der være et lige antal mænd og kvinder i hvert panel samt en proportionel repræsentation af europæere fra by- og landdistrikter. Unge mellem 16 og 25 vil udgøre en tredjedel af medlemmerne.

Hvad vil blive diskuteret?

Hvert panel vil behandle nogle af de emner, som folk er blevet inviteret til at foreslå ideer om:

reklame
  • Stærkere økonomi, social retfærdighed og job/uddannelse, kultur, ungdom, sport/digital transformation
  • Europæisk demokrati/værdier og rettigheder, retsstatsprincippet, sikkerhed
  • Klimaændringer, miljø/sundhed
  • EU i verden/migration

Hvornår mødes borgerpaneler?

Hver af panelerne mødes tre gange. De første møder finder sted over fire weekender mellem den 17. september og den 17. oktober i Parlamentets lokaler i Strasbourg. Den anden session vil finde sted online i november, og den tredje session vil blive afholdt i december og januar i byer i hele EU, hvis sundhedssituationen tillader det.

Tidsplanen for de fire borgerpaneler

PanelEmnerFørste sessionAnden sessionTredje session
1Stærkere økonomi, social retfærdighed og job /uddannelse, kultur, ungdom, sport /digital transformation17-19 September5-7 november3-5. December (Dublin)
2Europæisk demokrati/værdier og rettigheder, retsstatsprincippet, sikkerhed24-26 September12-14 november10.-12. December (Firenze)
3Klimaændringer, miljø/ sundhed1-3 oktober19-21 november7-9 januar (Warszawa)
4EU i verden/migration15-17 oktober26-28 november14.-16. Januar (Maastricht)


Hvad bliver resultatet?

Paneler vil formulere anbefalinger, som vil blive drøftet på konferencens plenarmøde, der samler borgere, repræsentanter for EU -institutioner og nationale parlamenter samt andre interessenter. Tyve repræsentanter fra hvert panel deltager i konferencens plenarmøder og præsenterer resultatet af panelernes arbejde.

Panelsessioner, hvor alle medlemmer mødes, vil blive streamet online. Du vil kunne finde flere detaljer om dem på Conference -platformen.

Læs

Europa-Parlamentet

European Health Union: Bedre sygdomsforebyggelse og grænseoverskridende samarbejde

Udgivet

on

MEP'erne er klar til at forhandle med medlemsstaterne om at styrke EU's ramme for forebyggelse og bekæmpelse af sygdomme og i fællesskab tackle grænseoverskridende sundhedstrusler, plenum  ENVI.

Forslaget om at forlænge mandatet for Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme (ECDC) blev vedtaget med 598 stemmer for, 84 imod og 13 hverken / eller. EU -medlemsstaterne bør udvikle nationale beredskabs- og reaktionsplaner og levere rettidige, sammenlignelige data af høj kvalitet, siger MEP'er. De ønsker også at sikre, at ECDC's mandat udvides ud over smitsomme sygdomme til også at dække større ikke-smitsomme sygdomme, f.eks. Hjerte- og luftvejssygdomme, kræft, diabetes eller psykisk sygdom.

Lovforslaget om at styrke EU's kriseforebyggelse, beredskab og reaktion, når der skal tages fat på fremtidige alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler, blev vedtaget med 594 stemmer for, 85 imod og 16 hverken / eller. COVID-19-krisen afslørede, at der er behov for yderligere arbejde på EU-plan for at støtte samarbejde mellem medlemsstaterne, især grænseområder, understreger MEP'erne. Teksten kræver også klare procedurer og mere gennemsigtighed for EU's fælles indkøbsaktiviteter og tilhørende købsaftaler.

reklame

Se en optagelse af plenumdebatten (første del og anden del).

Ordfører Joanna Kopcińska (ECR, PL) sagde: ”Vores forslag ville forbedre samarbejde, udveksling af oplysninger, ekspertise og bedste praksis mellem medlemsstaterne og Kommissionen, sundhedssikkerhedsudvalget og ECDC selv. Dette vil føre til en bedre beredskab og reaktionskoordinering, når man håndterer sundhedsmæssige udfordringer. Vi blev også enige om at intensivere analyse og modellering for at støtte medlemslandene i kontrollen med udbrud ved at indsamle og behandle flere epidemiologiske data, samtidig med at vi fastholder den centrale nationale kompetence inden for sundhedsbeskyttelse. ”

“Visionen om 'One Health' i alle europæiske politikker skal være vejledende for hele vores system til kriseforventning og styring. COVID-19-krisen viser, hvordan et folkesundhedsspørgsmål kan påvirke, hvordan alle dele af det europæiske samfund fungerer korrekt, ”sagde ordfører Véronique Trillet-Lenoir (Forny, FR). ”Jeg støtter fuldt ud at gøre en fælles indkøbsprocedure for medicinske produkter til standarden. Hvad angår forhandlinger med industrien, er EU stærkere, når det taler med én stemme på vegne af alle medlemslande ”, tilføjede hun.

reklame

Baggrund

Som en del af opbygning af en europæisk sundhedsunionden 11. november 2020 foreslog Kommissionen en ny ramme for sundhedssikkerhed baseret på erfaring med håndtering af coronavirus. Pakken indeholder en forslag til forordning om alvorlige grænseoverskridende trusler mod sundhed og en forslag at styrke mandatet for Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme.

Yderligere information 

Læs

Europa-Parlamentet

Højdepunkter i plenum: EU -tilstand, Afghanistan, sundhed

Udgivet

on

MEP'erne diskuterede EU's tilstand og situationen i Afghanistan og godkendte reformen af ​​EU's blå kort og en fond til at hjælpe med konsekvenserne af Brexit under september plenarmøde, EU-anliggender.

Den Europæiske Unions tilstand

Onsdag (15. september) holdt Parlamentet Europa -Kommissionen til regnskab og behandlede europæernes bekymringer under den årlige Debat om Den Europæiske Unions tilstand i Strasbourg. I sin tale skitserede Kommissionens formand Ursula von der Leyen vejen til genopretning fra den største globale sundhedskrise i et århundrede, den dybeste globale økonomiske krise i årtier og den alvorligste planetkrise nogensinde.

reklame

afghanistan

Tirsdag (14. september) oplevede en animeret debat om EU's reaktion på krisen i Afghanistan. I en beslutning, der blev vedtaget torsdag (16. september), opfordrede MEP'er mere humanitær bistand og et særligt visumprogram for afghanske kvinder, der søger beskyttelse fra Taleban.

Sygdomsforebyggelse gennem bedre samarbejde

reklame

Som en del af den bredere europæiske sundhedsunion, MEP'erne vedtog forslag at styrke Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme og forbedre EU's koordinering mod sundhedstrusler.

Europæiske blå kort

MEP'er godkendte reform af EU's Blue Card -system for at gøre det lettere at tiltrække højt kvalificerede arbejdere fra uden for Europa onsdag. Mere fleksible kriterier omfatter en lavere løntærskel og kortere kontraktkrav. De nye regler har også til formål at gøre det lettere for støttemodtagere at flytte inden for EU og genforenes med deres familie.

Brexit-justeringsreserve

Også onsdag godkendte parlamentet € 5 mia Brexit-justeringsreserve, beregnet til at afbøde virkningen af ​​Storbritanniens afgang fra EU på mennesker, virksomheder og lande.

Mediefrihed og retsstatsprincip i Polen

MEP'er kritiserede foreslået ny tv -lovgivning i Polen, som kan true mediepluralisme, samt den seneste polske juridiske udfordring mod EU -regler og værdier i landet. 

LGBTIQ

Tirsdag (14. september) opfordrede Parlamentet til ægteskaber og partnerskaber af samme køn skal anerkendes i hele EU. MEP'erne sagde, at grundlæggende rettigheder som fri bevægelighed og familierettigheder bør gælde fuldt ud for alle borgere overalt i EU.

Rusland

Parlamentet afviste aggressiv russisk politik i en resolution vedtaget torsdag, men opfordrede til en ny EU-strategi for at fremme pro-demokratiske tendenser i landet.

Kina

A rapport om forholdet mellem EU og Kina vedtaget torsdag siger, at EU bør fortsætte med at tale med Kina om globale udfordringer som klimaændringer og sundhedskriser, samtidig med at de fordømmer systemiske krænkelser af menneskerettigheder og desinformation.

dyreforsøg

Selv om Parlamentet anerkender, at dyreforsøg har bidraget til forskning og medicinske fremskridt samt vacciner, er det det opfordrer til en EU-dækkende handlingsplan at afvikle brugen af ​​dyr til forskning og test.

Kønsbaseret vold som et nyt kriminalitetsområde

Medlemmer opfordrer Europa -Kommissionen til omfatte kønsbaseret vold som et nyt kriminalitetsområde i henhold til EU-lovgivningen, for bedre at kunne håndtere alle former for vold og forskelsbehandling på grund af køn.

Mere om plenarforsamlingen 

Opdag Parlamentet om sociale medier og meget mere 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending