Følg os

Maritime

Havniveauet fortsætter med at stige - Copernicus Marine Service præsenterer sin nye Ocean State Report

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Copernicus Marine Service har frigivet sin femte Ocean State Report. Rapporten afslører, hvor hurtigt havet ændrer sig og beskriver nogle af konsekvenserne, herunder stigende havniveauer, havopvarmning, forsuring af havet, havets iltning, tab af havis og fiskemigration.

Copernicus Marine Service, implementeret af Mercator Ocean International på vegne af Europa -Kommissionen, har frigivet 5. udgave af Copernicus Ocean State Report. Den indeholder en kortfattet opsummering, der illustrerer virkningerne af klimaændringer for havet. Udkommer årligt, fremhæver den også de observerede vigtige tendenser og deres betydelige konsekvenser, herunder hurtigt stigende havniveau, havopvarmning, forsuring af havet, havets iltning og et fald i havis.

Ved hjælp af satellitdata, on-site målinger og modeller, giver Ocean State Report en omfattende oversigt over den aktuelle tilstand, naturlige variationer og igangværende ændringer i både det globale hav og de europæiske regionale have. Skrevet af over 150 forskere fra mere end 30 anerkendte europæiske institutioner, er det meningen, at det skal fungere som en reference for det videnskabelige samfund, nationale og internationale organer, beslutningstagere og den brede offentlighed.

reklame

Vigtige højdepunkter i Ocean State -rapporten inkluderer:

  • Havopvarmning og smeltende landis får havstanden til at stige med 3.1 mm om året
  • Udbredelsen af ​​ishavet i havis falder støt; mellem 1979 og 2020 mistede den en ækvivalent i havisens område til omkring 6 gange størrelsen af ​​Tyskland
  • Ekstrem variation fra kuldeperioder og marine hedebølger i Nordsøen er knyttet til ændringer i fangster af sål, europæisk hummer, havabbor, rød multe og spiselige krabber
  • Forurening fra landbaserede aktiviteter som landbrug og industri forårsager eutrofiering af havet og påvirker sarte økosystemer
  • Havopvarmning og stigninger i saltindhold er intensiveret i Middelhavet i det sidste årti
  • Opvarmning i det arktiske hav anslås at bidrage med næsten 4 % til den globale havopvarmning

Rapporten fokuserer på centrale havovervågningsindikatorer for at spore, hvordan havet ændrer sig, og analyserer virkningen af ​​disse ændringer. Derudover indeholder rapporten afsnit om havforvaltning og udvikling af nye værktøjer og teknologier til havovervågning, f.eks. Et nyt satellit-afledt plankton-til-fisk-indeks, understøttelse af havforvaltning og fiskeri eller et prognosesystem for vandmænd i Middelhavet Hav. Havindikatorerne er grupperet i tre sæt: havets fysiske tilstand (Blue Ocean), havets biologiske og biokemiske tilstand (Green Ocean) og livscyklus for flydende is i polarområder (White Ocean).

Blue Ocean - Ændringer og påvirkning

reklame

Det fysiske hav gennemgår hidtil usete ændringer; dette har en enorm indflydelse på både menneskers trivsel og havmiljøer. Over- og underjordiske havtemperaturer stiger rundt om i verden, og havniveauet fortsætter med at stige med alarmerende hastigheder: 2.5 mm om året i Middelhavet og op til 3.1 mm om året globalt.

Disse og andre faktorer kan undertiden kombinere og forårsage ekstreme begivenheder, der påvirker sårbare områder som Venedig. I november 2019, et usædvanligt højt gennemsnitligt havniveau, en stærk forårsvande og ekstreme lokale og regionale vejrforhold kombineret til at forårsage ekstraordinære tidevandstoppe i den italienske by-en såkaldt Acqua Alta-begivenhed-da vandstanden steg til maksimalt 1.89 m. Dette var det højeste vandstand, der er registreret siden 1966, og mere end 50% af byen blev oversvømmet.

Grønt Ocean: Ændringer og påvirkning

Næringsstofforurening fra landbaserede aktiviteter som landbrug og industri har en ødelæggende effekt på havets vandkvalitet. Gennem eutrofiering kan øget plantevækst føre til reducerede iltniveauer i havvand og endda blokere naturligt sollys med potentielt alvorlige virkninger på kystmiljøer og marin biodiversitet. Copernicus Marine Service har derfor indført en ny havovervågningsindikator til måling af årlige gennemsnitlige procentdele for eutrofiske og oligotrofiske farvande; dette vil støtte overvågning af europæiske regionale have og beskytte sarte marine økosystemer mod fortsatte menneskeskabte trusler. For eksempel viser rapporten, at iltindholdet er faldet i Sortehavet siden målingerne startede i 1955.

Desuden har opvarmning af havvandet fået noget havliv til at migrere til køligere farvande, hvilket har ført til introduktion af ikke-indfødte arter. Et eksempel opstod i 2019, da den giftige løvefisk vandrede fra Suez -kanalen til Det Ioniske Hav på grund af øgede temperaturer i Middelhavsområdet.

Det Hvide Ocean: Ændringer og påvirkning

Rapporten afslører også, at arktisk havis stadig ligger et godt stykke under gennemsnittet og falder i et alarmerende tempo. I løbet af de sidste 30 år er den arktiske havis faldet støt i omfang og tykkelse. Siden 1979 er isdækket for september (sommerens laveste) reduceret med 12.89% pr. Årti, med rekordlavt de sidste to år. Fortsat tab af arktisk havis kan bidrage til yderligere regional opvarmning, erosion af arktiske kystlinjer og ændringer i globale vejrmønstre.

Karina von Schuckmann, oceanograf ved Copernicus Marine Service og formand for Ocean State Report, sagde: ”Klimaændringer, forurening og overudnyttelse har skabt et hidtil uset pres på havet, som ikke kun udgør 71% af Jordens overflade, men også er ansvarlig til regulering af Jordens klima og opretholdelse af liv. Nøjagtig og rettidig overvågning og rapportering er afgørende for at forstå havet, så vi kan tilpasse os dets ændringer. Ocean State Report indeholder enkle og letforståelige parametre til vurdering af havets tilstand, hvordan det varierer og hvordan det ændrer sig. Det fremhæver også nødvendigheden af ​​regeringsførelse for at hjælpe os alle sammen til at reducere skadelige virkninger og tilpasse os til at beskytte denne mest værdifulde ressource og dens økosystemer. ”

Copernicus Marine's Ocean State Report er nu tilgængelig her.

Alle Copernicus Marine Ocean State -rapporter kan findes her.

Baltikum

Østersøen: Aftale indgået om fiskeri i 2022

Udgivet

on

Rådet for Den Europæiske Union har indgået en aftale om fiskerimulighederne i Østersøen for 2022 på grundlag af Kommissionens forslag. Aftalen kommer på et vanskeligt tidspunkt for Østersøen, da miljøpres og udfordringer som følge af forurening også tærer på fiskebestandene. Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius hilste aftalen velkommen: ”Genopretning af havmiljøet og fiskebestandene i Østersøen er kernen i Kommissionens tilgang til at fastsætte fiskerimuligheder, og jeg er glad for, at Rådet har accepteret at følge det for de fleste aktier. I de senere år har problemerne i Østersøen haft en ødelæggende indvirkning på vores fiskere. Derfor er vores omfattende tilgang med konkrete handlinger rettet mod miljøet afgørende. De trufne beslutninger er svære, men nødvendige, så Østersøen kan forblive levebrød for fiskere og kvinder i dag og i morgen. ” 

Rådet vedtog fiskerimuligheder for flere bestande med betydelige reduktioner, f.eks. -88% for den vestlige baltiske torsk. Det enedes også om yderligere genoprettelsesforvaltningsforanstaltninger, såsom begrænsning af fiskeri til uundgåelige bifangster af laks i det sydlige hovedbassin og vestlige sild samt forlænget gydelukning og forbud mod rekreativt fiskeri efter vestlige baltiske torsk. Aftalen om de baltiske medlemsstaters fælles henstilling om et mere selektivt fiskeredskab til fladfisk er en trinvis ændring i fiskeriforvaltningen, som gjorde det muligt at øge rødspætternes samlede tilladte fangst (TAC) i overensstemmelse hermed uden at bringe de skrantende torskebestande i fare. Rådet enedes om forhøjelser for sild i Rigabugten, brisling og laks i Den Finske Bugt. Mere information i dette nyhed.

reklame

Læs

Maritime

Ruslands fiskerflåde gør klar til succes

Udgivet

on

Rusland er allerede den fjerde største globale eksportør af skaldyr i volumen, og planlægger at næsten fordoble sin samlede eksport af skaldyr inden 2024. For at opnå dette har russiske fiskerioperatører afsløret planer om at tilskynde til større investeringer i industrien og søge at fremskynde udrulningen af ​​staten -of the-art fartøjer, moderne forarbejdningsanlæg til skaldyr og forbedrede jernbaner.

'Der har været investeret omkring 5 milliarder dollars i den russiske fiskeindustri,' sagde Petr Savchuk, vicechef for

Rusland er allerede den fjerde største globale eksportør af skaldyr i volumen, og planlægger at næsten fordoble sin samlede eksport af skaldyr inden 2024. For at opnå dette har russiske fiskerioperatører afsløret planer om at tilskynde til større investeringer i industrien og søge at fremskynde udrulningen af ​​staten -of the-art fartøjer, moderne forarbejdningsanlæg til skaldyr og forbedrede jernbaner.

reklame

"Der har været investeret omkring $ 5 mia. I den russiske fiskeindustri," siger Petr Savchuk, vicechef for Rosrybolovstovo, det russiske føderale agentur for fiskeri. 'Men dette er kun begyndelsen'.

I 2018 startede Rusland opbygge af 35 nye fisketrawlere og 20 nye forarbejdningsanlæg til skaldyr, primært centreret omkring landets største fiskerihavne på Fjernøsten. Desuden Rosrybolovstovo sætte et mål for at bygge mindst 100 nye skibe inden 2025, en stigning på 50% i flådens samlede kapacitet. Siden da er investeringerne imidlertid begyndt at stige. Især har Rusland afsløret planer om at bygge jernbaneknudepunkter i hele landet, der hjælper med at fremskynde flytningen af ​​råvarer fra de store fiskerihavne i Kamchatka til Ruslands atlantiske side, herunder dets primære fiskerieksportknude i Murmansk.

Den 12. april i år, FESCO Transportation Group begyndte at transportere containeriseret fisk langs den transsibiriske rute, med produkter, der kører i hastighed fra Vladivostok til Skt. Petersborg. Derfra blev forsendelsen sendt over til Bremerhaven i Nordtyskland. Ifølge FESCO er denne nye rute dobbelt så hurtig som at transportere produkter via Suez, og det viser, at russiske virksomheder opgraderer deres logistik med stor succes.

reklame

For at reducere overbelastningen er russiske myndigheder også begyndt at åbne flere fiskerieksportcentre i hele landet. Som Savchuk forklarer: '[knudepunkter] er ved at blive udviklet, for eksempel i Jekaterinburg, Novosibirsk, Rostov ved Don og andre store byer i Rusland, hvor der bygges store fryselager.'

Et selskab, der yder et stort bidrag, både i Fjernøsten og i torskefiskeriet i Nordatlanten, er Norebo. Investerer 45 millioner dollars i en ny forsendelsesterminal i Petropavlovsk-Kamchatsky, Ser Norebo ud til at oprette en ende-til-ende-service til fiskerfartøjer i Rusland. Terminalen giver fartøjer mulighed for at opbevare deres fisk i kølebeholdere i Fjernøsten, før de sendes til det vestlige Rusland, USA og Europa.

Efter implementeringen af ​​sit flådefornyelsesprogram i 2017 har Norebo snart nogle af de mest moderne skibe, der ikke kun opererer i Rusland, men i verden. Med en radikalisering af Ruslands fiskeriindustri fungerer Norebos nye state-of-the-art fartøjer for at øge energieffektiviteten, reducere spild og skabe mere behagelige arbejdsforhold for besætninger.

'En moderne flåde er et krav i vores tid. Kun nye skibe med højteknologisk udstyr kan tilbyde optimal fangstforarbejdning samt høje standarder for sikkerhed og komfort for besætningen, 'sagde en talsmand for Norebo.

Det ser ud til, at Norebo stræber efter at opnå dette og mere med sin seneste flåde af skibe under opførelse.

Et af gruppens fartøjer, der hed Captain Korotich, inkorporerer faktisk arkitektoniske designelementer, der aldrig tidligere har været brugt på et russisk fiskerfartøj. Skroget er kapselformet med en Enduro Bow -linje, som giver mulighed for øget arbejdsplads ombord og forbedret sødygtighed. Det har også en utrolig kraftig motor (6200kW), som gør det muligt for fartøjet at nå hastigheder på op til 15.5 knob og operere i is op til 0.5 m tyk, mens det bruger mindre brændstof end andre sammenlignelige motorer.

Skibet er designet med energieffektivitet i tankerne og vil også bruge elektricitet fra trawlspilene til belysning og genanvende den overskydende varme fra hovedmotoren til at opvarme skibets rum, herunder kabiner. Genialt er der på stillehavsfartøjer som kaptajn Korotich fiskeolie opsamlet under affaldsbehandling endda sat til at drive kedlen. Disse innovationer reducerer kulstofemissioner og eliminerer unødvendigt affald, som alle bidrager til slutproduktets fremragende bæredygtighed.

Selskabets nyeste langlinefartøjer vil også blive udstyret med moderne multifunktionelle fabrikker, der giver mulighed for avanceret fangstbehandling direkte om bord. Det betyder, at tiden mellem at fange fisk af førsteklasses kvalitet og at skabe det færdige produkt, der er klar til madlavning, forkortes dramatisk, mens forarbejdningsaffald også reduceres til næsten nul. Norebo har fundet udbud af ombordfabrikker endda forbedret det endelige produkt, der når køkkener, da forarbejdning af fisken umiddelbart efter at den er fanget hjælper med at bevare dens friskhed, smag og næringsstoffer.

Fem år er gået siden Norebo første gang annoncerede sit flådefornyelsesprogram. Siden da har selskabet afsløret planer om at bygge ti state-of-the-art skibe, med flere der stadig venter. Men hver gang der lægges en ny køl, føles det som første gang igen. Som Norebo -grundlægger Vitaly Orlov afspejlet ved afsløringen af ​​det første fartøj i 2018: 'Selvom Norebos nuværende fiskerflåde er opdateret, kommer tiden til fornyelse. I dag er et meget følelsesladet øjeblik, hvor vi lægger kølen på det første fartøj. Jeg håber, at denne begivenhed i dag vil give et positivt signal til skibsbygningsindustrien om, at Rusland har til hensigt at bygge skibe, der er så gode som, eller endda bedre, end [fra] skibsværfter overalt i verden. '

Med Norebo i spidsen konkurrerer Ruslands fiskerflåde allerede med de førende fiskenationer i verden med hensyn til konsistens, produktkvalitet og forpligtelser til bæredygtig praksis. I betragtning af de allerede annoncerede fremtidige investeringsplaner er Rusland godt på vej til at nå målet om næsten at fordoble eksporten inden 2024, hvilket bekræfter sin status som verdensleder og rangerer sammen med de gamle legendariske fiskeflåder.

I 2018 startede Rusland opbygge af 35 nye fisketrawlere og 20 nye forarbejdningsanlæg til skaldyr, primært centreret omkring landets største fiskerihavne på Fjernøsten. Desuden Rosrybolovstovo sætte et mål for at bygge mindst 100 nye skibe inden 2025, en stigning på 50% i flådens samlede kapacitet. Siden da er investeringerne imidlertid begyndt at stige. Især har Rusland afsløret planer om at bygge jernbaneknudepunkter i hele landet, der hjælper med at fremskynde flytningen af ​​råvarer fra de store fiskerihavne i Kamchatka til Ruslands atlantiske side, herunder dets primære fiskerieksportknude i Murmansk.

På 12th april i år, FESCO Transportation Group begyndte at transportere containeriseret fisk langs den transsibiriske rute, med produkter, der kører i hastighed fra Vladivostok til Skt. Petersborg. Derfra blev forsendelsen sendt over til Bremerhaven i Nordtyskland. Ifølge FESCO er denne nye rute dobbelt så hurtig som at transportere produkter via Suez, og det viser, at russiske virksomheder opgraderer deres logistik med stor succes.

For at reducere overbelastningen er russiske myndigheder også begyndt at åbne flere fiskerieksportcentre i hele landet. Som Savchuk forklarer: '[knudepunkter] er ved at blive udviklet, for eksempel i Jekaterinburg, Novosibirsk, Rostov ved Don og andre store byer i Rusland, hvor der bygges store fryselager.'

Et selskab, der yder et stort bidrag, både i Fjernøsten og i torskefiskeriet i Nordatlanten, er Norebo. Investerer 45 millioner dollars i en ny forsendelsesterminal i Petropavlovsk-Kamchatsky, Ser Norebo ud til at oprette en ende-til-ende-service til fiskerfartøjer i Rusland. Terminalen giver fartøjer mulighed for at opbevare deres fisk i kølebeholdere i Fjernøsten, før de sendes til det vestlige Rusland, USA og Europa.

Efter implementeringen af ​​sit flådefornyelsesprogram i 2017 har Norebo snart nogle af de mest moderne skibe, der ikke kun opererer i Rusland, men i verden. Med en radikalisering af Ruslands fiskeriindustri fungerer Norebos nye state-of-the-art fartøjer for at øge energieffektiviteten, reducere spild og skabe mere behagelige arbejdsforhold for besætninger.

'En moderne flåde er et krav i vores tid. Kun nye skibe med højteknologisk udstyr kan tilbyde optimal fangstforarbejdning samt høje standarder for sikkerhed og komfort for besætningen, 'sagde en talsmand for Norebo.

Det ser ud til, at Norebo stræber efter at opnå dette og mere med sin seneste flåde af skibe under opførelse.

Et af gruppens fartøjer, der hed Captain Korotich, inkorporerer faktisk arkitektoniske designelementer, der aldrig tidligere har været brugt på et russisk fiskerfartøj. Skroget er kapselformet med en Enduro Bow -linje, som giver mulighed for øget arbejdsplads ombord og forbedret sødygtighed. Det har også en utrolig kraftig motor (6200kW), som gør det muligt for fartøjet at nå hastigheder på op til 15.5 knob og operere i is op til 0.5 m tyk, mens det bruger mindre brændstof end andre sammenlignelige motorer.

Skibet er designet med energieffektivitet i tankerne og vil også bruge elektricitet fra trawlspilene til belysning og genanvende den overskydende varme fra hovedmotoren til at opvarme skibets rum, herunder kabiner. Genialt er der på stillehavsfartøjer som kaptajn Korotich fiskeolie opsamlet under affaldsbehandling endda sat til at drive kedlen. Disse innovationer reducerer kulstofemissioner og eliminerer unødvendigt affald, som alle bidrager til slutproduktets fremragende bæredygtighed.

Selskabets nyeste langlinefartøjer vil også blive udstyret med moderne multifunktionelle fabrikker, der giver mulighed for avanceret fangstbehandling direkte om bord. Det betyder, at tiden mellem at fange fisk af førsteklasses kvalitet og at skabe det færdige produkt, der er klar til madlavning, forkortes dramatisk, mens forarbejdningsaffald også reduceres til næsten nul. Norebo har fundet udbud af ombordfabrikker endda forbedret det endelige produkt, der når køkkener, da forarbejdning af fisken umiddelbart efter at den er fanget hjælper med at bevare dens friskhed, smag og næringsstoffer.

Fem år er gået siden Norebo første gang annoncerede sit flådefornyelsesprogram. Siden da har selskabet afsløret planer om at bygge ti state-of-the-art skibe, med flere der stadig venter. Men hver gang der lægges en ny køl, føles det som første gang igen. Som Norebo -grundlægger Vitaly Orlov afspejlet ved afsløringen af ​​det første fartøj i 2018: 'Selvom Norebos nuværende fiskerflåde er opdateret, kommer tiden til fornyelse. I dag er et meget følelsesladet øjeblik, hvor vi lægger kølen på det første fartøj. Jeg håber, at denne begivenhed i dag vil give et positivt signal til skibsbygningsindustrien om, at Rusland har til hensigt at bygge skibe, der er så gode som, eller endda bedre, end [fra] skibsværfter overalt i verden. '

Med Norebo i spidsen konkurrerer Ruslands fiskerflåde allerede med de førende fiskenationer i verden med hensyn til konsistens, produktkvalitet og forpligtelser til bæredygtig praksis. I betragtning af de allerede annoncerede fremtidige investeringsplaner er Rusland godt på vej til at nå målet om næsten at fordoble eksporten inden 2024, hvilket bekræfter sin status som verdensleder og rangerer sammen med de gamle legendariske fiskeflåder.

Læs

Baltikum

Lyt til havet: EU AGRIFISH -fiskeriminister kræver at afslutte overfiskning i Østersøen

Udgivet

on

Da EU's fiskeriministre ankom til AGRIFISH -rådets møde den 11. oktober i Luxembourg, modtog de en musikalsk formaning fra en kvartet klassiske musikere og en operasanger, der opfordrede dem til at Lytte til havet og videnskaben ved at sætte fiskerigrænser inden for videnskabelige råd. Arel Ensemble fremførte uddrag fra strygekvartet nr. 4 af Bacewicz, strygekvartet nr. 8 af Shostakovich, strygekvartet i e-moll af Czerny og bevægelse for strygekvartet af Copland og fik selskab af mezzosopranopersanger Luisa Mauro for Il Tramonto af Respighi uden for European Convention Center i Luxembourg, hvor EU's fiskeriministre samles for at fastsætte fiskegrænser for fiskebestande i Østersøen i 2022.

Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius deltog i forestillingen. "Jeg optræder i morges, fordi jeg er følsom over for fremtiden på vores planet, og musik er min måde at udtrykke mig på," sagde mezzosopranopersangeren Luisa Mauro.

"Jeg mener, at det er vigtigt at bruge en økosystembaseret tilgang til at regulere adgangen til havressourcer for at sikre bæredygtighed og forbyde destruktive fiskerimetoder".

reklame

"Arel Ensemble er stolte over at spille uden for AGRIFISH -mødet her i Luxembourg i morges for at fremme behovet for at kæmpe for planeten og en bedre, bæredygtig fremtid!" sagde Bartłomiej Ciastoń, første violin. ”Med vores polske rødder er musikerne fra Arel Ensemble godt placeret til at reagere på og forstå behovet for at beskytte Østersøen mod overfiskeri. Som musikere tager vi skridt til at bevare naturen og hjælpe havmiljøet på en måde, så vi gør det bedst og med hjerte - ved at spille musik. ”

"I dag vil EU AGRIFISH Council fastsætte fiskegrænser for fiskebestande i Østersøen i 2022. Vi løber mod uret for at stoppe sammenbruddet af Østersøøkosystemet og levere de politiske løfter om at standse klimaet og naturkriserne", sagde Rebecca Hubbard, vores fiskeprogramleder. ”Fastsættelsen af ​​fiskerimuligheder på et bæredygtigt niveau er en væsentlig forudsætning for at leve op til disse løfter. Baltiske fiskeriministre skal lytte til havet og videnskaben ved at sætte fiskegrænser inden for videnskabelig rådgivning. ”

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending