Følg os

Euro-Middelhavs

Møde på højt plan opstiller en ny vision for bæredygtigt fiskeri og akvakultur i Middelhavet og Sortehavet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Mødet på højt plan om den nye strategi for Middelhavet og Sortehavet fandt sted under paraplyen af ​​Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisationen under De Forenede Nationers Generelle Fiskerikommission for Middelhavet (GFCM). Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius deltog i mødet sammen med FAO's generaldirektør Qu Dongyu samt fiskeriministrene for GFCM-kontraherende parter.

Deltagerne bekræftede igen deres politiske forpligtelser MedFish4Ever og Sofia-erklæringer og godkendte det nye GFCM-strategi (2021-2030) med det formål at sikre bæredygtigheden af ​​fiskeri og akvakultur i Middelhavet og Sortehavet i det næste årti. Kommissær Sinkevičius sagde: ”Med tilslutningen til den nye GFCM-strategi har vi i dag krydset endnu en milepæl på vejen mod bæredygtigt forvaltet fiskeri og akvakultur i Middelhavet og Sortehavet. Vi er kommet langt med den nye fiskeriforvaltning, der blev lanceret i 2017 inden for rammerne af MedFish4Ever- og Sofia-erklæringen. Alligevel er vi ikke i slutningen af ​​vores rejse, der er meget mere, der skal gøres. ”

Kommissæren understregede behovet for straks at begynde at gennemføre strategien og opfordrede regionale partnere til at støtte den ambitiøse pakke af foranstaltninger, som Den Europæiske Union vil fremlægge på GFCM's årlige samling i november, hvor strategien formelt vil blive vedtaget. Kommissær Sinkevičius understregede vigtigheden af ​​at beskytte biodiversiteten for at skabe modstandsdygtighed og rentabilitet i fiskerisektoren. Med sine fem hovedmål vil den nye GFCM-strategi fortsat bygge på tidligere præstationer. Flere oplysninger findes i nyhed.

reklame

Euro-Middelhavs

Højere dødsfald i Middelhavet giver anledning til bekymring for UNCHR og IOM

Udgivet

on

UNHCR, FNs flygtningeagentur og Den Internationale Organisation for Migration (IOM) er dybt foruroliget over rapporter om et tragisk skibbrud ud for Libyens kyst. Frygt er, at denne seneste hændelse kunne have kostet op til 130 menneskers liv. Gummibåden, der angiveligt startede fra Al Khoms-området øst for Tripoli, siges at være faldet på grund af dårligt vejr og stormfuldt hav. NGO'en SOS Méditerranée rapporterede, at det første nødopkald blev modtaget af myndighederne onsdag morgen. SOS Méditerranée og kommercielle skibe søgte kun torsdag den 22. april i området for at opdage flere lig, der svævede rundt om den deflaterede gummibåd, men ingen overlevende.

Dette ville være det største tab af menneskeliv registreret i det centrale Middelhav siden begyndelsen af ​​året. Hidtil i 2021 er mindst 300 andre mennesker druknet eller forsvundet i det centrale Middelhav. Dette er en betydelig stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor ca. 150 mennesker druknede eller forsvandt ad samme rute. IOM og UNHCR advarer om, at flere migranter og flygtninge kan forsøge denne farlige passage, da vejret og havforholdene forbedres, og levevilkårene i Libyen forværres.

I Libyen udsættes migranter og flygtninge fortsat for vilkårlig tilbageholdelse, mishandling, udnyttelse og vold, forhold, der skubber dem til at tage risikable rejser, især sejladser, der kan ende med fatale følger. Juridiske veje til sikkerhed er dog begrænsede og ofte fyldt med udfordringer. UNHCR og IOM gentager deres opfordring til det internationale samfund om at tage hastende skridt for at afslutte det undgåelige tab af menneskeliv på havet. Dette inkluderer genaktivering af eftersøgnings- og redningsoperationer i Middelhavet, forbedret koordinering med alle redningsaktører, afslutning af tilbagevenden til usikre havne og etablering af en sikker og forudsigelig afstigningsmekanisme.

reklame

Læs

Støtte

Sverige og Middelhavsunionen indgår en aftale til støtte for regional integration og samarbejde i Middelhavet 

Udgivet

on

thumbnail_Fathallah-Sijilmassi-SG-Middelhavsunionen-og-Anders-Framkenberg-direktør-Regional-Unit-MENA-of-SIDA-1-1024x298Det Svenske Internationale Udviklingsagentur (Sida) og UfM Sekretariatet har underskrevet en € 6.5 million flerårig finansiel aftale til støtte for UfM kerneaktiviteter til fordel for en mere bæredygtig og inklusiv udvikling i regionen. 

Som et klart signal til støtte for øget regionalt samarbejde og integration i Middelhavet, har Middelhavsunionen sekretariat og svenske International Development Agency (Sida) underskrevet en 6.5 millioner € flerårig finansieringsaftale at uddybe og forstærke Middelhavsunionen specifikke samarbejdsinitiativer og kerneaktiviteter fremme regional dialog. Sida støtte vil være fokuseret på Mellemøsten og Nordafrika (MENA) lande, inden for den bredere ramme af Middelhavsunionen mandat.

"The Middelhavsunionen er en handlingsorienteret organisation designet til at opbygge og operationalisere fælles dagsordener i regionen. Aftalen med Sida er et konkret og væsentligt bidrag til Middelhavsunionens aktiviteter og overordnede regionale indsats for de tre strategiske mål for menneskelig udvikling, stabilitet og integration. Faktisk et eksempel på effektivt partnerskab ", understregede Middelhavsunionen generalsekretær Fathallah Sijilmassi.

"Regionens sociale og økonomiske udvikling hæmmes af det lave niveau af økonomisk og regional integration. Det primære fokus for vores aftale med Middelhavsunionen sekretariatet er at styrke integrationen i Middelhavet ved at fremme og forstærke Middelhavsunionen regional dialog og samarbejdsinitiativer på sektorer af særlig værdi for udveksling af bedste praksis, fremme dialogprocesser og fremme den regionale dagsorden ", sagde Anders Frankenberg Sida direktør for den regionale enhed for Mellemøsten og Nordafrika. Den svenske Development Agency støtter en række aktiviteter i regionen og har med succes samarbejdet med Middelhavsunionen og projektpartnere om spørgsmål vedrørende forvaltning og finansiering samt på kapacitetsopbygning relateret til vand.

I anledning af Anden Middelhavsunionen Regional Forum afholdt i januar 23-24, 2017, udenrigsministre gav en stærk politisk impuls til Middelhavsunionen ved at godkende en køreplan for handling centreret om at styrke det regionale samarbejde i Middelhavsområdet.

Den Middelhavsunionen (Middelhavsunionen) er en unik mellemstatsligt Euro-Middelhavs-organisation, der samler alle 28 lande i Den Europæiske Union og 15 lande i det sydlige og østlige Middelhavsområde. Middelhavsunionen er et forum til at styrke det regionale samarbejde, dialog og gennemførelse af konkrete projekter og initiativer med konkret betydning for vores borgere, med vægt på unge, for at løse de tre strategiske mål i regionen: stabilitet, menneskelig udvikling og integration.

Sekretariatet for Det Middelhavsunionen er den platform at operationalisere beslutninger truffet af medlemsstaterne, at gennemføre strategiske regionale projekter gennem en særlig metode, der bygger på dynamiske multi-partnernetværk og udveksling af bedste praksis og innovative metoder: mere end 45 regionale projekter mærket af medlemsstaterne værd over 5 milliarder €, primært inden for områderne bæredygtig og inklusiv vækst, unges beskæftigelsesmuligheder, kvinders selvstændiggørelse, studerendes mobilitet, integreret byudvikling, og klimaindsats.

Læs

EU

Udfordringer i Middelhavet, sort arbejde og indvandring på EØSU's dagsorden

Udgivet

on

afc8fdfbb6c3998d550c009b348107a5Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalgs (EESC) plenarmøde den 10.-11. September vil tage fat på strategiske udfordringer i Middelhavsområdet med den maltesiske minister Helena Dalli. Debatterne med to repræsentanter for den italienske regering, statssekretær Teresa Bellanova og statssekretær Domenico Manzione vil fokusere på de meget kontroversielle emner for indvandring og sort arbejde i EU. EØSU vil også tage stilling til den sociale dialog i Den Økonomiske og Monetære Union.

Sort arbejde: Forhindre og udrydde - Rapportere Palmieri og Bontea

Sort arbejde undergraver idealerne om lovlighed, sikkerhed, solidaritet og udgør en trussel mod social og skattemæssig retfærdighed, fri konkurrence på markedet og arbejdskraftens frie bevægelighed i EU. EØSU bifalder oprettelsen af ​​en europæisk platform for at hjælpe EU-landene med at forhindre og afskrække dette fænomen og opfordrer den nye Kommission til at lette vedtagelsen af ​​en fælles strategi med henblik herpå. Mere

reklame

- Afstemning forud for en debat den 10. september kl. 14 med den italienske statssekretær for arbejds- og socialpolitik Teresa Bellanova

EU's indvandringspolitik - Ordfører Iuliano

Efter anmodning fra det italienske formandskab for EU har EØSU udarbejdet en udtalelse om dette meget debatterede emne. Tiden for kun halvhjertede løsninger er forbi, og EØSU opfordrer til en virkelig fælles politik for indvandring, asyl og ydre grænser med en mellemlang og lang sigt. Det bør prioriteres at fjerne barrierer på arbejdsmarkedet og diskrimination under hensyntagen til den demografiske situation og den aldrende befolkning i EU-medlemsstaterne. EØSU tilskynder til en global tilgang til migration og mobilitet (GAMM) og indgåelse af afbalancerede og juridisk bindende mobilitetspartnerskaber. Mere

reklame
- Afstemning forud for en debat den 10. september kl. 4.45 med den italienske indenrigsminister Domenico Manzione

Social dialog i Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU) - Ordfører Dassis

Europa-Parlamentet har anmodet om EØSU's udtalelse om strukturen og organisationen af ​​den sociale dialog i ØMU'en. Social dialog er og skal forblive en iboende del af EU's vækst- og beskæftigelsespolitik, især i foranstaltninger til at overvinde krisen. Økonomisk styring og social integration er begge en integreret del af at skabe vækst og job. Social dialog kan spille en afgørende rolle for at garantere bæredygtig økonomisk og social genopretning i alle EU-lande, bidrage til at skabe job af høj kvalitet og med succes med økonomiske og sociale reformer. Mere

På 11 September på 9h30 vil præsident Malosse præsentere en debat med den maltesiske minister med ansvar for social dialog, forbrugerpolitik og borgerlige frihedsrettigheder Helena Dalli om strategiske udfordringer i Middelhavsområdet.

EØSU's plenarmøde - 10. og 11. september 2014
Charlemagne bygning (Europa-Kommissionen), værelse S3, Bruxelles

Se plenarforsamlingen her. Den fulde dagsorden er tilgængelig her.

Andre udtalelser skal drøftes og sættes til afstemning under plenarmødet:

  • Grønbog om mobil sundhed - Caño Aguilar
  • EU's maritime sikkerhedsstrategi - Bredima
  • EU-strategi for Adriaterhavet og Ioniske Område -Palmieri
  • Social investering - Rodert
  • Svar på det europæiske borgerinitiativ 'Vand og sanitet er en menneskerettighed! Vand er et offentligt gode, ikke en vare "'- Le Nouail Marlière

Læs
reklame
reklame
reklame

trending