Følg os

EU

Overfiskningshastighed stiger igen efter et årti med bedring

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Hastigheden for overfiskning er steget i europæiske farvande, ifølge dagens (9. juni) indberette  af Europa-Kommissionen om status for den fælles fiskeripolitik. Oceana beklager denne bekræftelse af, at EU bevæger sig længere væk fra sit juridiske tilsagn om at udnytte alle høstede fiskpopulationer bæredygtigt. For at tilføje dette synes landingskravet ikke at være håndhævet korrekt, og den ulovlige praksis med at kassere fortsætter. 

”Den smertefulde langsomme gennemførelse af EU-lovkrav og medlemsstaternes fortsatte modvilje mod at følge videnskabelig rådgivning bærer uvelkommen, men ikke uventet, frugt” sagde Oceana Advocacy in Europe Senior Director Vera Coelho. ”I lyset af den igangværende biodiversitet og klimakriser har vi ikke råd til et skridt tilbage i at opnå bæredygtigt fiskeri. Det er på høje tid for Europa-Kommissionen, medlemslandene og fiskerisektoren at gennemføre EU-fiskeriloven fuldt ud for at redde vores have og sikre en velstående fremtid for vores fiskersamfund. ”

En tidligere rapport1 af et EU-rådgivende organ, den videnskabelige, tekniske og økonomiske komité for fiskeri (STECF), bekræftede, at mange af de vurderede europæiske fiskepopulationer forbliver overfiskede eller uden for sikre biologiske grænser. Faktisk steg andelen af ​​overfiskede bestande fra 38% til 43% i det nordøstlige Atlanterhav efter et årti med genopretning, mens situationen i Middelhavet og Sortehavet fortsat er uhyggelig med 83% af de vurderede bestande overfisket.

reklame

Den dårlige bevaringsstatus for disse fiskebestande skyldes hovedsageligt indstillingen af ​​fiskerimuligheder over niveauer, der er anbefalet af videnskabelig rådgivning, manglen på effektive afhjælpende foranstaltninger til at genoprette udtømte fiskebestande og den dårlige overholdelse af landingsforpligtelsen. Oceana beklager Europa-Kommissionens fortsatte tilbageholdenhed med at anerkende det vedvarende spørgsmål om overfiskeri i EU på trods af Kommissionens vigtige rolle med hensyn til at sikre gennemførelsen af ​​EU-lovgivningen og for at foreslå og forhandle årlige fiskerimuligheder med medlemsstaterne.

Gentagne advarsler fra miljø-ngo'er og STECF om, at EU ikke opfyldte sit juridiske tilsagn om at afslutte overfiskning inden 2020, er faldet for døve ører. Oceana opfordrer EU-institutionerne - Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, Rådet for EU - og medlemsstaterne til fuldt ud at gennemføre den fælles fiskeripolitik og endelig overgangen til bæredygtigt fiskeri og til en økosystembaseret tilgang. Kommissionen bør heller ikke tøve med at anlægge sag mod de lande, der ikke opfylder deres forpligtelser.

Baggrund

reklame

Den reformerede CFP-forordning2 trådte i kraft den 1. januar 2014. Den indeholder ambitiøse mål og konkrete tidslinjer for at sætte Den Europæiske Union i spidsen for global fiskeriforvaltning og gøre det europæiske fiskeri økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtigt. Selvom den fælles fiskeripolitik har medført en generel stigning i EU-flådens rentabilitet og reduceret overfiskning, har fremskridtene med gennemførelsen af ​​den fælles fiskeripolitik været for langsomme til at afslutte overfiskning, genopbygge fiskepopulationer og beskytte marine økosystemer. For nogle fiskebestande er der ikke gjort fremskridt.

Oceana og andre ngo'er har gjort opmærksom på manglen på fremskridt med at afslutte overfiskeri hvert år siden ikrafttrædelsen af ​​den reviderede fælles fiskeripolitik, understøttet af årlige STECF-rapporter, der bekræfter, at banen til afslutning af overfiskning inden 2020 som lovligt krævet var ude af kurs.

Mens den fælles fiskeripolitik fortsat er en relevant juridisk ramme for fiskeriforvaltning, mangler den tilstrækkelig gennemførelse, kontrol og håndhævelse. Det er kritisk at tackle disse mangler nu, og Europa-Kommissionen har faktisk en omfattende værktøjskasse til rådighed med beføjelse til at indlede lovgivningsmæssige, politiske og juridiske skridt.

Den fælles fiskeripolitik skal anvendes fuldt ud, hvis EU skal opfylde målene for den europæiske grønne aftale og opbygge bedre efter COVID-19-krisen. Overfiskning og destruktiv fiskeripraksis har været hovedårsagen til tab af marine biodiversitet i de sidste 40 år, og de undergraver også kritisk modstandsdygtighed hos fisk, havfugle, havpattedyr og andet dyreliv over for virkningerne af klimaændringer.

Svar til Kommissionen om status for fremskridt med gennemførelsen af ​​den fælles fiskeripolitik gennem fastsættelse af fiskerimuligheder (Juli 2020)

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending