Følg os

Ligestilling

'Vi kan ikke vente 60 år mere med at opnå ligestilling' 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På den internationale kvindedag udsendte formanden for udvalget for kvinders rettigheder og ligestilling Robert Biedroń følgende erklæring.

"Europa-Parlamentet har taget nogle væsentlige skridt hen imod at opnå ligestilling mellem kønnene i løbet af de sidste tolv måneder. Parlamentet godkendte skelsættende regler for at styrke ligestilling i virksomhedernes bestyrelser november, og der blev indgået en aftale vedr bindende løngennemsigtighedsforanstaltninger i december for blot at nævne nogle få.

"Men vi har stadig så langt igen.

"Hvis vi fortsætter i det nuværende tempo, er EU i det mindste 60 år væk fra at nå fuldstændig ligestilling. Vi kan ikke vente 60 år mere.

"I løbet af de sidste par år har der været en modreaktion mod kvinders rettigheder både i Europa og rundt om i verden. Dette bekymrende fænomen sætter mange af de hårdt tjente gevinster, som kvinder har opnået, i fare, især inden for seksuel og reproduktiv sundhed. og rettigheder.

"Beslutningen fra den amerikanske højesteret til give afkald på den føderale forfatningsmæssige ret til abort har ændret kvinders og pigers liv i hele USA, og har uforholdsmæssigt påvirket kvinder i sårbare situationer. Med den seneste de facto abortforbud i Polen og begrænsninger af seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i andre EU-lande, er det et presserende spørgsmål at tackle udhulingen af ​​seksuelle og reproduktive sundhedsrettigheder. Tilbageslaget mod kvinders rettigheder og ligestilling kan også mærkes i andre sektorer, herunder social- og arbejdsbeskyttelse, uddannelse, politiske beslutningstagningsstillinger og arbejdspladser. Det er derfor, vi er nødt til at øge vores indsats for at sikre, at de allerede opnåede fremskridt sikres omhyggeligt, og at kvinder aldrig kan fratages deres hårdt tilkæmpede og erhvervede rettigheder. Alle europæiske kvinder bør kunne nyde de samme rettigheder.

"Kønsbaseret vold er fortsat en af ​​de mest udbredte menneskerettighedskrænkelser i verden, og seksuel vold bliver fortsat brugt som et krigsvåben, hvor kvinder og piger er særligt ramt af krigen i Ukraine. Som kvinder i afghanistan er udsat for kønsapartheid, og i Iran kvindelige demonstranter fortsat står over for alvorlige følger, vil parlamentet fortsætte arbejdet med at modvirke denne negative udvikling.

reklame

"Vi er nødt til at stå stærkt mod tilbageslaget mod ligestilling og de åbenlyst diskriminerende handlinger, vi ser mod kvinder, LGBTQI+-samfundet og andre sårbare grupper, og til dette er der brug for politisk vilje. Når vi ser fremad, vil udvalget blive ved med at presse på for EU at ratificere Istanbul-konventionen og vil søge at forhandle den bedst mulige aftale om et direktiv om bekæmpelse af vold mod kvinder."

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending