Følg os

Europa-Parlamentet

MEP'er støtter planerne om en klimaneutral byggesektor inden 2050 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Parlamentet vedtog tirsdag (14. marts) et udkast til foranstaltninger for at øge hastigheden af ​​renoveringer og reducere energiforbruget og drivhusgasemissionerne. plenum, ITRE.

Den foreslåede revision af direktivet om bygningers energimæssige ydeevne har til formål at reducere drivhusgasemissioner og energiforbrug i EU's byggesektor betydeligt inden 2030 og gøre den klimaneutral i 2050. Den har også til formål at øge hastigheden af ​​renoveringer af energi -ineffektive bygninger og forbedre informationsudvekslingen om energiydelse.

Mål for emissionsreduktion

Alle nye bygninger bør være nul-emission fra 2028, med deadline for nye bygninger besat, drevet eller ejet af offentlige myndigheder i 2026. Alle nye bygninger bør være udstyret med solcelleteknologier i 2028, hvor det er teknisk egnet og økonomisk gennemførligt, mens boligbyggerier under større renovering har indtil 2032.

Boligbygninger skal som minimum opnå energiklasse E i 2030 og D i 2033 - på en skala fra A til G, hvor sidstnævnte svarer til de 15 % dårligst ydende bygninger i et medlems nationale bestand stat. Erhvervsbyggeri og offentlige bygninger skal opnå de samme vurderinger i henholdsvis 2027 og 2030. Opgraderingen af ​​den energimæssige ydeevne (som kan tage form af isoleringsarbejder eller forbedring af varmesystemet) vil finde sted, når en bygning sælges eller gennemgår en større renovering, eller, hvis den lejes, når en ny kontrakt er underskrevet.

Medlemsstaterne vil fastlægge de nødvendige foranstaltninger for at nå disse mål i deres nationale renoveringsplaner.

Støtte tiltag mod energifattigdom

reklame

Disse nationale renoveringsplaner bør omfatte støtteordninger for at lette adgangen til tilskud og finansiering. Medlemsstaterne skal etablere gratis informationspunkter og omkostningsneutrale renoveringsordninger. Finansielle foranstaltninger bør give en vigtig præmie for gennemgribende renoveringer, især af de dårligst ydende bygninger, og målrettede tilskud og tilskud bør stilles til rådighed for udsatte husholdninger.

Undtagelser

Monumenter vil blive udelukket fra de nye regler, mens EU-landene kan beslutte også at udelukke bygninger, der er beskyttet på grund af deres særlige arkitektoniske eller historiske værdi, tekniske bygninger, bygninger, der bruges midlertidigt, og kirker og kirker. Medlemslandene kan også undtage almene sociale boliger, hvor renoveringer vil føre til huslejestigninger, der ikke kan kompenseres med besparelser på energiregningen.

MEP'er ønsker også at give medlemslandene mulighed for at justere de nye mål i en begrænset andel af bygninger afhængigt af den økonomiske og tekniske gennemførlighed af renoveringerne og tilgængeligheden af ​​kvalificeret arbejdsstyrke.

Ordfører for direktivet om bygningers energimæssige ydeevne Ciarán Cuffe (Greens/EFA, IE) sagde: "De skyhøje energipriser har sat fokus på energieffektivitet og energibesparende foranstaltninger. Forbedring af ydeevnen af ​​Europas bygninger vil reducere regninger og vores afhængighed af energiimport. Vi ønsker, at direktivet skal reducere energifattigdom og nedbringe emissioner og give bedre indendørs miljøer for folks sundhed. Dette er en vækststrategi for Europa, der vil levere hundredtusindvis af lokale jobs af god kvalitet i bygge-, renoverings- og vedvarende industrier, og samtidig forbedre velfærden for millioner af mennesker, der bor i Europa."

Næste skridt

Parlamentet vedtog sin holdning med 343 stemmer for, 216 imod og 78 hverken for eller imod. MEP'er vil nu indlede forhandlinger med Rådet for at blive enige om den endelige udformning af lovforslaget.

Baggrund

Ifølge EU-Kommissionen er bygninger i EU ansvarlige for 40 % af vores energiforbrug og 36 % af drivhusgasemissionerne. Den 15. december 2021 vedtog Europa-Kommissionen et lovforslag om at revidere direktivet om bygningers energimæssige ydeevne, som en del af den såkaldte 'Fit for 55'-pakke. En ny europæisk klimalov (juli 2021) forankrede både 2030- og 2050-målene i bindende europæisk lov.

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending