Følg os

Europa-Parlamentet

Europa-Parlamentet godkender EPP-ledet datalovgivning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Parlamentet har godkendt sin holdning til nye regler om adgang og brug af data indsamlet af tilsluttede maskiner, moderne husholdningsapparater eller industrirobotter.

Den såkaldte "Data Act", som er grundlæggende formet af EPP-gruppemedlem og Parlamentets ledende forhandler Pilar Del Castillo MEP, vil give tiltrængt retssikkerhed om, hvem der ejer data, der i øjeblikket for det meste er ubrugte. De nye regler vedrører tilsluttede maskiner og apparater, som indsamler enorme mængder data, det være sig mobiltelefoner, industrirobotter eller endda vaskemaskiner. Indtil nu har der manglet harmoniserede regler for, hvordan disse data tilgås og bruges. EU's datalov har til formål at lukke dette juridiske hul.

"Dataloven er en mulighed for at optimere eksisterende forretningsmodeller og processer, sætte skub i udviklingen af ​​nye, skabe nye værdier, strukturer og partnernetværk. Med andre ord en enorm mulighed for konkurrenceevne og innovation. Det vil ændre, hvordan vi interagerer og brug data", sagde Del Castillo.

"For EPP-Gruppen er vores grundlæggende princip: Brugeren skal have adgang til data produceret af forbundne produkter og kunne dele dem. Samtidig er det afgørende, at ansvars- og gennemsigtighedsbestemmelser sikrer, at intellektuelle ejendomsrettigheder og forretningshemmeligheder bliver respekteret. Denne lov vil ændre spil og skabe et nyt data-agilt økosystem, der muliggør nem adgang til en næsten uendelig mængde data af høj kvalitet", tilføjede Del Castillo.

Efter dagens afstemning forventes medlemslandene at blive enige om deres holdning den 28. marts. En første "trilog" for forhandlinger mellem parlamentet og medlemslandene for at færdiggøre dataloven er planlagt til den 29. marts.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending