Følg os

Europa-Parlamentet

Europæiske politiske partier og fonde: MEP'er klar til at forhandle nye regler 

DEL:

Udgivet

on

Europa-Parlamentet har vedtaget sin holdning til opdaterede regler for politiske partier og fonde på europæisk plan, plenum.

Den endelige rapport (392 stemmer for, 119 imod, 56 hverken/eller) forbedrer Kommissionens forslag med henblik på:

  • Yderligere lette interaktioner mellem europæiske partier og deres nationale medlemspartier og på tværs af grænser;
  • øge deres gennemsigtighed og økonomiske levedygtighed, og;
  • at sikre, at deres ikke-EU-medlemmer tilslutter sig værdier svarende til dem, der anvendes i EU.

MEP'er tilføjede også bestemmelser om ligestilling mellem kønnene og vil søge at sikre, at de kollegiale styrende organer for europæiske politiske partier og fonde vil være kønsbalancerede, at de vil vedtage en ligestillingsplan (og opfordre deres medlemmer til at gøre det samme). og at de vil indføre protokoller mod seksuel og kønsbaseret chikane.

Du kan læse mere om Folketingets forslag til ændringer i pressemeddelelsen efter afstemningen i Udvalget om Konstitutionelle Anliggender.

Medordfører Charles Goerens (Renew, LU) sagde: "Med denne betænkning giver EP et stærkt grundlag for skabelsen af ​​en ægte europæisk demo, samtidig med at de europæiske politiske partier og fonde bliver mere økonomisk gennemsigtige. Borgerne skal have en stærkere tilknytning til europæiske partier, hvis vi vil garantere øget politisk deltagelse på EU-plan. Denne rapport er et vigtigt skridt hen imod dette mål."

Medordfører Rainer Wieland (EPP, DE) sagde: "Frem for alt styrker denne lovgivning europæiske politiske familier. Europæiske politiske partier og fonde skal kunne yde et bedre bidrag til en ægte europæisk offentlig sfære og europæisk politisk bevidsthed.

Jeg er glad for, at det er lykkedes os at tage endnu et skridt i denne retning, og vi er klar til at indlede forhandlinger med Rådet og Kommissionen.”

reklame

Næste skridt

Parlamentet er nu klar til at indlede forhandlinger med Rådet og sigter mod at afslutte processen i første halvdel af 2023, så de nye regler kan være på plads inden valget til Europa-Parlamentet i 2024.

Mere information 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending