Følg os

Europa-Parlamentet

Genopretningsplaner: MEP'er presser på for klog brug af penge, demokratisk tilsyn  

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Lande bør bruge de mere end 700 milliarder euro, der er til rådighed under EU's genopretningsplaner, til at tilpasse sig nye sociale og økonomiske realiteter, siger MEP'erne. Økonomi.

EU's Recovery and Resilience Facility blev oprettet på højden af ​​Covid-19-krisen for at hjælpe EU-lande med at støtte kæmpende virksomheder og mennesker. Mens EU's økonomi vendte tilbage i 2021 efter et kraftigt fald i 2020, nye økonomiske og sociale udfordringer dukker op med krigen i Ukraine og stigningen i energi- og fødevarepriserne.

Mere end et kortsigtet nødhjælpsinstrument er 723.8 mia. € Recovery and Resilience Facility en fremtidsorienteret plan, der finansierer reformer og investeringer foreslået af EU-lande inden for områder som den grønne omstilling, digital transformation, sundhed, social og økonomisk robusthed og støtte til unge.

I en rapport om implementeringen af ​​Recovery and Resilience Facility indtil videre, udarbejdet af Parlamentets økonomiske udvalg og budgetudvalgMEP'er understreger, at pengene skal bruges effektivt til at sikre langsigtede fordele for EU's økonomi og samfund. De understreger behovet for at øge EU's strategiske autonomi, mindske afhængigheden af ​​importerede fossile brændstoffer og diversificere energikilderne.

Find ud af mere om Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet.

  1. Lær mere om Recovery and Resilience Facility 

Foto nummer: 1 / 5 Betjeninger

Fremskridt med implementering af genopretningsplaner

Bortset fra en forfinansiering på op til 13 % af de tildelte midler, får EU-landene resten af ​​deres betalinger under genopretnings- og modstandskraftsfaciliteten, når de opfylder specifikke mål og milepæle.

reklame

Indtil videre har de fleste lande modtaget deres forfinansiering, mens otte lande har fremsat anmodninger om en første betaling, og Spanien har fremsat en anmodning om en anden betaling.

Tre lande har ikke fået godkendt deres nationale planer: Holland har ikke indsendt sin plan, mens godkendelsen af ​​planerne fra Polen og Ungarn er blevet udsat på grund af bekymringer om retsstatsprincippet og risici relateret til svig, interessekonflikter og korruption .

Europa-Kommissionen gav sin positive vurdering af Polens nationale genopretningsplan den 1. juni, som skal godkendes af Rådet. Parlamentet kritiserede Kommissionens beslutning i en resolution vedtaget den 9. juni, der siger, at fuld overholdelse af EU's værdier er en forudsætning for, at ethvert EU-land kan få inddrivelsesmidler. MEP'erne opfordrede også Rådet til ikke at give sin godkendelse, før Polen opfylder alle betingelser.

Inddrivelsesmidler går til EU-landene enten som tilskud eller som lån. Medlemslandene har lagt planer for næsten det fulde beløb af tilskud, men har tilkendegivet, at de gerne vil bruge 166 mia. EUR ud af de 385.8 mia. EUR, der er til rådighed for lån.

MEP'er opfordrer indtrængende landene til at udnytte det fulde potentiale af genopretnings- og modstandsfaciliteten, herunder lån, for at imødegå virkningerne af pandemien og nye udfordringer.

Parlamentets tilsyn

Europa-Parlamentet er aktivt involveret i at kontrollere gennemførelsen af ​​genopretnings- og modstandskraftsfaciliteten. MEP'er holder debatter og vedtager resolutioner om emnet, Parlamentets budgetter og økonomiske udvalg har regelmæssige drøftelser med kommissærer (fire møder blev afholdt i 2021), og der er hyppige møder på teknisk niveau med embedsmænd fra Kommissionen (20 møder i 2021).

MEP'erne ønsker at sikre sig, at midlerne bruges gennemsigtigt og i overensstemmelse med reglerne, og at Kommissionen udfører effektiv overvågning og revision af medlemslandene.

Parlamentets betænkning bemærker, at nationale offentlige forvaltninger har vanskeligheder med at absorbere al finansiering på kort tid, da alle reformer og investeringer skal være gennemført inden 2026. MEP'er insisterer på, at lokale og regionale myndigheder, arbejdsmarkedets parter og civilsamfundsorganisationer bør involveres. i udførelsen af ​​de nationale planer for at sikre succesfuld implementering og demokratisk ansvarlighed.

MEP'er vil stemme om rapporten, der redegør for Parlamentets synspunkter om implementeringen af ​​genopretnings- og modstandskraftsfaciliteten den 23. juni. Kommissionen forventes at fremlægge en rapport om fremskridtene med genopretningsplaner i midten af ​​juli.

Procedure fil 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending