Følg os

Europa-Parlamentet

Social Climate Fund: Parlamentets ideer til en retfærdig energiomstilling  

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU ønsker en retfærdig energiomstilling. Find ud af, hvordan Den Sociale Klimafond har til formål at hjælpe dem, der er mest udsat for energifattigdom, Økonomi.

Som led i bestræbelserne på at opnå kulstofneutralitet inden 2050, planlægger EU at indføre yderligere krav til reduktion af emissioner i byggeri og transport. De nye regler vil stimulere europæere og virksomheder til at investere i alternative energikilder, bedre isolation og ren transport.

For at støtte udsatte husstande og små virksomheder i dette energiomstilling, foreslog Europa-Kommissionen at oprette en Social Klimafond med et budget på 72 milliarder euro for 2025-2032. Oprettelsen af ​​fonden er en del af Fit for 55-lovgivningspakken, som har til formål at nå målene for European Green Deal.

Parlamentet forventes at vedtage sin holdning under plenarmødet i begyndelsen af ​​juni, hvilket vil give det mulighed for at begynde at forhandle den endelige tekst med Rådet.

Til betaling hvad EU gør for at reducere COXNUMX-udledningen.#

Bekæmpelse af energifattigdom

forslag, som er udarbejdet i fællesskab af Parlamentets udvalg for miljø og beskæftigelse og sociale anliggender, har til formål at etablere fælles definitioner i hele EU for energifattigdom og mobilitetsfattigdom.

Energifattigdom refererer til udsatte husholdninger, mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder og transportbrugere, der har svært ved at få adgang til alternativer til fossile brændstoffer. Mobilitetsfattigdom refererer til husholdninger, der har høje transportomkostninger eller begrænset adgang til overkommelige transportformer.

Parlamentet ønsker et specifikt fokus på udfordringer, som øer, bjergområder og mindre udviklede og fjerntliggende områder står over for. Den vil også anmode om at blokere adgangen til fonden for lande, der ikke respekterer grundlæggende rettigheder eller retsstatsprincippet.

reklame

Hvordan kan Den Sociale Klimafond hjælpe dig?

Den Sociale Klimafond bør finansiere konkrete foranstaltninger til at imødegå energi- og mobilitetsfattigdom, både på kort og på længere sigt, herunder:

  • Reduktion af energiskatter og -afgifter eller levering af andre former for direkte indkomststøtte for at imødegå de stigende priser på vejtransport og brændstof til opvarmning. Dette vil blive udfaset inden udgangen af ​​2032
  • Incitamenter til bygningsrenovering og til at skifte til vedvarende energikilder i bygninger
  • Incitamenter til at skifte fra privat til offentlig transport, delebil eller cykling
  • Støtte til udvikling af et brugtmarked for elbiler

Få mere at vide om finansiering af den grønne omstilling

Find ud af mere 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending