Følg os

Priser

Pegasus -projektet tildelte Daphne Caruana Galizia -prisen for journalistik i 2021

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 14. oktober blev Daphne Caruana -prisen for journalistik tildelt journalisterne fra Pegasus -projektet koordineret af Forbidden Stories Consortium.

Prisoverrækkelsen, der blev afholdt i Europa -Parlamentets pressecenter, blev åbnet af Europa -Parlamentets præsident, David Sassoli.

Fra den 22. juni til den 1. september 2021 indsendte mere end 200 journalister fra de 27 EU -lande deres mediehistorier til et dommerpanel.

Generalsekretæren for Det Internationale Journalistforbund, Anthony Bellanger, repræsenterede de 29 medlemmer af den europæiske jury og overrakte præmiepenge på 20.000 EUR til repræsentanterne for konsortiet, Sandrine Rigaud og Laurent Richard.

reklame

Om vinderen

Forbidden Stories er et konsortium af journalister, hvis mission er at fortsætte efterforskningen af ​​myrdede, fængslede eller truede journalister.

Siden starten i 2017 har Forbidden Stories og dets partnere forfulgt Daphne Caruana Galizias arbejde, men også af journalister myrdet for deres undersøgelser af miljøforbrydelser eller mexicanske karteller.

reklame

Med mere end 30 partnernyhedsorganisationer rundt om i verden og næsten 100 journalister er Forbidden Stories afhængige af et netværk, der tror stærkt på kollaborativ journalistik. For sit arbejde har Forbidden Stories vundet prestigefyldte priser rundt om i verden, herunder European Press Prize og Georges Polk Award.

Om vinderhistorien

Pegasus: Det nye globale våben til at tavse journalister • Forbudte historier

Kort opsummering af vinderhistorien:

En hidtil uset lækage af mere end 50,000 telefonnumre valgt til overvågning af kunderne i det israelske firma NSO Group viser, hvordan denne teknologi er blevet misbrugt systematisk i årevis. Forbidden Stories -konsortiet og Amnesty International havde siden 50 adgang til registreringer af telefonnumre valgt af NSO -klienter i mere end 2016 lande.

Journalister fra Pegasus -projektet - mere end 80 journalister fra 17 medieorganisationer i 10 lande koordineret af Forbidden Stories med teknisk støtte fra Amnesty Internationals Security Lab - gennemskrev disse registreringer af telefonnumre og kunne tage et højdepunkt bag forhænget om dette overvågningsvåben, som aldrig havde været muligt i dette omfang før.

Forbidden Stories -konsortiet opdagede, at i modsætning til hvad NSO Group har hævdet i mange år, herunder i en nylig gennemsigtighedsrapport, er denne spyware blevet misbrugt i vid udstrækning. De lækkede data viste, at mindst 180 journalister er blevet udvalgt som mål i blandt andet Indien, Mexico, Ungarn, Marokko og Frankrig. Potentielle mål omfatter også menneskerettighedsforkæmpere, akademikere, forretningsfolk, advokater, læger, fagforeningsledere, diplomater, politikere og flere statsledere.

For mere information om Pegasus -projektet:

Pegasus: Det nye globale våben til at tavse journalister • Forbudte historier

Om prisen

Daphne Caruana-prisen blev indledt ved en afgørelse fra Europa-Parlamentets Præsidium i december 2019 som en hyldest til Daphne Caruana Galizia, en maltesisk efterforskningsjournalist og blogger mod korruption, der blev dræbt i et bilbombeangreb i 2017.

Prisen belønnes årligt (den 16. oktober, datoen Daphne Caruana Galizia blev myrdet) til fremragende journalistik, der fremmer eller forsvarer Den Europæiske Unions grundprincipper og værdier, såsom menneskelig værdighed, frihed, demokrati, lighed, styre lov og menneskerettigheder. Det er første år, prisen er uddelt.

Prisen blev åbnet for professionelle journalister og teams af professionelle journalister af enhver nationalitet for at indsende dybdegående stykker, der er blevet offentliggjort eller udsendt af medier baseret i et af de 27 EU-medlemsstater. Målet er at understøtte og fremhæve betydningen af ​​professionel journalistik for at sikre frihed, lighed og muligheder.

Den uafhængige jury bestod af repræsentanter for pressen og civilsamfundet fra de 27 europæiske medlemslande og repræsentanter for de vigtigste europæiske journalistforeninger.

Prisen og præmiesummen på 20 000 € viser Europa -Parlamentets stærke støtte til undersøgende journalistik og betydningen af ​​fri presse.

Del denne artikel:

Priser

Præsident von der Leyen understreger resultaterne af det stærke partnerskab mellem EU og USA efter at have modtaget Atlantic Councils Distinguished Leadership Award

Udgivet

on

Den 10. november kom Kommissionens formand Ursula von der Leyen (billedet) modtog Atlantic Council's Distinguished Leadership Award i Washington DC, og hædrede hende for "hendes levetid som en ægte europæisk og transatlantisk borger og for hendes positive indvirkning på at fremme et Europa, der er helt, frit og i fred".

I sin takketale gav præsidenten udtryk for, at hun føler sig som en europæisk og transatlantisk borger takket være sin opvækst og livsrejse: ”Historien om de transatlantiske bånd er lavet af millioner af historier som min. Men vigtigst af alt er det lavet af fælles værdier og interesser mellem de to kyster af havet."

Præsidenten fremhævede, at EU og USA er "naturlige partnere", som sammen kan forme det økonomiske opsving, bekæmpe klimaændringer, omskrive moderne regler for den globale økonomi og beskytte demokratiet. Præsidenten mindede især om de fælles bestræbelser og løfter, der blev annonceret ved COP26 i Glasgow for få dage siden, samt samarbejdet i EU-US Trade and Technology Council for at diversificere og forbedre modstandskraften. Endelig opfordrede præsident von der Leyen: "Det er igen tid til at stå op for de værdier, der definerer vores demokratier. Vi tror på borgernes frihed med både rettigheder og pligter. Vi tror på retsstaten, ethvert menneske er lige for loven. Vi tror på enhver persons værdighed og dermed de grundlæggende rettigheder. Det er igen tid til at tale vores demokratier op."

Læs hele talen online og se det tilbage her.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Priser

Prisuddeling: European Citizen's Prize 2020 og 2021

Udgivet

on

Vinderne af 2020- og 2021-borgerprisen modtog deres priser ved en ceremoni i Europa-Parlamentet i Bruxelles den 9. november, EU-anliggender.

Uddelt af Europa-Parlamentet siden 2008, den europæiske borgerpris anerkender initiativer, der viser solidaritet, europæisk samarbejde og fremme af fælles værdier.

"Vores vindere er måske ikke berømtheder, måske ikke mennesker med millioner af følgere på sociale medier," sagde Dita Charanzová, MEP og kansler for European Citizen's Prize, "men hver vinder er bevis på, at rigtige helte kan være enhver almindelig person, der bekymrer sig nok til at gøre noget ekstraordinært."

Hvem kan nomineres

Enhver EU-borger kan nominere en person eller en organisation. Prisen går til projekter, der tilskynder til tættere integration mellem EU-borgere, faciliterer grænseoverskridende samarbejde og fremmer den europæiske ånd og værdier.

reklame

Vinderne

I år var prisoverrækkelsen enestående, da den bød på vindere fra 2020 såvel som 2021. Få mere at vide om dem:

reklame

Del denne artikel:

Læs

Priser

Kommissionen annoncerer vinderne af Megalizzi-Niedzielski-prisen 2021 til håbefulde journalister og lancerer en ny indkaldelse af forslag

Udgivet

on

Kommissionen har annoncerede vinderne af Megalizzi-Niedzielski-prisen i 2021 til håbefulde journalister: Irene Barahona Fernández fra Spanien og Jack Ryan fra Irland. Irene og Jack modtog prisen for deres lovende arbejde, dedikation til kvalitetsjournalistik og tilknytning til EU -værdier. Kommissær for samhørighed og reformer, Elisa Ferreira, sagde: ”Vi er glade for at se, at europæiske unge journalister er fulde af energi og viser interesse for EU. Igen under Covid -krisen har vi set vigtigheden af ​​præcise og informative medier . En fri presse må, ligesom alle demokratiske institutioner, ikke tages for givet; vi må vande demokratiets plante, hvis vi vil fortsætte med at drage fordel af dens frugt. Det er vigtigt at tænke på journalistikkens fremtid og støtte og pleje unge journalister. Derfor har vi lanceret endnu en runde med support til medier. ” Under prisoverrækkelsen har Kommissionen lanceret 5th indkaldelse af forslag støtte informationsforanstaltninger vedrørende EU's samhørighedspolitik med et samlet budget på 7 mio. EUR. Medier samt universiteter, kommunikationsbureauer og andre private enheder og offentlige organer opfordres til at indsende deres forslag til redaktionelt uafhængig rapportering om samhørighedspolitikken. Kommissionen dækker 80% af omkostningerne ved projekterne med tilskud på op til € 300,000 til udvalgte støttemodtagere. Ansøgningsfristen er 11. januar 2022. Megalizzi - Niedzielski -prisen til håbefulde journalister blev lanceret i 2019 og hædrer erindringen om Antonio Megalizzi og Bartek Pedro Orent-Niedzielski, unge europæiske journalister med stærk tilknytning til EU og dets værdier, som mistede livet efter et terrorangreb i Strasbourg i slutningen af ​​2018. Eksempler på kommunikationshandlinger fra tidligere støttemodtagere kan findes på dette interaktive kort.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending