Følg os

Europa-Parlamentet

Sassoli: Turisme skal være kernen i Europas genopretning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Uddrag af præsident Sassolis tale (billedet) til Global Tourism Forum 2021.

”Som du ved, lever vi i en tid med store udfordringer. Den dramatiske krise forårsaget af pandemien var et vandskeløjeblik, en ødelæggende og uventet begivenhed. Dette har ført til store ændringer, ikke kun på et økonomisk og socialt plan, men også i vores livsstil og vores rutiner. I denne forstand var turisme - som repræsenterer en af ​​de største indtægtskilder for EU - uden tvivl en af ​​de mest berørte sektorer. Faktisk anslås det, at nogle områder af turismen på grund af pandemien stod over for tab mellem 70-80%og påvirkede 11 millioner arbejdspladser. 

»Europa er turistmål nummer et i verden, og det er derfor afgørende at støtte denne sektor, fordi den, såvel som at styrke vores konkurrenceevne, kan genstarte vores økonomiske og sociale genopretning. For at gøre dette er vi nødt til at opbygge nye alliancer, identificere nye værktøjer til at lette mobiliteten, samtidig med at det bliver mere bæredygtigt, modstandsdygtigt og med en lavere miljøpåvirkning.

reklame

”Turisme er et vigtigt redskab til at fremme den kulturelle rigdom i vores lande og regioner og yderligere at forstærke ideen om et globalt medborgerskab baseret på solidaritet, som er grundlaget for et åbent og inklusivt samfund.

”Hvis vi vil genoplive hele turismeøkosystemet og gøre det mere effektivt og modstandsdygtigt efter denne pandemi, skal vi bruge de eksisterende finansieringsmuligheder i EU -budgettet og Next Generation EU intelligent. Men først og fremmest skal vi arbejde sammen om en europæisk dagsorden for turisme i 2030/2050 for at styrke dens konkurrenceevne på mellemlang og lang sigt. ”

reklame

Europa-Parlamentet

Parlamentarium markerer 10 år og mere end 2.5 millioner besøgende

Udgivet

on

Parlamentets Parlamentarium besøgscenter har modtaget mere end 2.5 millioner besøgende, siden det første gang åbnede sine døre for 10 år siden, EU-anliggender.

Centret har til formål at forklare, hvad Parlamentet gør, og give indsigt i EU, den demokratiske proces og vise, hvordan beslutninger truffet i parlamentet direkte påvirker menneskers liv.

Den er åben syv dage om ugen og tilbyder indhold på alle 24 officielle EU -sprog, og det er gratis. Så hvis du er i Bruxelles, skal du kigge forbi og finde ud af, hvad MEP'er synes om dagens emner og prøve de nyeste interaktive mediestationer med vigtige emner som f.eks. klima forandring, det digital overgang og Konference om Europas fremtid.

reklame

Mere information

reklame
Læs

Energi

MEP'er debatterer EU -løsninger på stigende energipriser

Udgivet

on

Sårbare husstande bør få hjælp til at afbøde stigende energipriser, sagde MEP'er i en plenarforsamling, Økonomi.

MEP'erne understregede det presserende behov for at støtte EU -borgere i lyset af rekordhøje gas- og elpriser under en plenarforsamling den 6. oktober. EPP'er Siegfried Mureşan (Rumænien) sagde: "Det påvirker borgerne, det påvirker europæiske virksomheder, især små og mellemstore virksomheder, som allerede blev ramt af pandemien og af de økonomiske konsekvenser af pandemien. Det er vores pligt at hjælpe borgere og virksomheder med at overvinde denne krise med øgede energipriser. ”

Kadri Simson, understregede den europæiske energikommissær behovet for handling: "Dette prischok kan ikke undervurderes. Det skader vores borgere, især de mest sårbare husstande, svækker konkurrenceevnen og øger inflationstrykket. Hvis det ikke kontrolleres, risikerer det at kompromittere Europas opsving der er ingen tvivl om, at vi skal tage politiske foranstaltninger - Europa har været igennem høje energipriser mange gange tidligere - og reageret på dem gennem diversificering af forsyningskilder og markedsinnovation. "

reklame

Hun fremhævede vigtigheden af ​​at gøre det klart, at de nuværende prisstigninger ikke havde meget at gøre med EU's klimapolitik, men meget at gøre med Europas afhængighed af importerede fossile brændstoffer.

Til Philippe Lamberts (Grønne/EFA, Belgien), situationen er en vågneopkald til en hurtigere overgang til vedvarende energi og til mere solidaritet: "Over for denne energisikkerhed skal medlemsstaterne først og fremmest reagere ved at bruge yderligere skatteindtægter til at garantere og forlænge præferentielle sociale takster og hjælpe med at målrette mod de mest sårbare husstande. At producere på en bæredygtig og fair måde er dyrere end beskidt og uretfærdigt. Hvis vi ønsker, at alle har råd til et anstændigt liv baseret på værdighed, skal vi vende disse uligheder . Uden social retfærdighed vil energiovergangen ikke ske, og uden dette vil vores samfund kollapse. "

Manon Aubry (Venstre, Frankrig) sagde, at energi skulle være et fælles gode og være tilgængeligt for alle. ”Du gjorde det til et produkt som alle andre, som du kunne spekulere i og tjene penge på. Enten at spise eller varme skal ikke være en luksus, men en grundlæggende rettighed. ”

reklame

Energimarkedsreform

Nogle MEP'er foreslog at redesigne det europæiske energimarked. Understreger det grundlæggende og presserende behov for at sikre et minimum af trivsel for alle europæiske borgere, Iratxe García Pérez (S&D, Spanien) sagde: ”Først skal Kommissionen fremlægge en plan for staterne til at handle på en koordineret måde, når vi har stress på energimarkedet, og sørger for, at vi har en reel europæisk energiunion. For det andet skal vi bremse spekulationerne på CO2 -markedet og for det tredje er vi nødt til at sikre, at vi har nye standarder for den elektriske markedsplads for at sikre et billigere energimix. ”

Forny Europas Christophe Grudler (Frankrig) sagde, at EU bør undersøge tre områder for at løse energikrisen: styrkelse af energilagringsfaciliteter og overvejelse af fælles indkøb af gas; fremme af energi fremstillet i Europa (herunder brint) ved at reducere afhængigheden af ​​fossile brændstoffer fra andre lande og en hurtig reform af de europæiske energimarkeder, herunder at sætte en stopper for båndet mellem el- og gaspriser. "Det europæiske energimarked skal reformeres i overensstemmelse med Green Deal," sluttede han.

Klimapolitikker

EU's ambitiøse klimapolitiks rolle i de stigende energipriser er delte meninger. Anže Logar, den slovenske udenrigsminister, der repræsenterer Rådets formandskab, sagde, at EU's klimapolitik og især Fit for 55-pakken hverken er “kilden til den aktuelle stigning i energipriserne eller en kortsigtet løsning. På lang sigt kan dekarbonisering af den europæiske økonomi bidrage til at dæmpe svingende energipriser og bekæmpe energifattigdom, ”sagde han. I mellemtiden bør udsatte husstande tilbydes indkomsthjælp via Social Klimafond, Tilføjede Logar.

Joëlle Mélin (ID, FR) sagde, at fokus på vedvarende energi i den europæiske grønne aftale kan øge Europas sårbarhed over for markedschok. "Medlemsstaterne burde være i stand til at træffe beslutninger om deres energimiks på egen hånd og burde ikke skulle være en del af fiasko," sagde hun.

Beata Szydło (ECR, Polen) understregede, at tendensen med stigende energipriser fortsætter og udtrykte tvivl om, at Fit for 55 -pakken ville bringe de ønskede resultater. ”Jeg synes, vi skal være ekstra forsigtige med de løsninger. Du talte om, hvad der forårsagede denne stigning i energipriserne. Det skyldes dels prisfastsættelsen af ​​emissioner. Hvor blev disse beslutninger taget? I dette hus, ”sagde hun. "Jeg tror, ​​vi skal genoverveje vores energipolitik."

Find ud af mere

Læs

Energi

Sassoli: Lokale initiativer vil sikre konkrete resultater for Europa 

Udgivet

on

Tale af formanden for Europa -Parlamentet ved åbningen af ​​borgmesterpagten.

Mine damer og herrer,

"Europa-Parlamentet, der er hjemsted for det europæiske demokrati, har været vært for borgmesterpagten for klima og energi i over ti år og bød borgmestre og lokale ledere velkommen til Bruxelles. Sidste år kunne begivenheden ikke finde sted på grund af COVID-19-pandemien , men i dag er jeg glad for at kunne mødes. Vi ser for vores øjne de stadig mere synlige og dramatiske tegn på klimaændringer, og tiden er inde til handling. Vi arbejder på konkrete lovgivningsmæssige handlinger for at gennemføre Green Deal. Derfor, denne begivenhed kunne ikke være mere rettidig.

reklame

"Lad mig først lykønske dig med pagtens succes: over 10,000 byer har tilmeldt sig, der repræsenterer mere end 325 millioner indbyggere fra 53 lande. Det er imponerende tal. Som du ved, deler vi lignende mål: at fremskynde udledning af kulstof, styrke evnen til at tilpasse sig de uundgåelige virkninger af klimaændringer og give borgerne adgang til sikker, bæredygtig og overkommelig energi.

"Energifattigdom er et problem for alle europæere i alle medlemsstater. Når vi nærmer os vinteren, ser vi en stigning i energipriserne, og borgere og virksomheder er forståeligt nok bekymrede. Ligesom med COVID-19 skal vi gå sammen og levere en koordineret europæisk reaktion. Vores eksponering for volatilitet i de globale gaspriser understreger vigtigheden af ​​vores plan om at bygge en stærk indenlandsk vedvarende energisektor. Vi skal handle på energieffektivitet, som virkelig kan give et gennembrud. Byer administrerer store porteføljer af bygninger, fra skoler til biblioteker til boenheder. Energiovergangen repræsenterer en mulighed for at forbedre adgangen til boliger af bedre kvalitet.

"Europa-Parlamentet er fast besluttet på at arbejde hen imod at opnå et klimaneutralt samfund inden 2050 og er fuldt ud forpligtet til at omdanne Unionen til et sundere, mere bæredygtigt, retfærdigt, retfærdigt og velstående samfund.

reklame

"Den økologiske overgang vil involvere alle EU's politikker og påvirke alle regioner i EU på forskellige måder. Derfor er det kun en holistisk og inklusiv tilgang til gennemførelsen af ​​den grønne aftale, der sætter os i stand til at realisere vores ambitioner. Det er af denne grund, at Europa -Parlamentet går ind for et forstærket samarbejde med europæiske byer og regioner i arbejdet. Det er afgørende, at EU -institutioner, MEP'er, nationale regeringer og lokale politikere går sammen om at sikre, at energi- og klimaovergangen ikke efterlader nogen og forbedrer livskvaliteten for alle europæiske borgere, skabe nye muligheder og styrke social samhørighed.

"Sidste år lancerede Europa -Kommissionen en klimapagt. Pagten giver mulighed for at samle nationale regeringer, lokalsamfund, civilsamfund, skoler, virksomheder og enkeltpersoner til at dele information, skabe rum til at udtrykke innovative ideer, både kollektivt og individuelt, og opbygge kapacitet til at lette græsrodsinitiativer om klimaændringer og miljøbeskyttelse.

"Europa -Parlamentet er en stærk promotor for borgmesterpagten. Dit arbejde og lokale initiativer, der giver konkrete resultater, vil sikre, at EU og dets medlemsstater respekterer deres internationale forpligtelser og målene i Parisaftalen. Lokale og bottom-up-initiativer er også nøglen til at tilskynde til adfærdsændringer og sikre en dybtgående transformation af samfundet.

"Det vil være nødvendigt at mobilisere betydelige offentlige og private investeringer på tværs af alle politikker for at hjælpe de lokalsamfund, der er mest berørt af dekarbonisering, samtidig med at der tilskyndes til proaktive projekter og initiativer.

"Europæiske byer har også en vigtig rolle at spille med hensyn til at fremskynde skiftet til bæredygtig og smart mobilitet. Europa-Parlamentet har opfordret til en bredere bymobilitetsplan for at reducere trafikken og forbedre levedygtigheden i byer, for eksempel ved at støtte nul-emissioner af offentligheden transport, samt cykel- og fodgængerinfrastruktur. Europæiske byer med deres praktiske erfaring og ekspertise bør inddrages i diskussionen om gennemførelsen af ​​fremtidige mobilitetspolitikker på EU -plan.

"Desuden vil udviklingen af ​​grønne områder i byområder, der er rige på biodiversitet, være vigtig for at hjælpe med at tackle luftforurening, støj, hedebølger, oversvømmelser og folkesundhedsproblemer i europæiske byer.

"EU skal fortsat fungere som førende inden for klimaindsatsen og opfordres til gennem sit diplomati at spille en ledende rolle i at overbevise andre globale aktører, såsom Kina og Indien, om at løfte deres ambitioner på COP26 i Glasgow - omdanne forpligtelser tid er afgørende, og globale handlinger er afgørende for succes i kampen mod klimaændringer. I denne sammenhæng vil din rolle være afgørende, både gennem venskabsprogrammet og pagtkontorer uden for Europa. Byer skal være i frontlinjen for verdens lederskab i kampen mod klimaændringer.

”Jeg vil gerne forsikre Dem om, at Europa -Parlamentet ved definitionen af ​​den europæiske grønne aftale vil sikre, at europæiske byer er involveret og i stand til at gøre deres del, ikke kun som vigtige allierede, men også som aktive partnere.

"Tak skal du have."

Læs
reklame
reklame
reklame

trending