Følg os

Europa-Parlamentet

Højdepunkter i plenum: EU -tilstand, Afghanistan, sundhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MEP'erne diskuterede EU's tilstand og situationen i Afghanistan og godkendte reformen af ​​EU's blå kort og en fond til at hjælpe med konsekvenserne af Brexit under september plenarmøde, EU-anliggender.

Den Europæiske Unions tilstand

Onsdag (15. september) holdt Parlamentet Europa -Kommissionen til regnskab og behandlede europæernes bekymringer under den årlige Debat om Den Europæiske Unions tilstand i Strasbourg. I sin tale skitserede Kommissionens formand Ursula von der Leyen vejen til genopretning fra den største globale sundhedskrise i et århundrede, den dybeste globale økonomiske krise i årtier og den alvorligste planetkrise nogensinde.

reklame

afghanistan

Tirsdag (14. september) oplevede en animeret debat om EU's reaktion på krisen i Afghanistan. I en beslutning, der blev vedtaget torsdag (16. september), opfordrede MEP'er mere humanitær bistand og et særligt visumprogram for afghanske kvinder, der søger beskyttelse fra Taleban.

Sygdomsforebyggelse gennem bedre samarbejde

reklame

Som en del af den bredere europæiske sundhedsunion, MEP'erne vedtog forslag at styrke Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme og forbedre EU's koordinering mod sundhedstrusler.

Europæiske blå kort

MEP'er godkendte reform af EU's Blue Card -system for at gøre det lettere at tiltrække højt kvalificerede arbejdere fra uden for Europa onsdag. Mere fleksible kriterier omfatter en lavere løntærskel og kortere kontraktkrav. De nye regler har også til formål at gøre det lettere for støttemodtagere at flytte inden for EU og genforenes med deres familie.

Brexit-justeringsreserve

Også onsdag godkendte parlamentet € 5 mia Brexit-justeringsreserve, beregnet til at afbøde virkningen af ​​Storbritanniens afgang fra EU på mennesker, virksomheder og lande.

Mediefrihed og retsstatsprincip i Polen

MEP'er kritiserede foreslået ny tv -lovgivning i Polen, som kan true mediepluralisme, samt den seneste polske juridiske udfordring mod EU -regler og værdier i landet. 

LGBTIQ

Tirsdag (14. september) opfordrede Parlamentet til ægteskaber og partnerskaber af samme køn skal anerkendes i hele EU. MEP'erne sagde, at grundlæggende rettigheder som fri bevægelighed og familierettigheder bør gælde fuldt ud for alle borgere overalt i EU.

Rusland

Parlamentet afviste aggressiv russisk politik i en resolution vedtaget torsdag, men opfordrede til en ny EU-strategi for at fremme pro-demokratiske tendenser i landet.

Kina

A rapport om forholdet mellem EU og Kina vedtaget torsdag siger, at EU bør fortsætte med at tale med Kina om globale udfordringer som klimaændringer og sundhedskriser, samtidig med at de fordømmer systemiske krænkelser af menneskerettigheder og desinformation.

dyreforsøg

Selv om Parlamentet anerkender, at dyreforsøg har bidraget til forskning og medicinske fremskridt samt vacciner, er det det opfordrer til en EU-dækkende handlingsplan at afvikle brugen af ​​dyr til forskning og test.

Kønsbaseret vold som et nyt kriminalitetsområde

Medlemmer opfordrer Europa -Kommissionen til omfatte kønsbaseret vold som et nyt kriminalitetsområde i henhold til EU-lovgivningen, for bedre at kunne håndtere alle former for vold og forskelsbehandling på grund af køn.

Mere om plenarforsamlingen 

Opdag Parlamentet om sociale medier og meget mere 

Europa-Parlamentet

Kommer op: Retsstaten i Polen, klima, madstrategi

Udgivet

on

MEP'erne vil behandle bekymringer over retsstaten i Polen og stemme om en klimaopløsning forud for COP26-konferencen under plenarmødet den 18.-21. Oktober, EU-anliggender.

Retsstatsprincippet i Polen

Tirsdag (19. oktober) vil MEP'er debattere dommen i Polens forfatningsdomstol, der udfordrer europæisk lovs forrang frem for polsk lov med den polske premierminister Mateusz Morawiecki og Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen. Medlemmerne stemmer om en beslutning torsdag. Onsdag (20. oktober) vil MEP'er diskutere det polske næsten totale abortforbud, der trådte i kraft i januar 2021.

reklame

FNs klimakonference

MEP'er forventes at kræve mere ambitiøse globale emissionsreduktioner forud for COP26 FN's klimakonference i Glasgow i november. Debatten finder sted onsdag og afstemning om en beslutning torsdag (21. oktober).

Farm to Fork-strategi

reklame

I dag (18. oktober) er MEP'erne indstillet til at byde velkommen  Farm to Fork-strategi der sigter mod at gøre det europæiske fødevaresystem fair, sundt og miljøvenligt.

Pandora papirer

Torsdag vil MEP'erne stemme om en beslutning, der fordømmer den massive skatteunddragelse, Pandora -papirundersøgelsen afdækkede.

Vinder af Sakharovprisen

Vinderen af ​​Sakharov -prisen for tankefrihed i 2021 afgøres af parlamentets præsident David Sassoli og de politiske gruppeledere onsdag. Årets finalister er afghanske kvinder, den bolivianske politiker Jeanine Áñez og den russiske aktivist Alexei Navalny.

Vacciner mod covid-19

MEP'er vil fremlægge deres krav om mere gennemsigtig udvikling af vacciner, indkøb og distribution af vacciner i fremtiden i en beslutning, der skal stemmes på torsdag.

Også på plenarmødet

  • Forventninger til EU-topmødet 21.-22. Oktober om Covid-19, vaccination, digital strategi.
  • Anbefalinger om beskyttelse af arbejdstagere mod asbest
  • Opdaterede motorforsikringsregler for at sikre bedre beskyttelse og ligebehandling af EU -borgere
  • Metanemissioner
  • Forbindelserne mellem EU og Taiwan
  • EU-budget for 2022

Følg plenarmødet 

Læs

Europa-Parlamentet

En fælles oplader: bedre for forbrugere og miljøet

Udgivet

on

EU planlægger at gøre livet lettere for forbrugerne og reducere spild ved at gøre USB-C til den fælles oplader til smartphones og andre mobile enheder, Samfund.

At skulle bruge forskellige USB -kabler til at oplade vores smartphones, tablets eller kameraer kan være frustrerende. EU ønsker at gøre dette til en fortid, gøre livet lettere og reducere e-affald. For at finde ud af, hvad det fælles opladerforslag handler om, talte vi med formanden for Parlamentet, Anna Cavazzini forbrugerbeskyttelsesudvalg. Læs resuméet af a Facebook live-interview nedenfor.

Det fælles opladerforslag

reklame

"Europa -Parlamentet har presset i 10 år på en standard, så vi ikke længere har brug for masser af kabler, bare en," sagde Cavazzini. Europa -Kommissionen forsøgte at bringe virksomheder ombord via frivillige aftaler, som delvist fungerede. Det er dog ikke alle virksomheder, der er enige, og derfor har Kommissionen endelig foreslået lovgivning om en fælles standard for opladere.

Hvad betyder dette for forbrugerne?

Forslaget består af to dele: en er en fælles standard for kabler og enheder, hvilket betyder, at de ville kunne udskiftes i fremtiden. Dette er godt for forbrugerne, da de vil kunne oplade deres enheder med et hvilket som helst kabel.

reklame

Den anden del handler om adskillelse. "Hvis jeg køber en ny telefon, får jeg ofte automatisk et nyt kabel," sagde Cavazzini. "I fremtiden vil telefoner og enheder ikke længere automatisk blive solgt med kabler, og det vil reducere elektronisk spild." Det ville betyde, at forbrugerne skulle købe kablet separat. Men da de fleste mennesker allerede har kabler, bør dette ikke indebære store omkostninger.

Hvornår kan vi forvente den fælles oplader i EU?

Reglerne kunne tidligst træde i kraft i 2024. Cavazzini håber, at Parlamentet vil afslutte arbejdet med forslaget og nå til enighed med Ministerrådet, som samlovgiver med Parlamentet inden udgangen af ​​2022. Lande vil derefter have to år for at gennemføre loven.

Parlamentets ideer

Selvom arbejdet med forslaget ikke officielt er startet i Parlamentet, har nogle MEP'er allerede opfordret til, at alle enheder inkluderes. "Kommissionens forslag indeholder en masse enheder, men for eksempel ikke e-læsere," sagde Cavazzini. Andre MEP'er siger, at lovgivningen skal være fremtidssikker, f.eks. Under hensyntagen til trådløs opladning.

Vil dette kvæle innovation?

Ifølge MEP bringer branchen ofte frem det argument, at lovgivning kan hæmme innovation. "Jeg kan ikke se det," sagde hun. "I forslaget hedder det, at hvis der dukker en ny standard op, der er bedre end USB-C, kan vi tilpasse reglerne."

Hvor meget vil e-affald reduceres?

Der er forskellige skøn, men et tal, der ofte nævnes, er cirka 1000 tons om året. ”Elektronisk affald er den hurtigst voksende affaldsstrøm i EU. Hvis vi virkelig vil implementere Green Deal og bremse vores brug af ressourcer, er vi nødt til at trække alle stop ud, ”sagde Cavazzini.

Baggrund

Efter et årti med presset fra Parlamentet, Kommissionen fremlagt et forslag om den fælles oplader i september 2021. Det ville gøre USB-C til standardporten for alle smartphones, tablets, kameraer, hovedtelefoner, bærbare højttalere og håndholdte videospilkonsoller.

Find ud af mere 

Læs

Europæiske valg

Tyske SPD, Grønne og FDP -ledere ønsker formelle koalitionsforhandlinger

Udgivet

on

By

Ledere fra Tysklands center-venstre socialdemokrater (SPD) og to mindre partier vil anbefale deres partier at gå i formelle koalitionsforhandlinger og har aftalt en køreplan for forhandlinger, sagde SPD-kanslerkandidat Olaf Scholz fredag ​​(15. oktober), skriver Paul Carrel, Andreas Rinke, Holger Hansen, Maria Sheahan og Sarah Marsh, Reuters.

Socialdemokraterne, der kom først ved sidste måneds valg, de grønne og de forretningsvenlige fridemokrater (FDP) sagde, at undersøgende samtaler om, hvorvidt de havde nok tilfælles til at danne regering sammen, havde været konstruktive.

"En ny start er mulig med de tre parter, der kommer sammen," sagde Scholz på et pressemøde.

reklame

FDP -leder Christian Lindner sagde, at koalitionen "trafiklys" - opkaldt efter partifarverne i SPD, FDP og De Grønne - var en "mulighed".

"Hvis sådanne forskellige partier kunne blive enige om fælles udfordringer og løsninger, så ville det være en mulighed for at forene vores land," sagde han, "en chance for at en mulig koalition kunne være større end summen af ​​dens dele."

Det ville være første gang, at en sådan "lyskryds" koalition blev styret på føderalt niveau og ville sætte en stopper for 16 års styre af de konservative under forbundskansler Angela Merkel.

reklame

"Vi er nu overbeviste om, at der ikke har været en mulighed som denne for at modernisere samfundet, økonomien og regeringen i meget lang tid," sagde Lindner til pressemødet.

Alle tre parter forventes at afgive en beslutning i dag (18. oktober) om, hvorvidt de vil fortsætte forhandlingerne, siger Scholz.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending