Følg os

Europa-Parlamentet

Konference om Europas fremtid: Tid til dine ideer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Konferencen om Europas fremtid leder efter dine ideer om, hvordan EU skal ændre sig, og hvad det bør fokusere på. Nu er det tid til at engagere sig, EU-anliggender.

Efter sin officiel lancering om foråret går konferencen ind i en afgørende fase: den skal få så meget input fra borgerne som muligt om, hvordan EU skal klare udfordringerne i en verden i forandring.

Giv dit bidrag

reklame

Mere end 5,000 ideer er blevet indsendt til online platform, om emner lige fra klimatilfælde til europæisk demokrati. Det er en god start, men der er brug for meget mere. Gennemse emnerne, del dine synspunkter om andres forslag og kom med dine egne ideer.

Måske vil du diskutere dine tanker med andre mennesker? Deltag i en kommende begivenhed eller organiser din egen. Bare sørg for, at resultatet af diskussionerne finder vej på platformen.

Konferencen om Europas fremtid er ikke bare en måde at få din stemme til at blive hørt. Dine ideer kan have en reel indvirkning på vigtige beslutninger: Europa -Parlamentet, Rådet og Kommissionen har lovet handle efter folks anbefalinger og om konklusionerne fra konferencen.

reklame

Hvad sker der med dine ideer?

De bidrag, der indsendes på platformen, danner grundlaget for hele konferencens arbejde gennem fire europæiske borgerpaneler. Disse vil hver især bestå af 200 europæere, tilfældigt udvalgt, men på en måde, der sikrer, at de er repræsentative for EU som helhed.

Baseret på dine bidrag vil hvert panel formulere forslag til ændringer. Disse forslag vil derefter blive forelagt konferencens plenarmøde, der samler borgere og repræsentanter for Europa-Parlamentet, nationale parlamenter, EU-regeringer, Europa-Kommissionen, civilsamfundet og arbejdsmarkedets parter.

Hvert europæisk borgerpanel vælger 20 medlemmer til at repræsentere det på konferencens plenarmøde. I alt tæller borgerne fra nationale paneler og arrangementer og formanden for European Youth Forum, 108 borgere på plenarmødet - en fjerdedel af alle medlemmer.

De europæiske borgerpaneler mødes mindst tre gange. De første møder er planlagt til september og begyndelsen af ​​oktober, inden den næste plenarmøde den 22.-23. Oktober. Det andet møde afholdes i november, og panelerne afslutter deres arbejde i december og januar 2022.

Plenarforsamlingen mødes i slutningen af ​​oktober og hver måned mellem december 2021 og marts 2022 for at drøfte folks forslag og fremsætte henstillinger om konkret EU-handling.

Den endelige rapport vil blive udarbejdet i foråret 2022 af konferencens bestyrelse. Bestyrelsen består af repræsentanter for Europa -Parlamentet, Rådet og Kommissionen - de institutioner, der skal følge op på konklusionerne - samt observatører fra alle konferencens interessenter. Rapporten udarbejdes i fuldt samarbejde med konferencens plenarmøde og skal godkendes.

Find ud af mere detaljeret hvordan konferencen vil fungere.

Hvorfor har Europa brug for nye ideer?

COVID-19-pandemi har allerede ændret verden. Nu leder Europa efter måder at komme sig efter krisen og finde bæredygtige løsninger på fremtidens udfordringer, der inkluderer klima forandring, fremskridt af digitale teknologier og øget global konkurrence.

”Hvis vi ønsker at være egnede til formålet i de næste årtier, vil det være nødvendigt at reformere Den Europæiske Union og ikke være en union, der kun reagerer for lidt og for sent på, hvad der sker i verden og i vores egne samfund, ” sagde Guy Verhofstadt, Parlamentets medformand for direktionen. "Det er hovedspørgsmålet: hvordan man gør EU egnet til formål, klar til at handle og reagere i morgendagens verden."

Europa-Parlamentet

Europas fremtid: Europæerne diskuterer økonomi, job, uddannelse i Strasbourg

Udgivet

on

Det første af de fire europæiske borgerpaneler mødtes i Strasbourg den 17.-19. September for at diskutere økonomi, uddannelse, kultur og den digitale revolution.

I alt 200 mennesker kom til Europa -Parlamentet i Strasbourg for at starte en proces, der giver dem mulighed for at formulere anbefalinger til EU -politikker i Konference om Europas fremtid.

Panelmedlemmerne, der er tilfældigt udvalgt til at repræsentere mangfoldigheden i EU, så på en lang række emner, herunder økonomi, job, social retfærdighed, uddannelse, kultur, unge, sport og den digitale transformation.

reklame

I sine imødekommende bemærkninger, MEP Guy Verhofstadt, medformand for konferencens bestyrelse, understregede arrangementets historiske karakter: ”Det er første gang, at europæisk politik ikke vil blive udviklet for borgerne, men af ​​borgerne. Aldrig før er denne form for demokratisk erfaring blevet organiseret på tværnationalt, paneuropæisk, niveau ”.

Møderne vekslede mellem overvejelser i små grupper og diskussioner med alle medlemmer, der sad i Parlamentets plenarmand. Eksperter på de forskellige felter delte deres synspunkter om centrale udviklinger og udfordringer.

I løbet af sin første tre-dages session på tre fastlagde panelet fem temaer, der vil blive behandlet mere detaljeret i de følgende møder:

reklame
  • Arbejder i Europa
  • Økonomi for fremtiden
  • Et retfærdigt samfund
  • Læring i Europa
  • Etisk og sikker digital transformation

Hvert tema var opdelt i underemner. I løbet af de næste sessioner vil panelmedlemmer blive delt op i grupper for at arbejde med underemnerne samt holde bredere diskussioner med alle panelmedlemmer.

Panelet valgte også 20 repræsentanter til konferencens plenarmøde, hvor de vil præsentere panelets konklusioner og debat med repræsentanter for EU -institutionerne og de nationale parlamenter.

Deltagerne glæder sig over muligheden for at tale om de spørgsmål, EU står over for. Claudia, en teenager fra Italien, sagde: “Dette er meget interessant. Jeg vidste ikke meget om politik og økonomi, men jeg er meget glad for at være her og møde mennesker fra forskellige kulturer og diskutere en lang række forskellige problemer. "

Eduardo, fra Spanien, sagde: “Det har været en utrolig oplevelse. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente, men jeg kunne aldrig forestille mig noget lignende. Jeg ville ønske, at jeg kunne have gjort det for 20 år siden. "

Den anden session afholdes online den 5.-7. November, mens den tredje finder sted personligt den 3.-5. December i Dublin.

De andre europæiske borgerpaneler starter deres arbejde i de kommende weekender. Det andet panel, der fokuserer på EU -demokrati, værdier, rettigheder, retsstatsprincipper og sikkerhed, mødes fra den 24. til den 26. september.

Borgerpaneler 

Læs

Europa-Parlamentet

Europas fremtid: Borgerpaneler tager ordet

Udgivet

on

Borgerpaneler mødes i løbet af de kommende måneder for at diskutere EU's fremtid og komme med anbefalinger. Find ud af mere, EU-anliggender.

Konferencen om Europas fremtid sætter mennesker i centrum for diskussionen om, hvordan EU skal udvikle sig til at klare fremtidige udfordringer. Borgerpaneler har en vigtig rolle at spille: de vil diskutere ideer fra begivenheder i hele EU og forslag indsendt gennem Konference platform og vil komme med anbefalinger, der skal drøftes med EU -institutioner og andre interessenter.

Hvem deltager?

reklame

Der er fire europæiske borgerpaneler, hver med 200 borgere. Panelmedlemmer er valgt tilfældigt, men på en måde, der afspejler EU's mangfoldighed. For eksempel vil der være et lige antal mænd og kvinder i hvert panel samt en proportionel repræsentation af europæere fra by- og landdistrikter. Unge mellem 16 og 25 vil udgøre en tredjedel af medlemmerne.

Hvad vil blive diskuteret?

Hvert panel vil behandle nogle af de emner, som folk er blevet inviteret til at foreslå ideer om:

reklame
  • Stærkere økonomi, social retfærdighed og job/uddannelse, kultur, ungdom, sport/digital transformation
  • Europæisk demokrati/værdier og rettigheder, retsstatsprincippet, sikkerhed
  • Klimaændringer, miljø/sundhed
  • EU i verden/migration

Hvornår mødes borgerpaneler?

Hver af panelerne mødes tre gange. De første møder finder sted over fire weekender mellem den 17. september og den 17. oktober i Parlamentets lokaler i Strasbourg. Den anden session vil finde sted online i november, og den tredje session vil blive afholdt i december og januar i byer i hele EU, hvis sundhedssituationen tillader det.

Tidsplanen for de fire borgerpaneler

PanelEmnerFørste sessionAnden sessionTredje session
1Stærkere økonomi, social retfærdighed og job /uddannelse, kultur, ungdom, sport /digital transformation17-19 September5-7 november3-5. December (Dublin)
2Europæisk demokrati/værdier og rettigheder, retsstatsprincippet, sikkerhed24-26 September12-14 november10.-12. December (Firenze)
3Klimaændringer, miljø/ sundhed1-3 oktober19-21 november7-9 januar (Warszawa)
4EU i verden/migration15-17 oktober26-28 november14.-16. Januar (Maastricht)


Hvad bliver resultatet?

Paneler vil formulere anbefalinger, som vil blive drøftet på konferencens plenarmøde, der samler borgere, repræsentanter for EU -institutioner og nationale parlamenter samt andre interessenter. Tyve repræsentanter fra hvert panel deltager i konferencens plenarmøder og præsenterer resultatet af panelernes arbejde.

Panelsessioner, hvor alle medlemmer mødes, vil blive streamet online. Du vil kunne finde flere detaljer om dem på Conference -platformen.

Læs

Europa-Parlamentet

European Health Union: Bedre sygdomsforebyggelse og grænseoverskridende samarbejde

Udgivet

on

MEP'erne er klar til at forhandle med medlemsstaterne om at styrke EU's ramme for forebyggelse og bekæmpelse af sygdomme og i fællesskab tackle grænseoverskridende sundhedstrusler, plenum  ENVI.

Forslaget om at forlænge mandatet for Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme (ECDC) blev vedtaget med 598 stemmer for, 84 imod og 13 hverken / eller. EU -medlemsstaterne bør udvikle nationale beredskabs- og reaktionsplaner og levere rettidige, sammenlignelige data af høj kvalitet, siger MEP'er. De ønsker også at sikre, at ECDC's mandat udvides ud over smitsomme sygdomme til også at dække større ikke-smitsomme sygdomme, f.eks. Hjerte- og luftvejssygdomme, kræft, diabetes eller psykisk sygdom.

Lovforslaget om at styrke EU's kriseforebyggelse, beredskab og reaktion, når der skal tages fat på fremtidige alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler, blev vedtaget med 594 stemmer for, 85 imod og 16 hverken / eller. COVID-19-krisen afslørede, at der er behov for yderligere arbejde på EU-plan for at støtte samarbejde mellem medlemsstaterne, især grænseområder, understreger MEP'erne. Teksten kræver også klare procedurer og mere gennemsigtighed for EU's fælles indkøbsaktiviteter og tilhørende købsaftaler.

reklame

Se en optagelse af plenumdebatten (første del og anden del).

Ordfører Joanna Kopcińska (ECR, PL) sagde: ”Vores forslag ville forbedre samarbejde, udveksling af oplysninger, ekspertise og bedste praksis mellem medlemsstaterne og Kommissionen, sundhedssikkerhedsudvalget og ECDC selv. Dette vil føre til en bedre beredskab og reaktionskoordinering, når man håndterer sundhedsmæssige udfordringer. Vi blev også enige om at intensivere analyse og modellering for at støtte medlemslandene i kontrollen med udbrud ved at indsamle og behandle flere epidemiologiske data, samtidig med at vi fastholder den centrale nationale kompetence inden for sundhedsbeskyttelse. ”

“Visionen om 'One Health' i alle europæiske politikker skal være vejledende for hele vores system til kriseforventning og styring. COVID-19-krisen viser, hvordan et folkesundhedsspørgsmål kan påvirke, hvordan alle dele af det europæiske samfund fungerer korrekt, ”sagde ordfører Véronique Trillet-Lenoir (Forny, FR). ”Jeg støtter fuldt ud at gøre en fælles indkøbsprocedure for medicinske produkter til standarden. Hvad angår forhandlinger med industrien, er EU stærkere, når det taler med én stemme på vegne af alle medlemslande ”, tilføjede hun.

reklame

Baggrund

Som en del af opbygning af en europæisk sundhedsunionden 11. november 2020 foreslog Kommissionen en ny ramme for sundhedssikkerhed baseret på erfaring med håndtering af coronavirus. Pakken indeholder en forslag til forordning om alvorlige grænseoverskridende trusler mod sundhed og en forslag at styrke mandatet for Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme.

Yderligere information 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending