Slut med os

Europa-Kommissionen

Misligholdte lån: Deal indgået med EU-regler for salg af NPL'er til tredjeparter

DEL:

Udgivet

on

Europa-Parlamentets forhandlere blev enige med Rådet om fælles EU-standarder, der regulerer overførsel af dårlige lån fra banker til sekundære købere, samtidig med at låntagernes rettigheder beskyttes.

Forhandlerne blev enige om harmoniserede bindende bestemmelser for alle medlemsstater. De sikrede, at låntagere ikke er dårligere stillet efter overførslen af ​​deres kreditaftale, og at medlemslandene vil være i stand til at opretholde eller indføre strengere regler for at beskytte forbrugerne.

Sekundære markeder for NPL'er

reklame

De aftalte foranstaltninger fremmer udviklingen af ​​professionelle sekundære markeder for kreditaftaler, der oprindeligt blev udstedt af banker og kvalificerede som misligholdte. Tredjeparter (kreditkøbere) ville være i stand til at købe sådanne NPL'er i hele EU. Kreditkøbere (for eksempel investeringsfonde) skaber ikke ny kredit, men køber eksisterende NPL'er på egen risiko. Derfor har de ikke brug for særlig tilladelse, men skal overholde reglerne for låntagerbeskyttelse.

Overvåget inkasso

Kreditvirksomheder er juridiske personer, der handler på vegne af kreditkøbere og administrerer rettigheder og forpligtelser i henhold til en misligholdt kreditaftale, såsom betaling af opkrævning eller genforhandling af aftalens vilkår. EP's forhandlere sørgede for, at de skulle få tilladelse og være underlagt tilsyn af medlemsstaternes kompetente myndigheder. Medlemsstaterne bør også sikre, at der er en offentligt tilgængelig ajourført liste eller et nationalt register over alle kreditudbydere. For at beskytte forbrugerne har alle kreditkøbere en forpligtelse til at have en kreditbetjent udpeget af et værtsland til forbrugerporteføljer. Derudover bliver kreditkøbere fra tredjelande også nødt til at udpege en kreditbetjening til SMV-porteføljer for at beskytte iværksættere.

reklame

Beskyttelse af låntagere

Det ensartede beskyttelsesniveau for låntagere, der ikke kan betale deres gæld, som er aftalt under forhandlingerne, kræver, at kreditkøbere og kreditudbydere leverer nøjagtige oplysninger, respekterer og beskytter personlige oplysninger og låntagers privatliv og afstår fra enhver chikane, tvang eller unødig indflydelse.

Forud for den første inkasso har en låntager også ret til at blive underrettet på en klar og forståelig måde på papir eller et andet varigt medium om enhver overførsel af en kreditors rettigheder. Oplysningerne skal omfatte en dato for overførsel, identifikation, kontaktoplysninger og godkendelse af en ny kreditbetjener eller en kreditudbyder samt detaljerede oplysninger om de låntagers skyld. Derudover skal låntager informeres, hvor de kan indgive klager.

Esther de Lange (EPP, NL), medordføreren, sagde: ”Det er en stor lettelse, at vi endelig kan fortsætte med arbejdet med at løse udfordringen med banker med misligholdte lån. Aftalen fredag ​​aften kan hjælpe os med at forhindre den økonomiske afmatning under koronakrisen i at blive en ny bankkrise. Dette direktiv vil skabe et europæisk sekundært marked for problematiske lån og samtidig sikre, at de mennesker, der har optaget disse lån, behandles retfærdigt. ”

MEP'erne sørgede for, at låntagere ikke havde dårligere stilling efter overførslen af ​​deres kreditaftale. Til dette formål kan gebyrer og sanktioner, der opkræves af servicevirksomheder, inklusive overførselsomkostninger, ikke ændres, og der pålægges heller ingen yderligere omkostninger end relateret til denne kreditaftale. Desuden bør kontrakten og forpligtelserne mellem en kreditbetjener over for en kreditkøber ikke ændres ved outsourcing af kreditbetjening.

Irene Tinagli (S&D, IT), ECON-formand og medrapportør, sagde: ”Med dette direktiv gør vi det klart, at udviklingen af ​​et reelt, effektivt og velreguleret europæisk sekundært marked for NPL'er skal gå hånd i hånd med alle mulige bestræbelser fra kreditorer til at yde kredit igen, og det højest mulige niveau for beskyttelse for låntagere. Dette er endnu vigtigere nu, når vi stadig bærer konsekvenserne af COVID-19-pandemien; vi kan ikke risikere, at genopretningen bringes i fare ved beslutninger, der straffer husstande og virksomheder. ”

Endelig blev forhandlerne enige om at tage højde for en låntagers individuelle omstændigheder såsom et pant i forbindelse med en boligejendom og evnen til at tilbagebetale et lån, mens de beslutter om foranstaltninger. Sådanne foranstaltninger kan omfatte delvis refinansiering af en kreditaftale, ændring af vilkårene i aftalen, udvidelse af lånevilkårene, valutakonvertering og andre måder at lette tilbagebetaling. Medlemsstaterne kan anvende foranstaltninger, der fungerer bedst for låntagere under nationale ordninger, men bør have et passende sæt foranstaltninger på nationalt niveau.

Baggrund

At håndtere enhver mulig fremtidig ophobning af misligholdte lån (NPL'er) er afgørende for at styrke bankunionen og sikre konkurrence i banksektoren samt opretholde finansiel stabilitet og tilskynde banker til at låne ud for at skabe job, stimulere vækst og støtte opsving efter COVID-19 i EU.

NPL'er defineres almindeligvis som lån, der enten er mere end 90 dage forfaldne eller sandsynligvis ikke vil blive tilbagebetalt fuldt ud.

Næste skridt

Parlamentet, Rådet og Kommissionen arbejder nu på de tekniske aspekter af teksten. Derefter skal aftalen godkendes af Økonomi- og Valutaudvalget og Parlamentet som helhed.

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen godkender ny kontrakt om en potentiel COVID-19-vaccine med Novavax

Udgivet

on

I dag (4. august) har Europa-Kommissionen godkendt sin syvende Advanced Purchase Agreement (APA) med et lægemiddelfirma for at sikre adgang til en potentiel vaccine mod COVID-19 i 4. kvartal 2021 og i 2022.

I henhold til denne kontrakt vil medlemsstaterne kunne købe op til 100 millioner doser af Novavax -vaccinen med mulighed for 100 millioner yderligere doser i løbet af 2021, 2022 og 2023, når EMA først har gennemgået og godkendt dem som sikre og effektive . Medlemsstaterne vil også kunne donere vacciner til lande med lavere og mellemindkomst eller omdirigere dem til andre europæiske lande.

Dagens kontrakt supplerer en allerede bred portefølje af vacciner, der skal produceres i Europa, herunder kontrakterne med AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, moderne og de afsluttede undersøgende samtaler med Valneva. Det er endnu et vigtigt skridt i retning af at sikre, at Europa er godt rustet til at møde COVID-19-pandemien.

reklame

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Da nye coronavirus -varianter breder sig i Europa og rundt om i verden, er denne nye kontrakt med et firma, der allerede tester sin vaccine med succes mod disse varianter, en ekstra garanti for beskyttelsen af ​​vores befolkning. Det styrker vores brede vaccineportefølje yderligere til gavn for europæere og vores partnere verden over. ”

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: ”Vaccinationer i EU går fremad, og vi er tættere på vores mål om 70% fuldt vaccinerede borgere inden udgangen af ​​sommeren. Vores nye aftale med Novavax udvider vores vaccineportefølje til at omfatte endnu en proteinbaseret vaccine, en platform, der viser løfte i kliniske forsøg. Vi vil fortsætte med at arbejde utrætteligt for at sikre, at vores vacciner fortsat når ud til borgere i Europa og rundt om i verden for at afslutte pandemien så hurtigt som muligt. ”

Novavax er en bioteknologisk virksomhed, der udvikler næste generations vacciner mod alvorlige infektionssygdomme. Deres COVID-19-vaccine er allerede under løbende revision af EMA i lyset af en mulig markedsføringstilladelse.

reklame

Kommissionen har truffet en beslutning om at støtte denne vaccine baseret på en sund videnskabelig vurdering, den anvendte teknologi, virksomhedens erfaring med vaccineudvikling og dets produktionskapacitet til at levere hele EU.

Baggrund

Europa-Kommissionen præsenterede den 17. juni a Europæisk strategi at fremskynde udviklingen, fremstillingen og implementeringen af ​​effektive og sikre vacciner mod COVID-19. Til gengæld for retten til at købe et bestemt antal vaccinedoser inden for en given tidsramme finansierer Kommissionen en del af de forudgående omkostninger, som vaccineproducenterne står over for i form af forudgående indkøbsaftaler.

I lyset af de nuværende og nye undslippe SARS-CoV-2-varianter forhandler Kommissionen og medlemsstaterne med nye virksomheder, der allerede er i EU's vaccineportefølje, om nye aftaler, der gør det muligt at købe hurtigt tilpassede vacciner i tilstrækkelige mængder til at styrke og forlænge immuniteten.

For at købe de nye vacciner har medlemsstaterne lov til at bruge REACT-EU pakke, et af de største programmer under det nye instrument Next Generation EU, der fortsætter og forlænger krisereaktion og krisereparationsforanstaltninger.

Mere information

EU's vaccinestrategi

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

EU Coronavirus-respons

Læs

coronavirus

EU Digital COVID -certifikat: Kommissionen vedtager ækvivalensbeslutninger for Vatikan- og San Marino -certifikater

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget beslutninger, der sikrer, at COVID-19-certifikater udstedt af Vatikanstaten og San Marino vil blive betragtet som ækvivalente med EU Digital COVID-certifikat. Det betyder, at begge lande vil blive tilsluttet EU's system, og at COVID -certifikater udstedt af Vatikanet og San Marino vil blive accepteret i EU på de samme betingelser som EU Digital COVID-certifikat. I praksis vil indehavere af disse certifikater kunne bruge disse certifikater under de samme betingelser som indehavere af et EU Digital COVID -certifikat. På samme tid har Vatikanet og San Marino angivet, at de ville acceptere EUs digitale COVID -certifikater til rejser til deres lande.

Justitskommissær Didier Reynders sagde: ”Jeg er glad for at se, at flere lande implementerer et system baseret på EU’s digitale COVID -certifikat. Vi tager aktive skridt til at anerkende certifikater udstedt af andre tredjelande. De skal dog være kompatible med EU -rammerne og give mulighed for verifikation af deres ægthed, gyldighed og integritet. ”

Kommissionens beslutninger om ækvivalens af Vatikanet og San Marino COVID -certifikater er tilgængelige online. Kommissionen arbejder også på at forbinde andre tredjelande. Den kontrollerer, om deres certifikater er kompatible med EU Digital COVID -certifikatet, hvilket muliggør verifikation af deres ægthed, gyldighed og integritet. Kommissionen kan udstede en afgørelse om ækvivalens, der fastslår, at den er ækvivalent med EUs digitale COVID -certifikat. Flere oplysninger om EU Digital COVID -certifikat findes på dedikeret internet side og Q & A.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen lancerer opkald til en værdi af 12 mio. EUR til støtte for nyhedsmedier og EU's offentlige sfære

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort fire nye indkaldelser af forslag, der sigter mod at stimulere en livlig og mangfoldig offentlighed og fremme borgernes adgang til pålidelig information i hele EU. Et opkald understøtter flersproget medieindhold om EU -anliggender gennem digitale platforme, mens den anden sigter mod at øge indholdsproduktionen på dette område gennem en netværk af radiostationer. Derudover vil et pilotprojekt støtte ungdoms medienetværk producere tankevækkende indhold om aktuelle anliggender via formater og begivenheder på sociale medier.

Endvidere en forberedende handling for medieplatforme søger at forbedre borgernes adgang til betroede oplysninger, der involverer tv -selskaber og udgivere. Tilsammen repræsenterer indkaldelserne tæt på € 12 mio. I EU -finansiering. Alle finansierede projekter fungerer med fuld redaktionel uafhængighed. Værdier og gennemsigtighed Næstformand Věra Jourová sagde: ”Pandemien har vist mediernes nøglerolle at informere os, men det har også undermineret sektorens økonomiske situation. Vi øger og diversificerer vores finansieringskilder på europæisk plan og giver nye muligheder, værktøjer og bistand. Vi forventer, at medlemslandene gør det samme, samtidig med at de respekterer mediers uafhængighed fuldt ud. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton tilføjede: ”Nyhedsmediesektoren er blevet hårdt ramt af pandemiens udfordringer, at øge dens modstandsdygtighed og stimulere innovation er nu vigtigere end nogensinde. Det er gennem sådanne initiativer, at vi fortsætter med at fremme og forsvare et frit og pluralistisk medieøkosystem, der sætter fokus på Europas unge såvel som på samarbejde, for at hjælpe mennesker med at sammenligne forskellige synspunkter på tværs af grænser. ”

reklame

De nye opkald bygger på to andre, der for nylig blev lanceret for at understøtte nyhedsmediesektoren: et opkald videre journalistiske partnerskaber at tilskynde til sektoroverskridende, grænseoverskridende samarbejde mellem europæiske nyhedsmedieorganisationer under det nye Creative Europe-program og en indkaldelse finansieret via Horisont Europa, støtte projekter med fokus på innovation for medier. Disse initiativer er en del af en bredere indsats for at støtte a gratis, levedygtigt og pluralistisk mediemiljø i hele EU, som annonceret i Handlingsplan for europæisk demokrati og Medie- og audiovisuel handlingsplan. Flere oplysninger om disse og andre opkald til støtte for mediesektoren er til rådighed og et værktøj er også blevet offentliggjort for at hjælpe medierne med at finde finansieringsmuligheder. Mediefagfolk kan også finde bistand på nationalt plan via Kreativt Europa skriveborde.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending